Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.584
Поени од реакции
7.373
Spored Eurovent e dosta poslaba od Haier Tundra 18ka koja se dobiva za pola cena !!! KRAJ !
Za pola cena i nema Eurovent taa sto se prodava kaj nas!!!
Tezgereto Tundra ChinaMade sto se nosi i prodava kaj nas ja nema na Eurovent....manipuliras so Eurovent za druga kombinacija indoor/outdoor ili potocno nadvoresna edinica koja ima B namesto E vo oznakata !!!
KlimiThundra.jpg
EVthundra.jpg
1U18BE8ERA se prodava kaj nas a Euroventot so koj maftas na site strani e tamu nekojasi druga Tundra i koj znae kaj se prodava....mozda za EU e taa :P !!
Za Balkanci jeftinija i Bednija verzija....i bez EuroBent :D
Nema ni servisno za B verzijata.....mora da e jaka :D
Usput ovoj Haier (so E) tezi mizerni 33kg NETO kako za 3,5ka (Pak greska na klimi.mk)....a RX50GV duri 48kg ili celi 15kg povekje.
 
Последно уредено:
Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
Inace sto se odnesuva do defrostite prvo bi kazal sto poslaba izolacija toa "posilno" i 'poladno"se osekja i poveke iritira defrostot poradi pogolemite ili u slucajov "pobrzite" toplinski zagubi vo odnos na dobro izoliran prostor kade samo ke se oseti spiranjeto na struenjeto na vozduhot i sumot na ventilatorot na vnatresnata edinica..
Ponatamu se poveke informacijata deka so inverter mozes eftino da se grees se priema zdravo za gotovo od lugjeto zaboravajki ili namerno ignorirajki go faktot deka Inverterite se proektirani za ladenje i greenje na IZOLIRANI prostorii..
Nerviraat defrostite koi se neminoven i sostaven del na rabotata na klimite ama pa i raduva poeftinoto greenje neli..
Od ona sto go imam citano po net Daikinot na budzetnite modeli a mozebi i na srednata klasa serii go kritikuvaat nekoi deka ima "dumb" ili glup defrost odnosno koga nadvoresnata T e pod 0C go pravi na sekoj 45-90min bez razlika dali e suv izmenuvacot koj sto nekogas trae 3-4 a nekogas 7-9min.. Kaj mene istovo go imam primeteno i mozam da go potvrdam ama mozebi konstruktorot na toj nacin sakal da go prodolzi vekot na sistemot i da obezbedi podolgotrajna efikasnost a toa e sekako dobredojdeno koga veke si gi puknal parite..ili da go citiram Zlatko koj ubavo pisa:
"Za pofalba e sto konstruktorot mislel i na vakva situacija za da si go zastiti proizvodot, bidejci najgolemi neprijateli na site uredi i nivnite elementi,pogotovo elektronikata se visokite, a vo mnogu slucaii i preniskite temperaturi."
"Mozebi se raboti za nesto drugo sto ete nas kako laici ni ostanuva von dofat da go odgatneme."
 
Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
Eve vo 07 h napravi defrost ko programirana klimava , vcera preku den ne za nokeska po 01h do 06 pojma nemam za preku den ne veruvam ke se krenat temp no ke vidam i kazam.
 
Член од
25 мај 2017
Мислења
84
Поени од реакции
244
Дали ги имаш климиве или имаш некакво искуство во врска со нив? Во спротивно, многу паушална ти е изјавава.
Пријателе, јас напишав 100% јасно, прецизно, на македонски јазик ! Извини ама подобро едноставно неможам ! Невозможно е ! Најмалку 2 пати напишав дека ТОА Е СПОРЕД ЕУРОВЕНТ ! ТАКА ДА ТОА НЕ Е МОЈА ИЗЈАВА ! Читајте пред да напишете нешто, убаво, до крај, разберете го и тогаш пишувајте ! А ако не знаете што е Еуровент имате Гугл ![DOUBLEPOST=1516865925][/DOUBLEPOST]
Bate te citam gledam deka si ekspert za klimi pa bi te prasal dali imas daikin 50 gv pa znaes deka e za 35 kvadrati i zosto mislis deka haier tundra e pojaka gi imas i dvete ili ti kaza nekoj deka e taka. Jas ja imam 50 gv , klimata gree ko nenormalna ako zastanes pred nea moze da te butne od sto ima jak izduv a pri toa topol. Mana i e kako sto kazav defrostite. Nadvoresnata e nenormalno tivka za razlika od vnatresnata. Inace za haier ot go ima mojot kum go koristese minatata godina, za ovaa godina se potkova so kamin od timst posto haier ot brci ko traktor i ne gree ko sto treba. Mozebi ne pravi defrost ali i ne gree . Koga kje dojde kumov kaj mene vika e ova klima da se zgrees ko covek a jas mu vikam ne ja biva defrosti prai. Od prilika greeme ista kvadratura samo kaj nego e mnogu podobro izolirana kukjata so stiripor fasada kaj mene nema nikakva izolacija. Ne e poentata da se nategame koj e pameten a koj e glup, mislam deka treba da se ima normalna diskusija so iskustva soveti problemi i resenija okolu klimive . Ako nekoj znae da pomogne okolu problemot i sl.
Aj sea posto si ekspert kazi da si na moe mesto sto bi napravil kako da gi namalam defrostite. Jas posto ne sum tolku pameten sum se sjebal sum frknal 70 000 denari za potprosecna 3,5 ko sto vikas ti i sea baram care. Ako ne da idam vo ics group i da im e..m se po spisok.
Најсериозно не ми е намерата да се правам експерт, никој не ме плаќа, не работам за никого, не рекламирам никого (за разлика од евтиниве IP клонови манипулатори) туку да помогнам некому ако е можно и тоа најдобро пред да си ги фрли парите ! Отпосле не знам дали може да се помогне. Посебно ако си купил Грее, тоа е судбина ....си се зезнал...А на моја голема жалост Daikin кој го почитував толку многу години (секој може да види во мои претходни постови дека го препорачував), т.е Daikin кој се носи во MKD се повеќе мислам дека е само евтино препакувано Грее тезгере. Некако од искуство на мои блиски и од искуство по форумиве не можам да се правам дека се супер, кога едноставно не се ! Превише има незадоволни ! Дури и пола да се тролови пак остануваат уште 50% , и пак се тоа превише незадоволни...
И за крај јас постирав податоци ОД ЕУРОВЕНТ ! По 5 пат веќе !!! Таму убаво си ги имаш сите потребни Tbiv, TOL, KW !? Ако не ви се допаѓа резултатот не сум јас крив ! Најдете вие кои не се согласувате други тестови од реномирана куќа за сертификација ! Само немојте да постирате Gree service manuali и слични кинески глупости ! АКо има Еуровент за некој Грее инвертер со голема задоволство ќе го разгледам, со огромно :D :D Ама нема ! Тезгерињата немат Еуровент ![DOUBLEPOST=1516866303][/DOUBLEPOST]
Овој @Forall и уште 2-3 што му ги лајкаат постовите (и он нивните) се такви провокатори прва класа, не знам зошто админите уште ги трпат и не им фукнат бан некоклу дена да се оладат. Па ако продолжат со иста песна, траен бан.

Таман темава тргна во нормален правец како од пред 2-3 години, ете ги да прават шум и да мрчат.
Најдобро решение , нели ? А извини вака, ти Грее да не имаш случајно или сакаш да го добиеш на попуст или имаш ќар некаков од нив ! Најсериозно ?
 
Последно уредено:
Член од
7 октомври 2008
Мислења
226
Поени од реакции
200
со грее климиве годинава ја истераме некако температуриве не паднаа под 0, ама до година што прајме. Мајка му стара па дали е нормално при температуре од 3/4/па дури и 6 да ми прави дефростови.
За секоја клима е нормално да прави дефрости. И мојот Даикин FTXB35C си прави дефрости. КОга паѓаше дожд ли беше снег ли беше правеше речиси на саат. Вчера ја пуштив климата во 19 часот а околу 20 покрај салонот 40-тина м2 и појчав со + 5 + 16м2. Во салонот и во претсобјето беше топло околу 21, а во собата беше поладно. Си направи дефрост околу 21часот. Колку троши врска немам, вчера мерев на издув 3 имаше 45степени на зададени 26степ. Зададов на 30, пак издув 45. Јас живеам во Бутел ако мерите некојпат нешто, тука сум.
 
Член од
25 мај 2017
Мислења
84
Поени од реакции
244
Абе пријател со кој памет си давал 40.000 + за греење 16м2. Аке не е тоа што вика тзлатко дека фали фреон, тогаш отварај врати и напрај ако можеш некако да грее поголема квадратура.
Е дури тогаш ќе видиш што е „економичност“ и дури тогаш ќе се „стоплиш“ ! Посебно ако е со iFeel пуштена :D[DOUBLEPOST=1516869135][/DOUBLEPOST]
Za pola cena i nema Eurovent taa sto se prodava kaj nas!!!
Tezgereto Tundra ChinaMade sto se nosi i prodava kaj nas ja nema na Eurovent....manipuliras so Eurovent za druga kombinacija indoor/outdoor ili potocno nadvoresna edinica koja ima B namesto E vo oznakata !!!
Прегледај го приврзокот 184352
Прегледај го приврзокот 184353
1U18BE8ERA se prodava kaj nas a Euroventot so koj maftas na site strani e tamu nekojasi druga Tundra i koj znae kaj se prodava....mozda za EU e taa :P !!
Za Balkanci jeftinija i Bednija verzija....i bez EuroBent :D
Nema ni servisno za B verzijata.....mora da e jaka :D
Usput ovoj Haier (so E) tezi mizerni 33kg NETO kako za 3,5ka (Pak greska na klimi.mk)....a RX50GV duri 48kg ili celi 15kg povekje.
ДОКАЗ !!!!!

upload_2018-1-25_9-22-37.png
Најверојано се надеваше дека нема да го видам постот или ќе заборавам да ти одговорам и си викаш дај да си ја пробаш среќата ! ДА полажеш уште нешто, оти ти само тоа и го правиш цело време, лажеш и манипулираш со луѓето и сето тоа од една и единствена причина ЛИЧНА КОРИСТ !
Ама на наша среќа ти си најголемиот антиталент шиткач на тезгериња на сите времиња ! Ти имаш таква неверојатна способност да си даваш аутоголи ... Овај е еден од најдобрите ;)
Како бе сакаш некој да ти верува !? Кој нормален тебе ќе ти верува било што !?
Секој буквално секој може да го провери ова што го постирав и во Енергија и во Сетек !? Toј е моделот кој го продаваат , тој е моделот на Еуровент ! Ама тоа тебе воопшто не те спречува да лажеш и лажеш и лажеш бесрамно лажеш и бесрамно манипулираш. Срамота !
 
Последно уредено:
Член од
27 август 2016
Мислења
161
Поени од реакции
155
Пријателе, јас напишав 100% јасно, прецизно, на македонски јазик ! Извини ама подобро едноставно неможам ! Невозможно е ! Најмалку 2 пати напишав дека ТОА Е СПОРЕД ЕУРОВЕНТ ! ТАКА ДА ТОА НЕ Е МОЈА ИЗЈАВА ! Читајте пред да напишете нешто, убаво, до крај, разберете го и тогаш пишувајте ! А ако не знаете што е Еуровент имате Гугл !
Пак ќе ти кажам паушална ти е изјавава врз база на еуровент ама од друга клима.А кога ќе ги имаш климиве или една од нив може да дискутираме дали вредат или не.
 
Член од
25 мај 2017
Мислења
84
Поени од реакции
244
ДОКАЗ !!!!

upload_2018-1-25_9-35-6.png [DOUBLEPOST=1516869398][/DOUBLEPOST]
Пак ќе ти кажам паушална ти е изјавава врз база на еуровент ама од друга клима.А кога ќе ги имаш климиве или една од нив може да дискутираме дали вредат или не.
WTF !? Што е проблемот со тебе човеку !? Која друга клима !? Малку ли ви се сликиве као доказ !?
 
Последно уредено:
Член од
25 мај 2017
Мислења
84
Поени од реакции
244
Одбор дружина, шиткачи, спонзоруши и искомплексирани типови кои мислат дека тие нешто само знаат а другите на гугл читаат ! Не знам зошто ви пречат фактите и вистината ! Ама сигурен сум дека вие си знаете ...
Ајде потегнете врски да ме банираат, платете некое банерче +. Луѓето као мене ви се трн во око очигледно...[DOUBLEPOST=1516869861][/DOUBLEPOST]
@Forall

А каква клима имаш ти бидејќи не можам да најдам?
Нема ни да најдеш ! Тоа цврсто го решив откако ми се згади од шиткачиве на кинеските Грее тезгериња и од разни типови „мојот е најголем“ ! Јас никому не правам реклама ! И не си го оправдувам и наметнувам мојот избор ! Само за Грее морав и морам да пишувам пошто го имав Хансолот, знам какво ѓубре беше и го шитнав на пола цена ! Толку од мене !
 
Член од
27 август 2016
Мислења
161
Поени од реакции
155
Одбор дружина, шиткачи, спонзоруши и искомплексирани типови кои мислат дека тие нешто само знаат а другите на гугл читаат ! Не знам зошто ви пречат фактите и вистината ! Ама сигурен сум дека вие си знаете ...
Ајде потегнете врски да ме банираат, платете некое банерче +. Луѓето као мене ви се трн во око очигледно...[DOUBLEPOST=1516869861][/DOUBLEPOST]
Нема ни да најдеш ! Тоа цврсто го решив откако ми се згади од шиткачиве на кинеските Грее тезгериња и од разни типови „мојот е најголем“ ! Јас никому не правам реклама ! И не си го оправдувам и наметнувам мојот избор ! Само за Грее морав и морам да пишувам пошто го имав Хансолот, знам какво ѓубре беше и го шитнав на пола цена ! Толку од мене !
Твоја одлука.Само ако си бил незадоволен од Хансолот не треба сега да плукаш по се живо и да даваш паушални изјави, врз база на еуровент а без да имаш корисничко искуство.Да не испадне некој да те послуша па да го заебеш и да ги фрли парите у бунар.Дајкинот го имам и знам како работи и затоа го тврдам ова.За Хаиерот може да пишува само корисник, а тоа не си ти.
 
Член од
25 мај 2017
Мислења
84
Поени од реакции
244
Твоја одлука.Само ако си бил незадоволен од Хансолот не треба сега да плукаш по се живо и да даваш паушални изјави, врз база на еуровент а без да имаш корисничко искуство.Да не испадне некој да те послуша па да го заебеш и да ги фрли парите у бунар.Дајкинот го имам и знам како работи и затоа го тврдам ова.За Хаиерот може да пишува само корисник, а тоа не си ти.
Ок пријателе, ај твојот е поголем ! Не си ги фрлил парите ! Супер зделка си направил ! ;)
Ама Еуровентот друго збори ! ;)
А лично за мене, без навреда, повише му верувам нему него тебе ! Ти си субјективен како и сите ние ! Еве има луѓе овде кои „се греат“ на 21 Ц и им е супер топло на таа температура !? Јас се греам на 26 Ц и испод тоа на моите дома им е ладно ! А Еуровент си е Еуровент ! Стандардизиран тест ! Ист за сите ! Наука и факти ! А пред фактите и боговите молчат па би требало и ти :D
 
Член од
11 јануари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
114
Најдобро решение , нели ? А извини вака, ти Грее да не имаш случајно или сакаш да го добиеш на попуст или имаш ќар некаков од нив ! Најсериозно ?
Класичен трол, не заслужуваш да влегувам во дискусија со тебе воопшто. А стиснеш на тастатура, тролаш.
 
Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
@Forall sega na sto se grees bidejki si ja prodal klimata?Na druga klima na peleti ,na termo,temava e najekonomicno greenje ako si nasol podobro spodeli bas bi sakal da znam so sto odrzuvas 26 stepeni.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom