Македонска берза

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Druze vo red e komentarot bese so druga konotacija.
Kako sto gledas ovde pisanoto ne se vazi dodeka ne se vidi oficijalno sto i kako, se e so negativna konotacija, se nema verba vo nisto, a zamisli kontradiktornost se ocekuva nesto interesno da se napise ili procita. Megju prvite moi komentari ovde bese deka ke ima prevzemanja periodov i t.n. taka sto ke pokaze vremeto koj bil supak i cekal oficijalno info koga e vekje kasno. Preporaka zapri so pisuvanje, vednas !!!

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
И ова да ви го кажам 800.000 акции ќе пројдат по цена помеѓу 50/57 евра.[DOUBLEPOST=1515069391][/DOUBLEPOST]
За налекување стрпи се до петок па ќе видиме дали некој навлекува .
Многу од информациите што ви ги презентирав сигурен сум дека за вас не беа достапни ,проверете ги и во кмб и кај некој посериозен брокер ќе видете дека е точно.За сите неверни томовци трпение до наредниот петок
Коска је бачена т.е. коцка је бачена беше :) .
Дека голем дел од имотот што им е резервиран ќе распродадат . . . тоа е факт . . . но по која цена??
Дека банката за 2-3 години ќе има профит од 30 мил. ЕУР (ако престанат да крадат) и тоа е факт.

Но дека ќе поминат 800.000 акции по 50/57 ЕУР е тоа ни на сон . . . .
Па 70% од акциите на банката се купени над 3500 денари и тоа пред 10 години . . . .
Кој е луд да ги продава со загуба?
А плус ако вака добро и оди на банката кој е луд да продава под 100 ЕУР ? ? ?
Има тука нелогичности, а Зоране ? ? ? Барем цената да беше 5700 денари . . . .

p.s.
Комерцијална ја купував цело лето на 2600-2700 и тоа ми е најголемото мое промашување во последниве 5 години ...
Ја купував без инсајдери по логика . . . Ефтина ми беше . . . иако не ми беше по кејф, но немаше што . . . . Плус, не беше во мода ( второ мое правило кога купувам, првото е да не оди во стечај :) )
Еве сега инсајдери ?????
Еве и КМБ стана модерна !!!! Вчера се потепаа купувачи. Е сега ќе биде што ќе биде ???
Опуштено ја следиме играта. Во возот сме качени, па што биде нека биде.
Јас и така ја купив за во 2020 да ја продадам . . ..

Незнам зошто овие денови никој не ја збори СТБ. Да не излезе од мода :) .

Член од
15 февруари 2012
Мислења
435
Поени од реакции
537
Барем го раздвижи форумов ако ништо друго овој преварантов John Smith

Z

Zoran petrevski

Гостин
Druze vo red e komentarot bese so druga konotacija.
Kako sto gledas ovde pisanoto ne se vazi dodeka ne se vidi oficijalno sto i kako, se e so negativna konotacija, se nema verba vo nisto, a zamisli kontradiktornost se ocekuva nesto interesno da se napise ili procita. Megju prvite moi komentari ovde bese deka ke ima prevzemanja periodov i t.n. taka sto ke pokaze vremeto koj bil supak i cekal oficijalno info koga e vekje kasno. Preporaka zapri so pisuvanje, vednas !!!
Коска је бачена т.е. коцка је бачена беше :) .
Дека голем дел од имотот што им е резервиран ќе распродадат . . . тоа е факт . . . но по која цена??
Дека банката за 2-3 години ќе има профит од 30 мил. ЕУР (ако престанат да крадат) и тоа е факт.

Но дека ќе поминат 800.000 акции по 50/57 ЕУР е тоа ни на сон . . . .
Па 70% од акциите на банката се купени над 3500 денари и тоа пред 10 години . . . .
Кој е луд да ги продава со загуба?
А плус ако вака добро и оди на банката кој е луд да продава под 100 ЕУР ? ? ?
Има тука нелогичности, а Зоране ? ? ? Барем цената да беше 5700 денари . . . .

p.s.
Комерцијална ја купував цело лето на 2600-2700 и тоа ми е најголемото мое промашување во последниве 5 години ...
Ја купував без инсајдери по логика . . . Ефтина ми беше . . . иако не ми беше по кејф, но немаше што . . . . Плус, не беше во мода ( второ мое правило кога купувам, првото е да не оди во стечај :) )
Еве сега инсајдери ?????
Еве и КМБ стана модерна !!!! Вчера се потепаа купувачи. Е сега ќе биде што ќе биде ???
Опуштено ја следиме играта. Во возот сме качени, па што биде нека биде.
Јас и така ја купив за во 2020 да ја продадам . . ..

Незнам зошто овие денови никој не ја збори СТБ. Да не излезе од мода :) .

Да повторам за последен пат доколку немате намера да вложувате во криптогалути каде што може да добиете но и да изгубите сериозни пари ви гарантирам во наредиот месец два најдобра акција е кмб ...моето го кажав а ваше е да одлучите.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
435
Поени од реакции
537
а повторам за последен пат доколку немате намера да вложувате во криптогалути каде што може да добиете но и да изгубите сериозни пари ви гарантирам во наредиот месец два најдобра акција е кмб ...моето го кажав а ваше е да одлучите.
Алал да ти е! Пари у џеб со сила ни буташ!

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Од прва рака ви кажувам дека добивката за оваа година односно дивидента хари ќе даде по 230 денари по акција.Додека за наредната година акцијата ќе експлодира бидејки немаат веќе ниеден лош пласман и добивката ќе им се движи две милијарди денари
Која година ќе има милијарда профит 2017 или 2018 ??? Многу битно ??

