Криминалци и криминални групи во МК

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Retko sliki takvo vreme bese nemase smart telefoni fb nisto
Sto si videl videl :D
2001-2002 kako centar na svet bevme vo Kumanovo :D
Isto vo Lavovi bese ovoj Igor Jug sto bese vo sobranie
Golema jaka ekipa sto bea vrzani so Belgrad jako
Од комшиите најсилно влијание кај нас од секогаш имало Српското подземје, после нив Бугарија.. Албанија и Косово се притоки на албанските кримоси во МК во повеќето случаи. На назад низ странициве има пишано за поголемиот дел од случките кај што имало комшиско влијание, ако има интерес ќе ги заокружиме од ново ;)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Од комшиите најсилно влијание кај нас од секогаш имало Српското подземје, после нив Бугарија.. Албанија и Косово се притоки на албанските кримоси во МК во повеќето случаи. На назад низ странициве има пишано за поголемиот дел од случките кај што имало комшиско влијание, ако има интерес ќе ги заокружиме од ново ;)
Од каде бе Бугарите? o_O

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Од каде бе Бугарите? o_O
Голем дел од криминалците што имаа проблеми овде со законот или со други криминалци бегаа на некое време во Бугарија, особено тие што имаат бугарски пасоши. Иако Хероинот влегува во најголем дел од Грција а Марихуаната од Албанија на пазарот во МК па и за надвор од МК се наоѓало и роба од Бугарија. Орце Коруновски Пикадили беше човек што моќ и заштита црпеше од врските со бугарската мафија според некои и директно од Мултигруп... Еден од најстарите дилери на дрога од Франкфурт Мафија, Павле Пајо кои имал и своја група, беше во бегство па по неколку години го уапсија во Петрич каде и таму развил мрежа на нарко бизнис во соработка со локалните дилери, Уште еден од Ф.М. што избега од канцелариите на СВР Велес при распит веднаш по апсењето со десетици кила марихуана, избегал нелегално во Бугарија и никогаш не се вратил повеќе во државава, Јованче Црното 2005 г. настан. Пред извесно време ми раскажуваа за некој од Пробиштип што имал бизнис со бугарски кланови, и ова онака од ракав иначе има многу тоа историја во криминалот меѓу нив и нас :D

Последно уредено:

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.392
Поени од реакции
1.252
Голем дел од криминалците што имаа проблеми овде со законот или со други криминалци бегаа на некое време во Бугарија, особено тие што имаат бугарски пасоши. Иако Хероинот влегува во најголем дел од Грција а Марихуаната од Албанија на пазарот во МК па и за надвор од МК се наоѓало и роба од Бугарија. Орце Коруновски Пикадили беше човек што моќ и заштита црпеше од врските со бугарската мафија според некои и директно од Мултигруп... Еден од најстарите дилери на дрога од Франкфурт Мафија, Павле Пајо кои имал и своја група, беше во бегство па по неколку години го уапсија во Благоевград каде и таму развил мрежа на нарко бизнис во соработка со локалните дилери, Уште еден од Ф.М. што избега од канцелариите на СВР Велес при распит веднаш по апсењето со десетици кила марихуана, избегал нелегално во Бугарија и никогаш не се вратил повеќе во државава, Јованче Црното 2005 г. настан. Пред извесно време ми раскажуваа за некој од Пробиштип што имал бизнис со Бугарски кланови, и ова онака од ракав иначе има многу тоа историја во криминалот меѓу нив и нас :D
Да не мислиш на Велешанецот Пајо?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.392
Поени од реакции
1.252
Тој е, стр. 11 на долго и на широко за него, при апсењето.
Живее на 6 куќи од мене..Или 5 минути..Т.е живееше,сеа е в темни зандани.Ваљда..[DOUBLEPOST=1514233813][/DOUBLEPOST]
Тој е, стр. 11 на долго и на широко за него, при апсењето.
Сеа прочитав,тој на видеото не е Павле Пајо..

Последно уредено:
Член од
20 декември 2017
Мислења
376
Поени од реакции
203
Видеото во кој спомнува дека има пријатели во Куманово
Исто така имаше и едно видео кој сам го гледав кај тој пренесува порука до нас Кумановците коа имаше проблемите у диво насеље.
Ѕангал. Богата фамилија нема што. Огромна куќа имаат, неколку коли мислам дека едно порше 911. Криминалци да ли се, мислам дека не се. Знам Ѕангал имаше проблеми со џандари и пребега у Шведска само не знам шо проблеми. Некои викаат поради тепачка со уше еден од Куманово кој го задевал, или девојче силувал некое. Се е рекла казала муабети, така да...[DOUBLEPOST=1514246792][/DOUBLEPOST]

Еве слика од гостилница на Сашо Боксерот, знам негде у Средорек е. Кажете кај точно ако има нешто ке сликам ке ставам :)[DOUBLEPOST=1514247465][/DOUBLEPOST]Сега ми текна и за ова. Пак, ова се муабети, не се 100% потврдени информации. Блиску до автобуската станица, бил станот на така наречената десна рака на Бајруш. Неколку минути пред Нова година (2010?) му влегле специјалци у стан. Ако знае некој нешто да пише.

Последно уредено:
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Живее на 6 куќи од мене..Или 5 минути..Т.е живееше,сеа е в темни зандани.Ваљда..[DOUBLEPOST=1514233813][/DOUBLEPOST]

Сеа прочитав,тој на видеото не е Павле Пајо..
Двајца франкфуртџии се со тоа име треба да расталкаме во дм, не е за тука тоа :D

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Голем дел од криминалците што имаа проблеми овде со законот или со други криминалци бегаа на некое време во Бугарија, особено тие што имаат бугарски пасоши. Иако Хероинот влегува во најголем дел од Грција а Марихуаната од Албанија на пазарот во МК па и за надвор од МК се наоѓало и роба од Бугарија. Орце Коруновски Пикадили беше човек што моќ и заштита црпеше од врските со бугарската мафија според некои и директно од Мултигруп... Еден од најстарите дилери на дрога од Франкфурт Мафија, Павле Пајо кои имал и своја група, беше во бегство па по неколку години го уапсија во Петрич каде и таму развил мрежа на нарко бизнис во соработка со локалните дилери, Уште еден од Ф.М. што избега од канцелариите на СВР Велес при распит веднаш по апсењето со десетици кила марихуана, избегал нелегално во Бугарија и никогаш не се вратил повеќе во државава, Јованче Црното 2005 г. настан. Пред извесно време ми раскажуваа за некој од Пробиштип што имал бизнис со бугарски кланови, и ова онака од ракав иначе има многу тоа историја во криминалот меѓу нив и нас :D
Pola Kumanovo izbega vo Bugarija so BG pasosi poslednite 10 godini

Член од
15 октомври 2016
Мислења
17
Поени од реакции
10
Знам сум слушнал за ова, иначе имаше и една легендарна слика на Кристијан Голубовиќ со локални Кумановски фраери сликана во кафич во Куманово, го превртев цел фејсбук ама не можам пак да ја најдам.
Se e toa tocno sto go imas napisano samo sto Krisrtijan Golubovic vo Srbija deluva kako nekoja maskota momentalno, ednostavno ne go sakaat ima smeneto mnogu ekipi zvezdara, vozdovac itn.Vo Srbija se znaat na prsti koi seuste se zivi legendi : Ljubomir Magas-Zemunac,Ranko Rubezic,Djordje Bozovic- Giska,Darko Asanin , Sijan , Knele i mnogu drugi dolg e spisokot . Kaj nas mnogu se imaat slikano so Krile samo za da bidat interesni i ne znam koja im e poentata...

Член од
20 декември 2017
Мислења
376
Поени од реакции
203
Pola Kumanovo izbega vo Bugarija so BG pasosi poslednite 10 godini
Извини ама јас како Кумановец, прв пат слушам за ова. Има 10.000 Кумановци у Ирак и Авганистан и на неколку други места, ама баш Бугарија? Не. Немам слушнато.

Член од
15 октомври 2016
Мислења
17
Поени од реакции
10
Srpskoto podzemje realno ima vlijanie na globalno nivo posebno vo Evropa pocnuvajki od 60-70 pa navaka seuste i toa mnogu jako nivo

Член од
20 декември 2017
Мислења
376
Поени од реакции
203
Па не смо ми имале некои много криминалци, искрено.
Ромео, Мујо, Бајруш и Сашо.
Други су ситни рибе. Кд смо веќ куде Кумановски кримоси, Бојко од Бедиње. У 80ти или 90ти. Тато ми кажува овој. Опљачка два сефа и полиција му иде на врата, овј качи се на кров и рипа од куќу на куќу и не сам сигуран пошто тато не ми кажа можда е пуцаја на полицију ама утепале га сс снајпер док рипаја.

Kajgana Shop

На врв Bottom