Македонска берза

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Ok da-ke barame sotanok od posirok krug na zdruzenieto ama bez razlika na toa bilo ne bilo, ne e na odmet povremeno da se napise za rabotite da se bide vo tek celta e i indirektna. Nekoi gledam si umislile deka nie ovde nekolkumina so pisanoto ja kreirame berzata, navlekuvanje, dvizime indexi eh da bese tolku lesno ;) samo spodeluvame raboti ako se saka da se znae, a od slucuvanjata se zavisi ke ima javni objavi i oficijalni informacii. A koja e celta na forumov ako ne pisi-brisi :)

Член од
19 јуни 2017
Мислења
76
Поени од реакции
19
90% izjavi samo lagi i navlekuvanja 10% tocni deka i kjorava kokoska klukne nekoe zrno :)))) obete grupi isti vo toplf ubavo kaza covekot samo za glasanje pret sobranie barat inaku nigde gi nema...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Не сакам да сум спарт асс ама ако толку се напињате за глупости и судови незнам зошто имате акции од тплф. Мене таму од секогаш нешто ми смрдело. Не сум вањга па да предвидам што ќе биде. Може ок ќе биде ама има премногу контроверзии за да ги сватам сериозно.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
435
Поени од реакции
537
Толку беше од бесплатниот e-trader? Би ги замолил корисниците на e-trader да споделат дали исто како мене забележуваат од денес намалување на привилегиите до неупотребливост? Јас користам на НЛБ.

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Толку беше од бесплатниот e-trader? Би ги замолил корисниците на e-trader да споделат дали исто како мене забележуваат од денес намалување на привилегиите до неупотребливост? Јас користам на НЛБ.
Normalen poteg da te nateraat da si platis... kako i na povekjeto aplikacii...

mishevski

Неимар
Член од
20 јуни 2010
Мислења
107
Поени од реакции
170
Исто приметив и јас. Глупаво би било да ја тргнат услугата и да се вратат на телефонски налози.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.310
Поени од реакции
2.373
Исто приметив и јас. Глупаво би било да ја тргнат услугата и да се вратат на телефонски налози.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Дај јавете се, пишете им... јас се јавив, па изгледа има рестартирање на сите user-и... Па сега се е во ред кај мене.

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Ова џубре од акција КМБ . . . нешто почна да скока со големи чекори . . . .
Изгледа некој знае нешто што Ние не знаеме . . .
Типував и типувам, ОХБ и КМБ подобра шанса од СТБ :) во 2018 година, а поготово во 2019 година.
Не зашто се подобри компаниии туку поради фактот дека се поефтини по сите параметри . . .
Очекувам солидни резултати и кај ОХБ и кај КМБ, пресврт во 4 квартал . . .
p.s.
Јас се кладев веќе на ОХБ и КМБ, а од СТБ скоро да излегов ;). . .
Онака лаички, на ѓутуре, да не се нервираат оние што купуваа СТБ на 970 денари ;).
Денес докупив ОХБ на 4800 денари. Незнам кој продава ОХБ, но изгледа некоја домашна фирма со големи проблеми . . .
Прогнозирам добивка по акција за 2017 КМБ (300+ ден), СТБ(120 ден.), ОХБ (700 ден.) ???
Прогнозирам добивка по акција за 2018 КМБ (450+ ден), СТБ(120 ден.), ОХБ (1050 ден.) ???
Па секој нека си пресмета за себе што ќе скокне највеќе до 06/2019 . . .

СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ !!! УБАВИ ПРОФИТИ ЗА СИТЕ !!!

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Добри вести за ГРНТ: Тевдо изјави дека побарувањето за филхармонија е подмирено во целост. Не знам колкаво било точно, ама проектот беше вредност 14М јура, така што збориме за убави пари.

Тоа е позитивно од два аспекта. Прво ќе се одрази поволно на паричниот тек, многу јасно. Но второ, покажува добар, да не речам привилегиран однос на ГРНТ од страна на новата власт. А тоа, во очекување на година со рекордни капитални инвестиции, повеќето во областа градежништво, дава простор за оптимизам кај оваа акција. Која, патем речено, по сите параметри е длабоко потценета.

Моја препорака: КУПУВАЈ

Член од
31 август 2017
Мислења
263
Поени од реакции
187
30-40 dena na fakanje pozicii.... Koj fati I ima so sto neka se vrze....... Ideme nad 3000metri nadmorska visina -so katapultiranje :)

Kajgana Shop

На врв Bottom