Прогнозирам добивка по акција за 2017 КМБ (300+ ден), СТБ(120 ден.), ОХБ (700 ден.) ???
Прогнозирам добивка по акција за 2018 КМБ (450+ ден), СТБ(120 ден.), ОХБ (1050 ден.) ???
Па секој нека си пресмета за себе што ќе скокне највеќе до 06/2019 . . .
Јас сум бил скромен . . .

300 денари добивка кај КМБ за 2017 - Скоро невозможно, само пуста желба. Освен ако во последен момент не извади Хари некој зајак од шеширот.
Искусен играч си, па сигурно знаеш дека овој раст на КМБ е фингиран од Илирика кои купија 100.000 акции пред некој месец на ниска цена, па сега ја креваат цената
Za moj vkus, premnogu naveduvachki...
Dobivka od miljarda denari, pa I dividenda od 230 (bruto ili neto). Ako tie imaat tolku godinava, jas vekje so berza ne se zanimavam, prodavam se I si baram drug biznis...
P.s. nemam kmb I zatoa tropam gluposti... :)
Некој че ја кине дипломата, но кој ????
Ама има некаква логика кај сите . . . Плус еден инсајдер :) .

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
За оваа година ќе има милијарда профит
[/QUOTE]

Оваа за која билансите сега треба да излезат 2017 ???
Или оваа само што почна ????
Разликата е голема ???
Ако мислиш на 2017 тогаш тоа е за респект, но не толку бомбастично . . . ако продале се како што тврдиш . . .
Каде се тогаш Брилијант, Саем, Когел, па нели треба да се прокнижат во останати приходи . . .
Ако мислиш милијарда на 2018 тоа е баш е ништо.
Милијарда профит за 2018 е исто промашена година

Оваа година претставија со броеви 2017, 2018, 2019 . . .

Z

Zoran petrevski

Гостин
Бев јасен за 2017та е милијарда ЗА ГОДИНАТА ШТО ИЗМИНА
Оваа за која билансите сега треба да излезат 2017 ???
Или оваа само што почна ????
Разликата е голема ???
Ако мислиш на 2017 тогаш тоа е за респект, но не толку бомбастично . . . ако продале се како што тврдиш . . .
Каде се тогаш Брилијант, Саем, Когел, па нели треба да се прокнижат во останати приходи . . .
Ако мислиш милијарда на 2018 тоа е баш е ништо.
Милијарда профит за 2018 е исто промашена година

Оваа година претставија со броеви 2017, 2018, 2019 . . .[/QUOTE]
н

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Ima logika muabetov. Za KMB de. Ako go gledame paricniot tek, ne 2 tuku i 3 milijardi ne se nerealni, pod uslov da nema ekstremni rezervacii. Bankata ima istorija na konservativna procena na kolateralot, taka da ne e za ocekuvanje gubitok od kapitalna zaguba na prevzemeni sredstva. Naprotiv!

Znaci samo rezervaciite se ahilovata peta. Koi se namalija kaj site banki, pa realno e da se namalat i tuka.

Koja e dobivkata za 2017ta insajderite znaat, pa izgleda procurela informacijata. Kako bilo, so dividenda od 150 den lani cenata stigna do 3K. So dividenda od 200 ke se priblizi do 4K. Sto e seushte pod knigovodstvenata cena.

Dali ke se prodava e pomalku relevantno. Ne moze da se ocekuva premium pogolem od 15-20% na akcija so vaka efikasen pazar.

Sekoj slucaj tuka lici deka dobivka od najmalku 30% e sigurna za slednive 12 meseci. Ne znam za vas, ama ja se stavam mnogu skoro na strana BUY

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
За 9 месеци имаат 100м денари добивка без пресметан данок, според планот целта за крајот на годината им е добивка од 900м денари. Што и не е далеку од твојата прогноза ама јавно познатите факти не го потврдуваат тоа.

Од друга страна кај Комерцијална движењето на цената на берзата пред извештај секогаш е знак бидејќи течат информации од сите страни.

Ова е табела од развојниот план

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.310
Поени од реакции
2.373
Абе да не зборувате за некоја друга Комерцијална Банка? И таму да не е некој друг директор, а не Хари?

Дај малку чекорете по земја, не летајте во облаци.

Член од
19 јуни 2017
Мислења
76
Поени од реакции
19
Koj ima kmb exstaza koj nema potop. Smeski :))))) Falat 200 milioni evra za 10 godini sto trebalo kako stb da pravi profit Hari lopov neviden

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
E Zoki rece deka nema Hari da e direktor poveke de :pos:
Hari e ko sudbina,nema beganje od nego..:kafence:

Последно уредено:
Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Професоре верувај ми на секој збор што ти го кажав а не треба долго да чекаш.До крајот на наредната недела ќе се случи се како што ти напишав.[DOUBLEPOST=1515067561][/DOUBLEPOST]
Банката ќе се продаде во рок од месец дена.Хари повеќе нема да е директор на наредното собрание ,во моментов толку можам да кажам А за вас е доволно да остварите некаква добивка.Знам дека има секакви манипулатори што пишуваат сешто кога сакаат да ја дигнат акцијата на некоја компанија затоа проверувајте ги подетално сите информации што ви ги дадов ќе видите дека се 100 осто точни.Доколку ова не ви е доволно почекајте до другиот петок кога ќе видете дека ќе пројдат 800.000 акции од кмб

Несакам да се мешам ама зашто не споделиш дека менаџментот спроведува due dilligance na bankata ако веке си решил отворени карти оди до крај или ке пукне до сега им сметаше ебрд сега ги откачија.

Kajgana Shop

На врв Bottom