Australian Open 2018

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кои се аргументите со кои Возниачки е фаворит пред Кербер, само еден ми кажи не мора повеќе. Дали сфаќаш колку глупа споредба правеше зашто едното полуфинале беше формирано а другото не, сега кога ќе дојдат во рамноправна позиција твоите букмејкери најверојатно Возниачки ќе ја стават на трето место, што е уствари претпоследно, од има шанси да освои до Еден куп аргументи велат дека таа во моментов е прв фаворит за цел свет има голема разлика

Дискусијата со тебе е како обид да ја вратиш пастата за заби назад во тубата, потполно бескорисна. Ниту разбираш што е поентата, ниту знаеш да дадеш противаргумент. Страшна работа.

Дискусијата со тебе е како обид да ја вратиш пастата за заби назад во тубата, потполно бескорисна. Ниту разбираш што е поентата, ниту знаеш да дадеш противаргумент. Страшна работа.
Епа сеа ти тврдеше дека еден куп аргументи велат дека Возниачки е прв фаворит за титула овде што го потврдувале и кладилниците, ама тоа беше во нерамноправна ситуација, сега во рамноправна Возниачки ќе биде најверојатно трет фаворит, зашто мислам ќе Халеп ќе ја добие Плискова, и тоа е тотален демант на она што ти го велиш, без разлика кој ќе освои и што ќе се деси до крај Кербер е прв фаворит, само слеп може да го негира тоа

Сега за сега, многу јако ниво на Фед, со ова моментално ниво, никој не може да му земе меч на турниров.[DOUBLEPOST=1516788253][/DOUBLEPOST]Едит, GOAT!

Последно уредено:
Можда се лажам ептен...ама мислам Чунг ќе може да се носи со Федерер, има солидна игра на турниров, ако ништо друго барем сет да му земе...зошто да не.

П.С. Уште се курчам што се повреди Надал :@ :@ Какви квази утакмици ќе глеаме до крај само...уште од сега го замислувам Чилиќ како се блокира во финале со Федерер и губи ко од шала...

П.С. Уште се курчам што се повреди Надал :mad: :mad: Какви квази утакмици ќе глеаме до крај само...уште од сега го замислувам Чилиќ како се блокира во финале со Федерер и губи ко од шала...
Ќути, ќе се изнасмеат Федереровциве. Ајде нека се изнасмеат, кој ќе ги чита. Тоа е тајниот рецепт, играње против пички во крајна фаза на слем. Јакиот Чилич со вакви и онакви проблеми и одигран само еден ебан турнир во цела кариера, за воља на вистината поштено освоен, но тогаш Федерер се задоволи со 10тина гема, а низа примери после тоа беа чист срам.
Да беше Надал здрав и прав, ништо повеќе од изгубен сет немаше да биде случај вчера, ако и тоа воопшто се случеше бидејќи вториот го зијани после водство од 3-2 (40-30) и сервис во вториот сет.

Можда се лажам ептен...ама мислам Чунг ќе може да се носи со Федерер, има солидна игра на турниров, ако ништо друго барем сет да му земе...зошто да не.
Чунг пред 2 години изгуби од Новак на АО, изгуби од Новак кој беше во најдобра форма. Тоа беше периодот кога газеше се живо и диво, кога Надал збираше 3-4 гема по меч (Пекинг 2015, Доха 2016). Е истиот тој Чунг одигра 3 егал сета и сите три ги изгуби со 6-4, а Новак важеше за играч кој делеше често компири во тој период.
Дека има квалитет да го измачи Федерер, тоа е несомнено, но многу поголем проблем ќе прави притисокот, прв пат во ваква фаза на еден грен слем турнир. Претходно најдобри резултати му беа 3R - Roland Garros и 2R - US Open, двата во 2017. Некако ми е нелогично да успее да игра финале, а доколку успее, со сигурност ќе има шанси за титула против еден од двајцава падобранци (чисто да не бидат индијанци, иако тој е муабетот :ROFLMAO:) од полуфиналето што ќе се игра утре. :)

btw. Не го гледав мечот сабајлево, што направи пичкетината наречена Бердих? Имал 5-2 во прв сет и 2 сет топки во различни гема, нормално во тајбрејкот добил дури 1 поен.

