- Член од
- 1 септември 2014
- Мислења
- 5.157
- Поени од реакции
- 7.858
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овој Џејмс Пирс го заследив на твитер летото по преговорите за Кутињо,очигледно има инсајдерски информации . Но летото убедителен беше дека Кутињо НЕМАЛО да се продава никогаш. Сега си легнал на брашното.![]()
Осеќам Киеза ќе заврши во некој од Челзи или Баерн. Предност им давам на Челзи поради добрите односи со Фиорентина. И на двете екипи им треба нешто ново во нападот.Киеза иако е многу млад сепак е доста добар и на овие години и тек ќе биде играчиште во иднина. Ќе лудува во системот на Клоп али тешко таков трансфер да се оствари, ќе иде во некој од жабарските тимови ваљда.
Осеќам Киеза ќе заврши во некој од Челзи или Баерн. Предност им давам на Челзи поради добрите односи со Фиорентина. И на двете екипи им треба нешто ново во нападот.
Фиорентина треба да се глупи од овој трансфер да не извлечат 10-15 мил евра повеќе и како Бернардески да го продадат во Јувентус за смешни 40 мил на две рати, а пред тоа и за него изјвуваа дека не сакаат да влегуваат во преговори. Сега и за Киеза исто, во ноември продолжи договор и истите изјави.
Ги ограбивтеИсто со Бонучи, тимовите во Европа се тепаа за него, али тој реши да остане во Италија, затоа го шитнавме кај вас за 40 милиони.
.
Кошташе толку затоа што уште во април изјави дека нема да го продолжи договорот, а не дека никој не загризал посериозно. Можам да се кладам дека и Челзи имале контакт и во конкуренција со клубови од Италија ќе им извлечеа повеќе од овој трансфер. Затоа пишав глупи се ако и од Киеза не извлечат повеќе од што може да им понудат клубови од Италија.Фиорентина се распродаде летото, а за Бернардески нитуеден тим не загриза посериозно...затоа и кошташе 40 милиони.
Исто со Бонучи, тимовите во Европа се тепаа за него, али тој реши да остане во Италија, затоа го шитнавме кај вас за 40 милиони.
П.С. Киеза е талениште, со прав развој во билокоја екипа, може да го надмине татко му во се.
Да, ама од денешна перспектива таа најава делува као точна. Јас искрено не верувам дека ваков план некој може да смисли и реализира за 2-3 недели.Не можам да тврдам дека е чиста случајност, ама знаеш и сам колкав процент од ваквите најави за мастер планови се исполнуваат, а колку остануваат само новинарски патки. Според гол.ком а и многу други, К.Роналдо сега требаше да е играч на ПСЖ, сити, јунајтед или да игра во Кина.
Еве и Дел Бој истото го пишал. Трансфери се припремаат месеци и месеци уназад, се остваруваат контакти, менаџери, адвокати куров ми ленче, не е едноставно као на ФМ пушти поунда и чекај одговор.Никаква случајност, јас сум сигурен дека ова е договарано меѓу циганот и ПСЖ баш во периодот кога излезе објавата. Неможе ти денес објавува ПСЖ дека е заинтересиран за тебе, и ти утре толку самоуверено да изгледаш дека сакаш трансфер. Незнаеше да одглуми Нејмар, по говорот на телото му се познаваше дека е готово се и си оди. Али управата на Барса ништо не знаеше, како попаран беше Бартомеу на првото интервју, затоа и толку наивно објавија интерес за Верати пред тоа.![]()
Не праам полумајтап. Озбилен сум, ок за Суарез Ливерпул требаше да истури пари на Бејл или некој сличен тип на светска класа играч кој може подеднакво добро да го замени глушецот.Паралела прам со имињата на играчите донесени како замена а не со Суарез-Кутињо.. Нормално првиот беше 10 пати поимпактен и незаменлив.. Знам полумајтап прајш со Ковачич и Киеза ама ништо чудно така и да завршат Ливерпул со по 4-5 ОК играчи евентуално еден ќе заврши солиден ко Лалана а другите флопови ко Балотели, Маркович, Ловрен итн.. Е сеа проблемот е шо за разлика од 2014 моментално ОК играчи ти коштат по 40 милиони минимум и имаш 1 од 5 шанса дека ќе го погодиш трансферот
Мене само ме интересира што подразбираш под поврзани. Дел од парите од Кутињо ќе отидат во Саутемптон? Ако мислиш на тоа, тоа е техничка ствар и сосема небитна. Може и пред да ги исплатат да ги префрлат низ неколку банки, ама тоа не е дискусија поврзана со фудбал.
Или мислиш дека некој од управата на Ливерпул прво разгледувал дефанзивци до 35 милиони фунти, па дошол трансферот на Кутињо и одеднаш си рекол, те боли кур, ќе рушиме светски рекорд?
Еве и Дел Бој истото го пишал. Трансфери се припремаат месеци и месеци уназад, се остваруваат контакти, менаџери, адвокати куров ми ленче, не е едноставно као на ФМ пушти поунда и чекај одговор.
Поготово за ваков трансфер како овој на Нејмар, сложен.
.
Сериа а играчи се лош фит за скоро секоја лига а пред се ПЛ.. Ковачич можи јак бил за Интер ама просек е за Реал..Кога и да го видам да игра класико ко со играч поќе сметам дека играме..Не праам полумајтап. Озбилен сум, ок за Суарез Ливерпул требаше да истури пари на Бејл или некој сличен тип на светска класа играч кој може подеднакво добро да го замени глушецот.
За Кутињо нема потреба, пошто не е таа класа каква што беше Суарез. Со многу пари у каса лесно моеш да го замениш Кутињо. Ливерпул има пари.
Ај за Киеза ок, имаше право Ули Хенес, млад е уште, у Фиорентина игра, треба време уште да игра на ова ниво мада дечкото е страва играч уште сега.
Ама Ковачиќ е дефинитивно играчиште, да го земат него нема да осетат дека им фали Кутињо а не па уште еден играч.
Клоп не е ретардиран како Роџерс па да купува Лазар Марковиќ и Балотели и Ламберт.
Ја гарантирам дека Ливерпул ќе скоцка боље екипа без лигушов, ебем ти таков шлепач без карактер.
Абе остај ти тоа лош фит. Секако дека е просек за Реал, затоа Зидан очи им истерал на пола управа лани после утакмицата со Барса коа Флорентино прифатил поунда на Интер да си го врати назад Матео. Затоа и Барселона го сакаше.Сериа а играчи се лош фит за скоро секоја лига а пред се ПЛ.. Ковачич можи јак бил за Интер ама просек е за Реал..Кога и да го видам да игра класико ко со играч поќе сметам дека играме..
Имобиле класичен пример.. Огромен флоп во Севиља и Дортмунд сезонава најдобар стрелец во сериа а..
Прати Емре Чан наредна сезона ќе биди еден од најјаките везњаци во лигата..
Клоп треба да си продолжи со афрички играчи реално
Сери-Кеита
Мане-Марез-Салах
Обамејанг
Тешка превара испадна Ковачиќ, нула фудбалска интелигенција. Трча ко коњ напред, ќе ја изнесе топката до некаде и ќе ја заеби. Не за џабе е залепен на клупа секогаш. Го стави со Барса само да трча по Меси, зошто за друго и не го бива.Абе остај ти тоа лош фит. Секако дека е просек за Реал, затоа Зидан очи им истерал на пола управа лани после утакмицата со Барса коа Флорентино прифатил поунда на Интер да си го врати назад Матео. Затоа и Барселона го сакаше.
Ќе ти држеше малце вода ова со Серија А да не ви беше најдобар играч моментално 30 годишен просечен бразилец од кинеска лига.
Остај го ти Зидан тој ни за Бензема не прифаќа понудиАбе остај ти тоа лош фит. Секако дека е просек за Реал, затоа Зидан очи им истерал на пола управа лани после утакмицата со Барса коа Флорентино прифатил поунда на Интер да си го врати назад Матео. Затоа и Барселона го сакаше.
Ќе ти држеше малце вода ова со Серија А да не ви беше најдобар играч моментално 30 годишен просечен бразилец од кинеска лига.