Serie A 2017/2018

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.313
Поени од реакции
46.881
Kade e tuka mojata kontradiktornost, koga rekov, AKO odime spored tvojata logika, neka mi objasni, bilo koj ...
Juve toj mec idea all in na odbrana i cekanje na kontri, juve istoto go izigra i protiv barsa lani na gosti, tuka uspeaa od edna, od dvete sansi, da dadat gol, napoli od druga strana maka macea da sozdavaat sansi.
Nisto kontradiktorno ne sum kazal, mene ne mi smeta takviot fudbal i ideja na trenerite za koi mnogumina go prepisuvaat terminot Katanadzo, mrazam koga nekoj igra odbrana i istata pak ovozmozuva 100 sansi na protivnikot, ne i toa sto juve go izigraa so napoli ili barsa lani.

I pak ke kazam, odam po tvojata logika, na ubav fudbal za oko, zasluzeni bodovi. Ne gledam u koj segment sum ispadnal pogore kontradiktoren, spored mojot nacin na razmisluvanje za fudbalot, si kazav sto imam da kazam za taa pobeda na juventus vo neapol, ama spored tebe, ispaga deka oni igrale katanadzo i im se posrekila dobrata realizacija zasto 2-3 pati sutnale kon gol u 90 min.

Smesen si mondo, sto ova go sporeduvas so tvoeto mislenje za ista penal situacija, ali neka ti e.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Урко за интераштвото на форумот е она шо се оние двајца админи од Армата шо се изрезилија на Мк-Италија со хамерот B B C и спамаа по фб ко да напраиле којзнае шо.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Син денеска.

Син после мечот на Јуве против Наполи. Прво вели дека Јуве тактички ги изгазиле Наполи, лесно можело и 0-2 да заврши. За денеска да вели незаслужени 3 бода со бункер игра и класично катанаџо. @Syn нареден пат кога ќе држиш лекции за контрадикција пази и ти самиот што пишуваш :angel:
ОООООООоооооОООоооооОООО FIREEEEEEEEEEBAAAALLLLLLLLL !!!!!

ЕЛЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛ со 300 курови го попари и тоа дноперт што секое коло има различна дефиниција за тоа што е пенал и офсајд ..... среќа Клатенбург за сиротиње љубоморно го чува иначе сите квалитети ги поседува за прво место за најсрам, најдно и шлајм од Интераш. ХХХРРРРКККК ПУУУУУ !!!!!
Урко престани да постоиш набијем те на курац џангризав.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.313
Поени од реакции
46.881
Урко за интераштвото на форумот е она шо се оние двајца админи од Армата шо се изрезилија на Мк-Италија со хамерот B B C и спамаа по фб ко да напраиле којзнае шо.
ne glumi ludilo krpce.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
ne glumi ludilo krpce.
Добро бе Васиљ, чему нервоза?

Бладаш од време на време сериозно, еве нека ти текне пред два месеци шо пишуваше за Весино а што пишуваше пред некој ден кај вас во фан клуб.

Имаше Интер пар победи кои беа у најмала рака за нерешено, не моеш да глумиш сеа лудило.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.313
Поени од реакции
46.881
Добро бе Васиљ, чему нервоза?

Бладаш од време на време сериозно, еве нека ти текне пред два месеци шо пишуваше за Весино а што пишуваше пред некој ден кај вас во фан клуб.

Имаше Интер пар победи кои беа у најмала рака за нерешено, не моеш да глумиш сеа лудило.
Koga gresam si priznavam, za ova so mondo nikade nisto ne pogresiv, nit sum ispadnal kontradiktoren, tuku mu posociv kako bi izgledalo nekoe razmisluvanje, konkretno za mecot napoli - juve, ako terame spored negovata logika. Juve igraa katanatdzo, sutnaa 2 pati, dadoa 1 gol, za 90min. Toa e fakt, a mojot stav za toj natprevar e takov kakov sto e, i si stojam na istoto.

Za vesino sto sum vikal : ), najdi mi postovi kade sum go vozvisuval, kade sum go prael bog i batina, znam deka sum pisuval deka e brz so topka ama deka ne sme videle golema korist od toa, deka moze da pretrca cel teren bez problem koga vodi topka, ama deka mnogu retko toa go praktikuval. Sto da pisuem ziti sve za vesino, do lani neznaevme ni deka postoi, ok igrac e,tolku, OK, ne e snajder ili tijago mota od triplete sezonata, daj da ne glumete ludilo, za vesino praime muabet be za iniesta.

Za pobedite koi bile za nereseno .. koi se tie ? Toa sto davale gol u podocnezna faza u mec go racunas deka trebalo da bide nereseno ? Smesno e ova, fergi 200 pobedi ima u t.n fergi tajm, koi mu nosele tituli, fudbal se igra do posleden svirez na sudija, i se zima sve u predvid do toj moment. Ako e za toa imalo i mecevi sto trebale da gi dobijat, pa zavrsuvale nereseno, ili gi gubele, mozeme i so toa razmisluvanje da terame ali kako i da ja vrtis, sekoj poen na inter godinava e zasluzen, nema nisto nezasluzeno, i igrata e 300 pati bolja od periodot koga so mancini kilavo pobeduvaa.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.244
Поени од реакции
18.448
Kade e tuka mojata kontradiktornost, koga rekov, AKO odime spored tvojata logika, neka mi objasni, bilo koj ...
Juve toj mec idea all in na odbrana i cekanje na kontri, juve istoto go izigra i protiv barsa lani na gosti, tuka uspeaa od edna, od dvete sansi, da dadat gol, napoli od druga strana maka macea da sozdavaat sansi.
Nisto kontradiktorno ne sum kazal, mene ne mi smeta takviot fudbal i ideja na trenerite za koi mnogumina go prepisuvaat terminot Katanadzo, mrazam koga nekoj igra odbrana i istata pak ovozmozuva 100 sansi na protivnikot, ne i toa sto juve go izigraa so napoli ili barsa lani.