Мене не ми изгледа Чунг на играч кој го јаде притисокот, го гледав лани со Рафа во Барселона каде Рафа беше на својот максимум, изигра егал меч и можеше лесно да го откине првиот сет, со Ноле ете Игор спомнал, така да дека ќе се распадне од притисок не ми се верува. Е сега предноста кај Федерер е сервисот, многу подобар сервис има од Чунг кој иако е висок 188 нема добар сервис, т.е. нема доволно добар колку што треба да има со таа висина. Но, млад е, има време ќе се доразвива. Според мене може да му направи проблеми на Федерер со оглед на тоа дека ликот има страшна дефанзива, али веројатно максимумот моментално му е сет, за повеќе тешко, односно ќе треба да се поклопат доста ствари. Би било убаво Чунг да го земе првиот сет да видиме како ќе се одвива мечот, зашо кога бркаш негатива против играч ко Федерер знаеш дека 99% ти е изгубен мечот.

Да беше Надал здрав и прав, ништо повеќе од изгубен сет немаше да биде случај вчера, ако и тоа воопшто се случеше бидејќи вториот го зијани после водство од 3-2 (40-30) и сервис во вториот сет.

@Ставрогин
winner.png
Што ти кажав, дека штом се формира второто полуфинале Возниачки ќе падне на трет фаворит за титула, некако ги снема сите оние аргументи дека она е број еден фаворит за титула

@Ставрогин
Прегледај го приврзокот 184327
Што ти кажав, дека штом се формира второто полуфинале Возниачки ќе падне на трет фаворит за титула, некако ги снема сите оние аргументи дека она е број еден фаворит за титула
Ликот своевремено истакна дека Нишикори бил фаворит против Надал на секоја подлога, нормално според букмејкерите. :LOL:

Мене не ми изгледа Чунг на играч кој го јаде притисокот, го гледав лани со Рафа во Барселона каде Рафа беше на својот максимум, изигра егал меч и можеше лесно да го откине првиот сет, со Ноле ете Игор спомнал, така да дека ќе се распадне од притисок не ми се верува. Е сега предноста кај Федерер е сервисот, многу подобар сервис има од Чунг кој иако е висок 188 нема добар сервис, т.е. нема доволно добар колку што треба да има со таа висина. Но, млад е, има време ќе се доразвива. Според мене може да му направи проблеми на Федерер со оглед на тоа дека ликот има страшна дефанзива, али веројатно максимумот моментално му е сет, за повеќе тешко, односно ќе треба да се поклопат доста ствари. Би било убаво Чунг да го земе првиот сет да видиме како ќе се одвива мечот, зашо кога бркаш негатива против играч ко Федерер знаеш дека 99% ти е изгубен мечот.
Сервисот на Чунг е смешен, не прави никаква предност со него и тоа е огромна мана, против Федерер максимум до сет, Федерер во досегашниот дел од турнирот игра страшно на свој сервис, и тоа му овозможува огромна слобода во играта и во таква ситуација кореецеот нема што да бара, 3-0 или 3-1 за Федерер

Сервисот на Чунг е смешен, не прави никаква предност со него и тоа е огромна мана, против Федерер максимум до сет, Федерер во досегашниот дел од турнирот игра страшно на свој сервис, и тоа му овозможува огромна слобода во играта и во таква ситуација кореецеот нема што да бара, 3-0 или 3-1 за Федерер
Не гледам што поразлично реков во мојот пост. Башка не е до толку криминален на сервис, ама за неговата висина лош е.

Федерер ќе го згази Чунг без проблем.Максимум 1 сет ќе му земе корејчево.

Fantastichen e, nek si ebe mater i on i Mirka.

Кога ќе ги читаш експертизите на Чарли и Ставрогин
giphy.gif

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom