Група 2 (MKD, ESP, DEN, GER, CZE, SLO), главна фаза - Вараждин

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Кои две селекции ќе одат во полуфинале?

• Вкупно гласачи
    137
  • Гласањето е завршено на .
Martin Velkovski mozhda nema dobar shut, ama zato neznet da podava.
Inache povredata na Lazarov e delo na Viran Morros kopileto.

Митрески единствена светла точка на натпреварот, греота за него. Останатите "млади надежи" комплет во топ и паљба, право во работнички логор North Korea.
Вака во иднина ќе изгледа македонскиот ракомет кога ќе се повлечат ветераните, треба да се навикнеме на тоа, за жал тоа е максимумот.
На репрезентација се работи долгорочно, не од денеска за утре. Треба план и работа за во иднина а не да чекаме на "златни" генерации еднаш во 100 години.
Од европското во Србија до сега требаше да имаме спремено замени за Кире, Миркуловски, Стоилов...ние практично играме со истата постава до сега така да не знам што е толку за разочарување. Прашање беше само на време кога ќе дојде овој момент. Шпанците не акнаа од земја и не вратија во реалноста.

BTW какви само карикатури се собрале во публика, чиниш на митинг на ВМРО се дојдени.

Повреден Кире >>>>>>>>>>>>>>>>> Курофмиленчевелковски. Не паѓајте во депресии, се случува да изгубиме. Има уште две текми за играње. Не е Раул од вчера, има причина зошто го држеше Жути на клупа цела утакмица. И лани Вардар загуби во Загреб, сите мислевме дека го загубивме првото медто во група, па на крај шампиони станавме. Верувам дека ќе постигнеме успех, кој само го сонувавме пред првенствово.

Утакмицава у еден гиф.

ezgif-1-c69f66068a.gif

30 поста на исфорсиран хумор во 2 саати. Не знам дали беше утакмицава полоша или хуморот.
Бациња ја мислам треба да се седнеме на едно пиво да видите каков сум приватно, па да сфатите дека 99% од постовиве не се ни обид за хумор, нити обид за лајкови нити обид за нешто повеќе освен да си се испразнам во темава. Тоа што кога пишувам несмешни сериозни работи на некого му изгледа како смисла за хумор ќе си го сфатам како комплимент.

На ваква срање утакмица кај што се нервирам ко дебил ни на крај памет не ми е да седнам да засмејувам некои виртуелни ликови од форум.

И не, пошто мора да објаснам ни ова не е обид за хумор нити обид за расправии (пошто ете очигледно и така може да се прочита) или нешто слично

Не се нервирам што дадоа 5 гола во едно полувреме, ниту дека одбрана не знаеа кај тераат (освен голманите), ниту па дека изгубивме 11 разлика, туку дека менталитетот наш мизерен, пичкарски, македонски повторно исплива на површина. Таман човек ќе си помисли добро е, се сменија малце работите, не потпаѓаме под притисок нашиве на НАЈБИТНАТА утакмица на првенството, утакмица која одлучува дали да се биде или не се ПОСРАА. Ама буквално, се исраа од страв. Поготово кога се повреди Киро, ги спуштија гаќите и им се натртија на шпанците. Е тоа е разликата на нашата репрезентација со другите, не квалитетот туку менталитетот. На минатото СП или ЕП не ми текнува што беше Хрватите у сред Полска кај што им требаше 11 гола разлика за да пројдат на домашен терен им ебаа матер на пољаците. Аххх бре македонче, уште катаљарда години да пројдат менталитетот пичкарски ќе си остане.

Велковски што му се случи на ликот, рацете ко шпагети му станаа. Врти сучи топката у раце на шпанците директива.

Договорена е оваа не се нервирајте, причини за сомнеж:

- Червар "моја деца су порасла" :pos::pos: Борко и Кирца нема да пропуштат шанса да му покажат колку су порасла.

- Агинагалде од повреден стартер, а Филип Миркуловски на клупа ? :pos:

- Киро се повреди?:pos::pos:

- Шпанија ќе беше без шанса за полуфинале ако ја изреметевме, а случајно изгубиме од Данска. ОВА Е НАЈГОЛЕМА ПРИЧИНА

Затоа намерно е ова 100%

Ич не ми е гајле шо прават важно полуфинале да обезбедат :oeoeoe:

Последно уредено:
Ви оставам аманет, на епитафот да ми напишете: ,,Ги преживеа Велковски и Талески, но не успеа хуморот на dragonsky".

Ниеден пораз не се брои, вие сте нашите херои. Патем.

Знаев дека натпреваров ќе биде тежок, инфарктен, стресен, ама вакво чудо ни на крај памет не ми доаѓаше:(

Знам дека сега ќе се кења Македонија се сака и кога победува и кога губи, НО проблемот е што ние самите си се победуваме.
Не е срамно да се изгуби натпревар, ни од Шпанија, ни од Франција, ни од Буркина Фасо, срамен е резултатот, срамна е играта.
3 дена да имаш на располагање, одмор, припреми, подготовки и на крај јадеш стап и тоа квалитетен стап.
Ова беше натпревар како НЕ ТРЕБА да се игра ракомет, сите елементи беа застапени, и пробивања и престапи и лошо додавање, и швајцарско сирење одбрана и тапа и без идеен напад.
Ова е натпревар на ниво на РК Преспа (РК Преспа, почит кон вас), а не натпревар за ЕП.

Талевски, Велковски :свиркам:,,,
Водење топка, додавање, сето тоа се учи во првите 3 тренинзи кога ќе се запишеш во ракометна школа.
Да бевте на обичен тренинг поарно ќе одигравте.
Лазаров 2 топки кон Варгас и ете го повреден o_O
Светла точка Боре, знаев дека денес ќе ме изненади,:love:

Ми е криво дека Шпанциве не се ништо посебно, ми е криво дека не покажавме ни 50% од тоа што сме, од тоа што можеме, од тоа што знаеме.
Се надевам дека ќе си го стават СИТЕ прстот на умот, ќе преспијат вечерва и утре со ладни глави, со нови сили во нови победи.

А овај коментаторов, нека не се брука детево, нека му кажат домашните да си се врати дома, не е за ракомет да води.
"се носиме рамноправно со Шпанската репрезентација" - а резултатот 14-25 :facepalm:, а ова рамноправново сеуште неможам да го дешифрирам.
:oeoeoe:

голема штета шо повредите го уништија Марко Нелоски... момчето пред страшните повреди беше "најнапред" од нашиве "талентирани" играчи...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom