Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.182
Поени од реакции
8.259
Груевски: Новиот лидер ќе каже дали ВМРО-ДПМНЕ ќе се врати во Собранието

OK бе Грујо, ајде за твој атер, ќе кажеме - не е твоја марионета. Сам ги носи одлуките.
Многу се палиш на Грујо

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Многу се палиш на Грујо
Aj важи, само за атер на сендвич-куртоните кои се грижат за моите емоции, ќе се праам дека овие единаесет години немаше ништо.

Немате гајле, вашите Leave Britney Alone молби ќе бидат услишени!
Само повелајте како што милувате!

S

silmarillion

Гостин
На негово место недела дена не ме гледате на форумов.
:lolzz::lolzz::lolzz:
Виќо, дај не се заебаај озбилна е работава ни ја земаа државава. Се арчевме по митинзи, идевме пред ДИК зимоска на ладноно, по шатори спиевме пред собрание, абе што се не напреивме дома ме немаат видено секој ден после работа во автобус и правац Скопје. Ни на синот роденден му бев ни му купив поклон. Око немам склопено чекам да ме свикаат секој момент да застанам на браникот во одбрана на идентитетот, суверенитетот и унитарноста. А овие нашиве вака не продадоа. Не може ова веќе вака.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
Шо да праам одвишок време :) А и сеир бе Владенце, убаво ми е на душичката :)
Нема збор тука , од километар се гледа дека си серџија чоек. Сигурно и од мал си бил ваков опасен сеирџија (y)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.182
Поени од реакции
8.259
Aj важи, само за атер на сендвич-куртоните кои се грижат за моите емоции, ќе се праам дека овие единаесет години немаше ништо.

Немате гајле, вашите Leave Britney Alone молби ќе бидат услишени!
Само повелајте како што милувате!
Јас 11години немав никакви проблеми, дај ти сподели што си имал толку проблеми 11години ?

V

viktora

Гостин
Виќо, дај не се заебаај озбилна е работава ни ја земаа државава. Се арчевме по митинзи, идевме пред ДИК зимоска на ладноно, по шатори спиевме пред собрание, абе што се не напреивме дома ме немаат видено секој ден после работа во автобус и правац Скопје. Ни на синот роденден му бев ни му купив поклон. Око немам склопено чекам да ме свикаат секој момент да застанам на браникот во одбрана на идентитетот, суверенитетот и унитарноста. А овие нашиве вака не продадоа. Не може ова веќе вака.
Ти уште си тука?Мислев си се сокрил :pos:

S

silmarillion

Гостин
Ти уште си тука?Мислев си се сокрил :pos:
Виќо аве 2000 ЕУР казна ако не знаеме шитарски ни акнаа абе Виќо! Ни ја зедоа државата. Абе дланкиве уште ме болат од ладното по протестите. Ај дланки ќе исечам, времето како да го вратам? По автобуси што не носеа секој ден со списокот. Децата ни плачеа од надвор ни мавтаа мислиш Бранко со колона коло проаѓа. Не Виќо, доста се арчевме.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
ЊЕТ...Румелија е и пола Блгарија и Тракија комплет...
Реков јас, најдобро е Република Пајонија; аеродромот и автопатот ќе се сменат имиња, било какви ( најбоље Борис Трајковски пошто тој со летањето имал проблем) а автопатот може Киро Глигоров , а на Ацета на плоштад ќе му ја модифицираме косата да сличи како пајонскиот крал Аристон; се друго останува, околу Вилипче споменикот тука ќе притисне Аљи да не го чачкат грците пошто Вилипче бил илирски зет и се е решено..
а не е лошо Пајонија, пошто таа покасно влегла во кралство Македонија, така кога ќе влеземе во гЕУ Регионално ќе се поврземе со грчка Македонија, економски и културно, како сега Истра што има и хрватска и словенска и италијанска... така ќе се средат и Брендовите
Па и Македонија е пола Грција, дел Бугарија, малце Албанија фаќа и тука нешто така да јас велам да си ја пробаме среќата.
Додуша и Пајонија онака не е лошо пошто ние за поарно и не сме, ама сепак Румелија некако шознам поќе ми лежи на срце. Можи дека ради серијата , кој да знае.

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Ова е јака констатација.

Еве уште една: Битно не се проституираме. Честа е битна.[DOUBLEPOST=1514284707][/DOUBLEPOST]
Ти мислиш дека системот уличарски функционира. Ама си труп. Во работните односи, постои плата, патни трошоци, трошоци за одвоен живот, за службен пат. Демек, убава им била платата, па сами нека си плаќаат. Што дискутирате кога немате познавање на нештата.
Sto sistemot ne funkcionira za normalen narod ?
Ili samo za niv da funkcionira ?
Ti izlgeda drzavno si lapas plata pa ti funkcionira se ubavo

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Нам, членството во ЕУ дека ќе не оправи преку ноќ тоа мало морген. Единствено што отвора е некаква перспектива за некоја подалечна иднина. Ние, нашите 5 минути сите овие години на независност добро ги прокоцкавме. Наместо да создадеме добра подлога, да изградиме држава со функционални институции, напротив ние се доведовме пред свршен чин.
Ние да бевме малку паметни немаше да се доведеме во ситуација да бидеме толку очајни за членство по секоја цена, туку ќе си оставевме простор за маневар по битните прашања, како што е спорот за името на пример.
Повеќе нема време за купување, нема време за глумење држава. Ние досега требаше да го решиме проблемот со името, да бидеме членка на НАТО уште во 2008 и да водевме паралелни преговори со ЕУ за членство и кога ќе се отвореа вратите за влез, ние требаше да бидеме први а не Црна Гора и таму некоја Србија која до пред 15-ина години беше држава со нула демократски капацитети, во целост водена од подземни криминални структури, разрушена од војни и бомбандирања.

Само изгледа некој немаше интерес за влез, инаку како ќе се случеа сите овие глупости изминативе 11 години, како ќе се пренесеше пола држава на приватни сметки на Белизе.
Еве и да останеше ситуацијата статус кво, да немавме остварено никаков напредок на полето на евроатланските интеграции, барем да имаше некаков напредок во другите области, економија, правосудство, образование, здравство...реално да беше намалена невработеноста и реално да пораснеше стандардот, ете тогаш ќе имавме некаква основа и простор да преговараме и со Грци и со ЕУ за членство и ќе имавме поширок простор за маневри. Вака што остана од нас?
Дисфункционална држава која е во длабока политичка криза, презадолжена, ограбена, корумпирана до срж со малцинство кое ужива поголеми права од мнозинството, да бидеме именувани како фактор на дестабилизација во регионот.
Ние самите си го сменавме името баш заради сите овие работи од погоре, сами си ја запечативме судбината делумно и со нашата незаинтересираност и менталитет како народ.
Затоа сега мислам дека е малку доцна за компромиси.
Единствено што можеме да се надеваме е дека наредната година ќе се реши спорот и дека ќе отпочнеме преговори, за да - ако некој таму од ЕУ, до 2025, се сожали па не набута заедно со Србите внатре.
Под услов ЕУ да не влезе во некоја нова економска и политичка криза.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom