Сакам да знам!

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.646
Поени од реакции
791
Me interesira dali i kade mozam da najdam analizi ili ocekuvanja za kursnite listi, potocno za Frankot, sega sporeduvav minatata godina ova vreme bese okolu 58 denari prodazen a momentalno e okolu 53 ili 54... Pa sakam ako ima nekade da vidam sto se ocekuva :icon_mrgr:
Е тоа тешко дека некој ке знае што се очекува колку ке биде утре а не во текот на цела година,кој и да ти каже тоа ке биде само претпоставка (шпекулација) што може тебе да те чини губење на пари, доколку се работи за поголема сума на пари курсната разлика сите би купиле одредена валута по поевтина цена а би ја продале по поголема и разликата е ќарот доколку знаат во одреден период од годината .

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Е тоа тешко дека некој ке знае што се очекува колку ке биде утре а не во текот на цела година,кој и да ти каже тоа ке биде само претпоставка (шпекулација) што може тебе да те чини губење на пари, доколку се работи за поголема сума на пари курсната разлика сите би купиле одредена валута по поевтина цена а би ја продале по поголема и разликата е ќарот доколку знаат во одреден период од годината .
Pa da ama za frankot toa e karakteristika deka dosta rotira, od ova poveke nemoze da padne, lani ova vreme bese 58 i bese super, drzese se do Maj i potoa pocna da paga, togas go iskoristivme, pa sakav da procitam samo pretpostavki nekoi znam deka ne moze tocno da se utvrdi.. ako bese za 100fr sigurno deka nemase da prasuvam

E

Epsilon

Гостин
abe dali znae nekoj so sigurnost dali seushte vazi besplatniot cetvrtok za studenti i sekoj 3 vikend bese besplaten ili smeneto e, i dali zeleznici uste protestiraat?

Член од
29 август 2017
Мислења
134
Поени од реакции
67
Важи. Четврток + првиот и третиот викенд у месецот. А дали протестираат не знам. Од ден за ден е се поврзано со МЖ.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Некој вака да не има приметено кој броеви најчесто се паѓаат во Лото?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741
Некој вака да не има приметено кој броеви најчесто се паѓаат во Лото?
И тоа е дами и господа.
Го тераме едвај деветтиот ден во 2018, а веќе го имаме постот на годината.

Иначе, во 2017 година, се одиграле 103 кола и еве кои броеви најчесто се паѓале

thyj.png

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.452
Поени од реакции
4.569
Ме интересира, како размислуваат луѓето што се измамени од посредници за работа во странство. Што е тоа што ги наведува да му дадат пари на некој непознат тип за да им го спаси животот? Сега ми искочи на некој портал, дека некој паметен, истрижал 60 "овци" со тоа што им гарантирал сигурна работа во Словачка, во фабрика на корејски гигант, океј Самсунг е, иако не е наведено.Логично, добиле ручки од тупан. Огласот од тој паметниот човек, се вртеше неколку дена по фејсбук страниците за огласување на секакви работи, во кој беше наведено 12 часовна работа, 2.5 евра саат и платено сместување и храна. Ко прво, 12 саати да работам за 30 евра на ден и тоа во Братислава, подобро ќе просам у центарот, сигурен сум дека за 7 саати ги вадам тие пари. Ко второ нема никакви информации за типот, нит е агенција нит ништо, а веројатно е и фејк профил тој. Како може човек да си дозволи да не испита ситуација, искуства од други луѓе и слично? Јас кога го видов огласот се чудев како може некој да се заебе на ова, ама ете 60 души се заебале. На таа објава имаше многу негативни коментари дека ќе биде превара ќе ги заебе и слично, ама ете.

Сиромашниот и глупавиот секогаш го јадат стапот. Ќе фрли едвај 100 евра собрани да му најдат работа, ќе остане и без тие. Распрашајте се прво, второ осигурајте се во инвестицијата и не се жалете после ако ве заебат. Додека има овци, ќе има и кој да ги стриже. :toe:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
ЈСП денес пак е без пари или толку од загадувањето?
На страната гледам последно имаат на 8ми, http://www.jsp.com.mk/vest.aspx?vest=492
некој што се возел денес?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Некој да знае да каже колку има вистина во она дека во Исланд давале 5000$ aко се ожениш со девојче од Исланд?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Некој да знае да каже колку има вистина во она дека во Исланд давале 5000$ aко се ожениш со девојче од Исланд?
Можно да е вистина,но има одредени услови таму да живееш над 10 години и покрај што си разведен и нивниот јазик да научиш

Sent from my iPad using Tapatalk

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Можно да е вистина,но има одредени услови таму да живееш над 10 години и покрај што си разведен и нивниот јазик да научиш

Тоа не ми е проблем е сега јазикот.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Тоа не ми е проблем е сега јазикот.
Знам дека тоа не е проблем ама опширно да објаснам ,Исланѓанката што ќе се жениш и правиш семејство со деца и после таа ќе сака да се разведе односно да те откачи заедно со децата е арно ама нема да се враќаш назад во МК туку ќе останеш во трошна изнајмена ,,колиба” какви - такви услови и со пари ќе плаќаш алиментација до толку - колку години што судот ќе одреди и после се враќаш во МК без пари е тоа убавина на нивниот закон,а за јазикот тоа не е проблем ќе се научи.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Знам дека тоа не е проблем ама опширно да објаснам ,Исланѓанката што ќе се жениш и правиш семејство со деца и после таа ќе сака да се разведе односно да те откачи заедно со децата е арно ама нема да се враќаш назад во МК туку ќе останеш во трошна изнајмена ,,колиба” какви - такви услови и со пари ќе плаќаш алиментација до толку - колку години што судот ќе одреди и после се враќаш во МК без пари е тоа убавина на нивниот закон,а за јазикот тоа не е проблем ќе се научи.

И да мисли да ме откачи после првата брачна ќе го смени мислењто :D:D:D

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Даваат само ако не планираш да ги свртиш на магичното.

Kajgana Shop

На врв Bottom