Epa Haier 12 ka e toa od 24.000 den i dovolno e 50 C za taa cena !? . Ova kompliment e ili uteha ? Posto eve od Gree velat deka za Hansol 12ka od 40.000 den e dovolno da vadi 47 C...
[DOUBLEPOST=1515155880][/DOUBLEPOST]Se osekasse praznina na pazarov za uste nekoj Prepakuvan Gree so novi lepenki.Premnogu se dobri za da se prodavaat samo pod nekolku iminja.. Sekoe novo ime e dobredojdeno i za tie so dobri a posebno za tie so losi iskustva koi ke si kazat e ovaa mozebi konecno e pogodena klima, gledas UK, EU, ne e kinesko tezgere tamu nekoe ...
Dali ova e mozebi Lomo LCLH !? Neka kazat Gree MK klonovite . Neka si go zarabotat lebot, pardon klimite gratis
http://www.krusel.mk/greenje-i-ladenje/klimatizeri-inverter/sinclair-ash-09aiz-2-6-dc-inverter-wifi
http://www.sinclair-solutions.com/en/products/wall-mounted-units/zoom-series/3522-ash-13aiz-053011000001520.html
Ne sakas da ucis t.e. naucis nesto, 47 na salotejp, 58 so normalno merenje. Za Hansol sosema normalen izduv od 58C. Taa sto ja predlagas i sakas da ja sporeduvas so Hansol, slobodno kupi si ja. Istata ja imas , Lomo Eco za 22990,00, ne frlaj pari za dzabe.
Toa sto proizveduva GREE za OEM, ne e GREE, od prosta pricina sto ne pisuva GREE na nea. Ima naziv na nekoi OEM. Najgolemiot problem ke bide koga veke nema da im gi proizveduva GREE, sto posle so tie uredi....koj ke gi servisira...rezervni delovi...itn. Veke stanuva problem so VIVAX, i taka ke stane so site OEM.
GREE garantira za GREE brend , ne za OEM brand.[DOUBLEPOST=1515167849][/DOUBLEPOST]
Kako i da e MIDEA e daleku pojaka podobra pokvalitetna od Gree
Pusta zelba......hahhahahhahahah[DOUBLEPOST=1515168251][/DOUBLEPOST]
Edna slika vredi povece od 1000 zborovi. Sega ti ce kazes deka sami FONKO si zalepile nalepnica, sto voopsto ne e bitno, bitno e deka prodavaa i LG inverterski klimi, nebitno dali bile dobri ili ne.
Прегледај го приврзокот 183085
Slikata e ok, se raboti za LG klima.....a ne FONKO rebrendirana klima. FONKO ja montiral klimata zalepil nalepnica, mozebi i bil uvoznik...ali klimata e LG.
Ne mesaj OEM so nalepnica na monter.[DOUBLEPOST=1515168570][/DOUBLEPOST]
@tzlatko , може за контратежа да станеш застапник на Мидеа, најголемиот кинески производител на клими и да не убедуваш колку се квалитетни
Конкуренцијата е здрава работа, шала на страна. Цел форум чека да се појави конкуренција за Фуџитсу.
Интересно е да се развие малку и во овој правец дискусијата (ако има заинтересирани)... зборувавме за загадувањето, за екологија и за што уште не поврзано за греењето на домовите како и климатизацијата... .... што па да не прозбориме и за климите инвертери како бизнис (иако на форумот за економија има теми за инвестиции) ... еве убава идеја која ме инспирира за следново: Убаво заклучи Омлет нема скоро никаква понуда на Fujitsu во Македонија (а предходно спомна за застапништво, без оглед што сe однесуваше друга компанија) .... Инаку гледаме (читаме по форуми) во соседството растураат (Србија Бугарија па и во Хрватска) можеби најпродаван бренд е Фуџитсу... некој погоре рече треба му*а за тоа... па тука има стручни има познавачи, искусни .... а има ли со му*а да се инвестира во вакво нешто! Немора еден...може 2ца 3ца или 4 зошто не ... по 10-15-20К Евра секој! Функционираат такви партнерства, што да не!?.... Па за Хансоли, Мицубишија Даикини давате по 1000 ајде 10-15К за Fujitsu... а? Не треба ваљда милион Евра...да не се лажеме ни најголемите дистрибутери овде не се прва рака... сите се снабдуваат од соседството или околните земји!.... Лани попуст во Април во Унгарија на ГРЕЕ попуст овде.... се ти кажува тоа! Малку ли се 40-50К за да сериозно се дистрибуира Фуџитсу на МК пазар...!?
Сериозно, има ли некој м... или само ќе се смее на идејава.... и ќе си ја брани работата, или фирмата у која работи!?
Ете субвенции ќе воведуваат за клими, еколошката свест као расне кај луѓето, и свеста за џебот....па нова Влада имаме со као полиберални свќања... па носат ете закон за либерализација те. поскапување на струјата...Од греалки панели, ТА печки (дај боже и од дрва) ќе преминуваат на клими!.....Имам впечаток дека климите полека стануваат хит!?... А замислете понуда Fujitsu климица со COP 4, 3,5ка за 500-550 Евра
со потрошувачка 0,7- 0,8kW а дува ко термо 6 ка
... нека поскапуе струја, со добро испорачана топлина а мала потрошња!
Гледам тука многу луѓе веруваат во климата како најекономично најеколошко и најдобро решение за греење и дека е иднината во греењето... но има ли од тие кои се спремни да одат до таму да инвестираат, во она што веруваат!? Или можеби има кои веруваат дека со оглед на куповната моќ во МК Midea би била подобра опција!? Сепак јас би бил за јапанац макар и у Малезија или Кина склопен....
Сите јапанци од врвот на климатизацијата се економични, издржливи и топли (она што највеќе се бара од секој уред), ама изгледа во нијанси (барем мој впечаток е): Daikin ќе да се најштедливи, Mitsibishi ќе да се најиздржливи, Fujitsu ќе да се најтоли...!?
на пазарот го нема оној бренд климатизери кои дават најголема топлина! Не ретки се постови на Ср форуми каде може да се прочита како корисници (малку неверојатно е) но тврдат дека со LUCA 07ца греат стан од 40м2.... или со 09ка стан од 50кв! ОК малку појќе се од 500 Евра овие машини, ама сепак со 7-8kW потрошени на ден (и во поладна зима отколку е оваа), а цел стан затоплен!?.... Fujitsu е голем бренд!... Што мислите...има ли кандидати од Кајгана да го донесеме? Јас сум за... и не само тоа, еве како некои на Кајгана “знаат“ дека немам клима (а имам две) јас ќе бидам првиот купец и на Фуџитсу-кајгана! ха-хахаха (и името е готово на компанијата)
Оооо ГРЕЕ што не се фалите бе?! Ломо за 26 бона а... ???
ништо, пишман сум, не важи ова што реков за Fujitsu ха-хахаха
Но неможам да најдам една запирка разлика меѓу стариот ЛЦЛХ и овој со црна (сива) внатрешна... Освен во тоа дека новиов за разлика од ЛЦЛХ колку можам да приметам нема Ви Фи и нема греачи на тацна и на компресор (демек не е до -20).... па ако и едното и другото (ВиФито и греачите) чинат по да речеме 2 сома.... во што е тогаш попустот кој ќе го објави утре клими.мк, а денес ГРИМАК 26К? Клими се фолира денес со 29К.. изгледа!? ....
Fujitsu!? Јас сум за... има ли некој друг.
Прегледај го приврзокот 183076[/QUOTE]
Aj od nazad da pocneme, klimata ima Wi-Fi. Tolku e dovolno....sega pravi sporedbi.
Za Fujitsu, sum spremen vednas. Ama so 50k tesko da uspeme, mozebi so 500k ke napravime nesto da ne osetat.