Дали ги имаш климиве или имаш некакво искуство во врска со нив? Во спротивно, многу паушална ти е изјавава.
Пријателе, јас напишав 100% јасно, прецизно, на македонски јазик ! Извини ама подобро едноставно неможам ! Невозможно е ! Најмалку 2 пати напишав дека ТОА Е СПОРЕД ЕУРОВЕНТ ! ТАКА ДА ТОА НЕ Е МОЈА ИЗЈАВА ! Читајте пред да напишете нешто, убаво, до крај, разберете го и тогаш пишувајте ! А ако не знаете што е Еуровент имате Гугл ![DOUBLEPOST=1516865925][/DOUBLEPOST]
Bate te citam gledam deka si ekspert za klimi pa bi te prasal dali imas daikin 50 gv pa znaes deka e za 35 kvadrati i zosto mislis deka haier tundra e pojaka gi imas i dvete ili ti kaza nekoj deka e taka. Jas ja imam 50 gv , klimata gree ko nenormalna ako zastanes pred nea moze da te butne od sto ima jak izduv a pri toa topol. Mana i e kako sto kazav defrostite. Nadvoresnata e nenormalno tivka za razlika od vnatresnata. Inace za haier ot go ima mojot kum go koristese minatata godina, za ovaa godina se potkova so kamin od timst posto haier ot brci ko traktor i ne gree ko sto treba. Mozebi ne pravi defrost ali i ne gree . Koga kje dojde kumov kaj mene vika e ova klima da se zgrees ko covek a jas mu vikam ne ja biva defrosti prai. Od prilika greeme ista kvadratura samo kaj nego e mnogu podobro izolirana kukjata so stiripor fasada kaj mene nema nikakva izolacija. Ne e poentata da se nategame koj e pameten a koj e glup, mislam deka treba da se ima normalna diskusija so iskustva soveti problemi i resenija okolu klimive . Ako nekoj znae da pomogne okolu problemot i sl.
Aj sea posto si ekspert kazi da si na moe mesto sto bi napravil kako da gi namalam defrostite. Jas posto ne sum tolku pameten sum se sjebal sum frknal 70 000 denari za potprosecna 3,5 ko sto vikas ti i sea baram care. Ako ne da idam vo ics group i da im e..m se po spisok.
Најсериозно не ми е намерата да се правам експерт, никој не ме плаќа, не работам за никого, не рекламирам никого (за разлика од евтиниве IP клонови манипулатори) туку да помогнам некому ако е можно и тоа најдобро пред да си ги фрли парите ! Отпосле не знам дали може да се помогне. Посебно ако си купил Грее, тоа е судбина ....си се зезнал...А на моја голема жалост Daikin кој го почитував толку многу години (секој може да види во мои претходни постови дека го препорачував), т.е Daikin
кој се носи во MKD се повеќе мислам дека е само евтино препакувано Грее тезгере. Некако од искуство на мои блиски и од искуство по форумиве не можам да се правам дека се супер, кога едноставно не се ! Превише има незадоволни ! Дури и пола да се тролови пак остануваат уште 50% , и пак се тоа превише незадоволни...
И за крај јас постирав податоци ОД ЕУРОВЕНТ !
По 5 пат веќе !!! Таму убаво си ги имаш сите потребни Tbiv, TOL, KW !? Ако не ви се допаѓа резултатот не сум јас крив ! Најдете вие кои не се согласувате други тестови од реномирана куќа за сертификација ! Само немојте да постирате Gree service manuali и слични кинески глупости ! АКо има Еуровент за некој Грее инвертер со голема задоволство ќе го разгледам, со огромно
Ама нема ! Тезгерињата немат Еуровент ![DOUBLEPOST=1516866303][/DOUBLEPOST]
Овој
@Forall и уште 2-3 што му ги лајкаат постовите (и он нивните) се такви провокатори прва класа, не знам зошто админите уште ги трпат и не им фукнат бан некоклу дена да се оладат. Па ако продолжат со иста песна, траен бан.
Таман темава тргна во нормален правец како од пред 2-3 години, ете ги да прават шум и да мрчат.
Најдобро решение , нели ? А извини вака, ти Грее да не имаш случајно или сакаш да го добиеш на попуст или имаш ќар некаков од нив ! Најсериозно ?