I pak ke kazam, odam po tvojata logika, na ubav fudbal za oko, zasluzeni bodovi. Ne gledam u koj segment sum ispadnal pogore kontradiktoren, spored mojot nacin na razmisluvanje za fudbalot, si kazav sto imam da kazam za taa pobeda na juventus vo neapol, ama spored tebe, ispaga deka oni igrale katanadzo i im se posrekila dobrata realizacija zasto 2-3 pati sutnale kon gol u 90 min.

Smesen si mondo, sto ova go sporeduvas so tvoeto mislenje za ista penal situacija, ali neka ti e.
Никогаш од мене нема да прочиташ дека убав фудбал за око може да донесе само заслужени бодови. Не си измислувај од тебе.

Почетната точка на споредба на Интер со Јунајтед на Фергусон е она што те буни и ти создава ваква ставови. Нема што повеќе да се тегнеме за Интер, сезоната ќе си покаже дали натфрлиле во првиот дел(како што јас тврдам) или освоиле толку бодови од чист квалитет, како што ти велиш.

Моето мислење не е за иста пенал ситуација, туки за две различни. Твоето од друга страна е за ист натпревар, буквално истите 90 и кусур минути. Не знам дали тоа не е контрадикторно.

Чекич

Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Никогаш од мене нема да прочиташ дека убав фудбал за око може да донесе само заслужени бодови. Не си измислувај од тебе.

Почетната точка на споредба на Интер со Јунајтед на Фергусон е она што те буни и ти создава ваква ставови. Нема што повеќе да се тегнеме за Интер, сезоната ќе си покаже дали натфрлиле во првиот дел(како што јас тврдам) или освоиле толку бодови од чист квалитет, како што ти велиш.

Моето мислење не е за иста пенал ситуација, туки за две различни. Твоето од друга страна е за ист натпревар, буквално истите 90 и кусур минути. Не знам дали тоа не е контрадикторно.
Да бидеме реални иза 15 исти пенал ситуации имаш различно мислење и не замарај, по твојата логика и она за Кротоне не треба да биде пенал, разликата е само што Наполи е тој што профитира од судиска грешка а не Јувентус.

Последно уредено:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Да бидеме реално за 15 исти пенал ситуации имаш различно мислење и не замарај, по твојата логика и она за Кротоне не треба да биде пенал, разликата е само што Наполи е тој што профитира од судиска грешка а не Јувентус.
Ситуациите се горе доле исти ама кога Јуве ќе профитира се крева востание а за на пр. Наполи, поминува незабележано. И сега Јуве ако освои со 2-3 бода разлика на крај, нема судиските грешки да се стават на кантар туку ќе се тврди дека Јуве освоиле со помош на судии. А некој објективен да седне и да прегледа мечеви од Наполи ќе види дека имаат 10 тина бодови повеќе поради судиски грешки.

Чекич

Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Ситуациите се горе доле исти ама кога Јуве ќе профитира се крева востание а за на пр. Наполи, поминува незабележано. И сега Јуве ако освои со 2-3 бода разлика на крај, нема судиските грешки да се стават на кантар туку ќе се тврди дека Јуве освоиле со помош на судии. А некој објективен да седне и да прегледа мечеви од Наполи ќе види дека имаат 10 тина бодови повеќе поради судиски грешки.
Не ми е муабетот за тоа, туку за објективноста на јувенташкиот Нострадамус и како секоја недела постира различна дефиниција за пенал.

Последно уредено:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.313
Поени од реакции
46.881

Za glup covek e kontradiktorno, sto ne sfaka prosto prosireni recenici, za prosecno inteligenten ne e, moeto mislenje za toj natprevar si go citiral i uste stojam na istoto, ja odam spored tvojot muabet, koga nekoj tim ke pobedi posle 2 suta u cel natprevar, igra mrtvo za oko i se brani vo pogolemiot del od natrepvarot, imase takvi i na temava sto toa go forsiraa, deka napoli dominirale a juve izigrale pickarski.
Istoto sto ti go vikas za odredeni pobedi na inter, moze da se kaze i za taa na juve, AKO ODIME PO TVOETO razmisluvanje, ne moeto, ja nikade ne rekov deka nekoj klub nezasluzeno osvojuval bodovi ili e tamu kade sto e na tabelata nezasluzeno.
Tuka nikade nema kontradiktornost od moja strana, ja ne tvrdam deka taa pobeda na juve e nezasluzena, ili deka igrale loso, t.e. igrale, za oko bea losi ama mene takov fudbal ne mi smeta za sto govori i mojot stav po toj natprevar.
Vidi kakvi bea reakciite po toj mec, gadna igra za oko na juve, napoli dominiraa, kur se trese u ladna voda, bas nekoj ko tebe sto razmisluva slicno takvi raboti treskal, a realnosta bese deka juve imaa 2 sansi za gol, od 2 suta, napoli niedna.
Taka i ti za inter na tepka treskas, ne zasluzuele odredeni bodovi zasto bile losi i toa pazi, vo odreden del od mecot a pritoa go ignoriras delot od natprevarot kade bile 400 pati bolji od protivnikot, ko so roma ili kaljari, ne igrale dobar fudbal za oko, davale golovi u 87ma i slicno, ova nema apsolutno nikakva logika a ti toa go iznesues tuka kako Fakt.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom