Australian Open 2018

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ставро не разбираш, никој не му вика да плаче, нема сеа да умира зашо Надал се повредил ама не е етички и културно така да се дереш а противникот ти предал во меѓувреме. Еве најсвежо што ми текнува види Надал лани со Буста на РГ како реагираше и дали славеше, исто и Стен овде во финалето итн итн.

Марин иначе можеше и многу повеќе да постигне да не беше едно обично безмадесто гомно, трилион мечеви има изгубено ради немање мадиња и проблем со битните поени и гемови.

А за евентуален меч против Федерер ако сакаш во едно 100 000 евра да се кладиме?

Значи се израдува на брејкот, потоа Надал предаде. Се поздрави најкултурно со Надал, потоа Надал замина, па тој си ја прослави победата. Ниту му се радуваше во лице, ниту му правеше некој инает. Вавринка кога покажуваше со прстот на главата на полумртов Надал беше многу побезобразен. Што се однесува до Чилич, пак ќе ти кажам, максимум изваде од кариерата, што очекуваше од него, да освои 5-6 слема? Со оној физикус, и со она движење, чудо е Марин. Константен топ играч, најголем дел од времето и топ 10 играч, освоен слем, освоен мастерс, финале на Вимблдон.

Од овие кој останаа, најмногу проблеми може да му направи на Федерер. Ако фати форма како тогаш на УС Опен кога не промашуваше, МНОГУ проблеми може да му направи.

Последно уредено:
ќе ти ебам надалот бе мораше порано да го заврши мечов имаше шанса..........и најјако од се е шо ми еба + на тикет :@ :@ :@

Лагана титула за Федерер, полесен ГС во живот немал...

Значи без разлика на, паниките, и што уште не, може да се случи Чилич да изигра јако вс Фед, па дури и да тепа, него и Бердих никогаш не ги отпишувам, опасноста стои без разлика на тоа што се нестабилни.

Не е битно кој е, кој е на листа и слично и дали е паничар, него како ќе изигра на тој дуел, тоа е се.

:bravobe:
Тоа им го зборам цело време. Налбандијан пак ќе сфатам имаше и повреди ова она, ама Димитров да ми го величат најголемата беда у психолошка смисла, што никад нема да ги добие у директен дуел. Не сфаќам.
Не дека и Чилич немал психички падови, ама слем (добивајќи го Роџер), мастерс, еве сеа и Надал го плесна на слем, за Вимблдон да не праам муабет, тоа лани што му се деси колку немаше среќа.
Иначе тоа за антипатичен, нема поантипатичен. Не можам да го смислам. Ама тоа е друга тема.
Во која смисла антипатичен физички или карактерно?

Нормално е Рафа да се повредува како што одминуваат годините.Играта сите знаете
каква му е.Неможе и на 25 и на 31 да издржува ист товар.

Возниацки со животна шанса да свои ГС, дури поголема од онаа кога играше финале. Тогаш против Клајстерс немаше никаква шанса. Жребот и е перфектен, игра со Мертенс, додека од другата страна Плискова, Кербер, Халеп и Кејс ќе се испоколат меѓусебно. Од овие што останаа најзаебана би и била Кејс, со Плискова игра равноправни дуели, со Кербер и Халеп без проблем може да се носи. Прво мора Мертенс да ја добие, која очигледно има фатено луда форма.

Со Кејс би било многу заебано, бидејќи ако влези лудата во удар, на ниво на Остаенко е, не се игра тенис со неа. Но Возниацки би можела со спинови да ја дави во поените и на крајот да ја удави. Важно би било да не го изгуби поенот во првите три-четири размени.

Заслужи Возниацки еден слем, има фантастична кариера, голем борец е, беше играч број 1. Кога може Кербер да има слем, тогаш и Каролина заслужува барем еден.

Да не заборавиме, треба Карлита да ја добие пред тоа. :D

Последно уредено:
Да не заборавиме, во второто коло Вознјацки губеше 5-1 (40-15) од Фет. :)

Да не заборавиме, во второто коло Вознјацки губеше 5-1 (40-15) од Фет. :)

И што? Јас не реков дека сигурно ќе освои, кажав дека има голема шанса, затоа што може да добие со било кој од тие кои останаа. Ја нема Серена, нема непобедливи во ждребот. А за губењето, еден Федерер губел 0-2 од Фаља на Вимблдон па освојувал, Надал губел од еден американец кој беше толкав анонимус што не ми текнува името (нешто на К беше) исто на Вимблдон.

Многу јак аргумент, нема што.

И што? Јас не реков дека сигурно ќе освои, кажав дека има голема шанса, затоа што може да добие со било кој од тие кои останаа. Ја нема Серена, нема непобедливи во ждребот. А за губењето, еден Федерер губел 0-2 од Фаља на Вимблдон па освојувал, Надал губел од еден американец кој беше толкав анонимус што не ми текнува името (нешто на К беше) исто на Вимблдон.

Многу јак аргумент, нема што.
Кендрик :D
Уште кога ја доби Фет кажав на неколку души дека може до титулата, зашо доста пати знаело да се деси после такви мечеви играчот да се консолидира и да измеле се до крај. Нормално, ако пројдеше Свитолина мислам дека она ќе одеше во финале зашо воопшто не и лежи на Возниацки и лани 2-3 пати ја разнесе, ама во овој случај би морала до финале а веројатно и до титула.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom