Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.382
Поени од реакции
24.528
Треба да си ептен глуперда да не разбереш дека Македонија е веќе двојазична држава со тоа што се зборува албански во највисокиот орган во државата , Собранието.

treba da si epten glup da doneses vakov zaklucok... sampioni stanavte za relativiziranje i branenje na glupi odluki. bar sendvic da vi dadea...:(

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
treba da si epten glup da doneses vakov zaklucok... sampioni stanavte za relativiziranje i branenje na glupi odluki. bar sendvic da vi dadea...:(
Тоа не е заклучок донесен од мене или некоја друга личност, тоа е факт, се зборува албански во Собрание ? Да , се зборува.
Штом во Собрание се зборува на друг јазик веќе имаме двојазичност, не се гледа како зборуваат во некое факинг село во Куманово, овој е најбитен орган во државава и таму се зборува албански.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.382
Поени од реакции
24.528
Тоа не е заклучок донесен од мене или некоја друга личност, тоа е факт, се зборува албански во Собрание ? Да , се зборува.
Штом во Собрание се зборува на друг јазик веќе имаме двојазичност, не се гледа како зборуваат во некое факинг село во Куманово, овој е најбитен орган во државава и таму се зборува албански.

mene ne mi smeta kako zborat u sobranie ama ke mi smeta ako nemozam da se razberam vo sekojdnevni situacii i insistiraat na pravo da zborat na stranski jazik vo mkd. mi smeta da MORA da ima sluzbi za prevodi i dvojazicni ramkovni vraboteni niz instituciite. ne mi ramni edno so drugo posto da bese taka nemase da go nosat ovoj zakon i da vi go nacukaat so evropsko znamence... bidi maz, kazi si deka go primi od crepnatiot i deka seksot ke prodolzi ama se nadevas i gvujo ke zaglavi koga togas... ne glumi ludilo za zhabe. svesti se deka poleka se ispolnuva tiranskata platforma blagodarenie na slepci ko tebe

Последно уредено:

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Брате нек едев гомна и едни и други, и тија и тија користив политички ситуацие, цепа ми се мене срце како човека што не искочив после онакви ситуацие што ги пиша
Tolko ni e kapacitet kako ljudi i drzava
Ne biva povise gomna smo i gomna ke si ostanemo
Dzabe se nadamo na bolje ke si ga izgubimo vreme i zitot[DOUBLEPOST=1513927246][/DOUBLEPOST]
треба кога ќе се смени оваа власт некој да покрене истрага за корупцијата на сјо, почнувајки од преголемите плати, вработување кого сакаат и правење зделки во 4 очи.
Поефтино беше да најмевме СЈО од УСА или УК, за истите плати ќе работеа + бонус 5% од вратени украдени пари
Kako za avtopatite 5 % za Gruju i Mile mi tekna :D

Последно уредено:
V

viktora

Гостин
Дај бе види прво што и како има изгласано дпмне во 2008ма година, после треси глупости на темава изгубен еден.
Културно прашувам.Ако веќе е изгласан таков закон во 2008г која е причината да се донесува нов закон за јазици.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
12 март 2009
Мислења
20.153
Поени од реакции
16.293
Tolko ni e kapacitet kako ljudi i drzava
Ne biva povise gomna smo i gomna ke si ostanemo
Dzabe se nadamo na bolje ke si ga izgubimo vreme i zitot[DOUBLEPOST=1513927246][/DOUBLEPOST]
Kako za avtopatite 5 % za Gruju i Mile mi tekna :D
оди сам купувај /продавај кола на авто пазар, НЕМА да платиш 5% провизија ама ќе купиш/продадеш 20% поскапо/или продадеш 20% под реална цена
Ајде за автопатот Кичево - Охрид, нека се открие провизијата, 5% од таа сума е огромна пара... Ако се докаже мито може да се раскине договорот ИЛИ Синхидро да плати пенали за нереална непазарна цена..
Ама како тоа за Актор ( европски пари и изведувач) немаше провизија ама цена по километар дупло поскапа од нонЕУ кинезите ...
СЈО гоа има постапка против Актор ама таа постапка може да ја обеси мачку о реп , тоа дали Актор перел европски пари во Македонија е работа на европско и грчко даночно обвинителство; а тоа што грчки компании 20-на години ПЕРАТ европски пари во Македонија и врапчињата знаат, работата ја изведуваат за ситна пара локалците а грците го земаат кајмакот... уште имало случки да се бара ти како изведувач да му испереш грдна пара во кеш, исто како газдата што ќе ти даде 18000+ плата да земе стимулации од владата на Зајко а ти ќе му вратиш на газдата 100 евра в џеб, а газдата ќе му даде 50 на вицето

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
оди сам купувај /продавај кола на авто пазар, НЕМА да платиш 5% провизија ама ќе купиш/продадеш 20% поскапо/или продадеш 20% под реална цена
Ајде за автопатот Кичево - Охрид, нека се открие провизијата, 5% од таа сума е огромна пара... Ако се докаже мито може да се раскине договорот ИЛИ Синхидро да плати пенали за нереална непазарна цена..
Ама како тоа за Актор ( европски пари и изведувач) немаше провизија ама цена по километар дупло поскапа од нонЕУ кинезите ...
СЈО гоа има постапка против Актор ама таа постапка може да ја обеси мачку о реп , тоа дали Актор перел европски пари во Македонија е работа на европско и грчко даночно обвинителство; а тоа што грчки компании 20-на години ПЕРАТ европски пари во Македонија и врапчињата знаат, работата ја изведуваат за ситна пара локалците а грците го земаат кајмакот... уште имало случки да се бара ти како изведувач да му испереш грдна пара во кеш, исто како газдата што ќе ти даде 18000+ плата да земе стимулации од владата на Зајко а ти ќе му вратиш на газдата 100 евра в џеб, а газдата ќе му даде 50 на вицето
Sega e vice pred toa na mile mu davase nema razlika pak davas

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Дека е министеро за здравство? Ај тој другиот без ресор само плата да зема, ќе бидат избрани ди пролет или лето да чекаме?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Судијката по која судсвото го доби прекарот сваровски судство ќе си продолжи да си суди немајте гајле, за 30 кепаби пет години затвор.

Ова е судијката “сваровски” која ја оговараа во бомбите, за неа тоа не е причина да престане да суди
December 21, 2017 admin Судови 0
Лидија Петровска , судија од Основен суд 1 во Скопје или популарниот Кривичен денеска прв пат јавно се појави и ги спомена бомбите во кои таа беше оговарана од нејзина колешка и Мијалков.Во разговорот се слуша дека двајцата зборуваат за избор на судии меѓу кои ја спомнуваат и Петровска која наводно купувала накит Сваровски за нејзината тогашна шефица Лидија Неделекова. По овој разговор судството го доби прекарот “сваровски”. Еве што таа денеска изјави:

https://dosie.com.mk/archives/812

Член од
12 март 2009
Мислења
20.153
Поени од реакции
16.293
Судијката по која судсвото го доби прекарот сваровски судство ќе си продолжи да си суди немајте гајле, за 30 кепаби пет години затвор.

Ова е судијката “сваровски” која ја оговараа во бомбите, за неа тоа не е причина да престане да суди
December 21, 2017 admin Судови 0
Лидија Петровска , судија од Основен суд 1 во Скопје или популарниот Кривичен денеска прв пат јавно се појави и ги спомена бомбите во кои таа беше оговарана од нејзина колешка и Мијалков.Во разговорот се слуша дека двајцата зборуваат за избор на судии меѓу кои ја спомнуваат и Петровска која наводно купувала накит Сваровски за нејзината тогашна шефица Лидија Неделекова. По овој разговор судството го доби прекарот “сваровски”. Еве што таа денеска изјави:

https://dosie.com.mk/archives/812
кој е сваровски судија, тој што купува или тој НА КОГО други му купуваат сваровски накит ??[DOUBLEPOST=1513934827][/DOUBLEPOST]Читам предлог буџет на Општина Карпош за 2018. Предвидени расходи за телефон и телефакс на градоначалникот 400.000 денари. По 33.300 денари месечно. Што да се прави, не е лесно да се биде градоначалник. Цело време си на телефон и непрекинато праќаш факсови... Добро бе, колку часа треба да разговараш за да направиш сметка од 33.000 денари? Ти останува време за спиење?

#ТежокЖивотФункционерски

може чоекот преку службен :cool:телефон ДОНИРА разноразни акции

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Јасно ти е сега @Scirea

Само ти истражувај Жорж, немој случајно незаконски да биде истражувањето и гледај побрзо малку. Немој уште 10 години да бараш :pipi:
А ти Багро, само терај праволиниски, што ќе ти кажат шефовите, нека ти биде закон и мисла водилка.[DOUBLEPOST=1513937661][/DOUBLEPOST]
Со таа разлика што СЈО има резултати и ако случаите добијат судска пресуда, слободно нека ги трошат нашите пари. За разлика од некои други...
:icon_lol::vozbud:[DOUBLEPOST=1513937822][/DOUBLEPOST]
Двојазичноста е масло на педерчето гуевски во 2008 , ја направи зад грбот на своите граѓани , тоа е само негово масло.
Зошто тоа не го разбереш? Или не сакаш да го разбереш?
Па зошто сега нов закон се носи? Штом е завршено тоа...[DOUBLEPOST=1513937986][/DOUBLEPOST]
Што е поразумно за тебе, да се инвестира во споменици лавови или во ансамбл?
Како работи партиска машина, а? Само изговори да се наоѓале. Споменици се споменици, ансамбл си е ансамбл.[DOUBLEPOST=1513938244][/DOUBLEPOST]
Не можам да верувам дека сѐ уште постојат луѓе во ДПМНЕ што немаат храброст да признаат дека Груевски направи грешка што не договори демисија на власта кога Заев го уценуваше со бомбите. Немаат храброст да го признаат тоа ниту во овие моменти кога крајот на Груевски и сѐ што беше ДПМНЕ последнте години е дефинитивен. Уценувањето на Заев секако ќе беше на штета на народот ако договореа смена на власта затоа што нити СЈО ќе го видевме, нити во детаљи ќе бевме информирани за хипокризијата и криминалите што ги правеле, нити некаков суд ќе имаше за истерување на правдата, меѓутоа многу работи во ДПМНЕ ќе беа зачувани, образот на партијата, слободата на Груевски и неговите најблиски соработници и еден куп обични, излажани луѓе од 27-ми април. Најдалеку што одат во 'критиките', еве и Викторче е пример со коментарот погоре, е дека Груевски згрешил што не го уапсил Заев за 'велепредавство' и останати жолто комбе глупости. Полесно им е да си ја смируваат совеста со пропагандата на Курир, отколку да се согледа и прифати голата вистина.
Ова е државен удар... или тероризам. И за ова се лежи долга робија. Ама, кај нас оние што влегле в Собрание и ништо зло не сториле ги обвинија за терористи. Ненормална држава. Сега и оние кои се уште се мислеа да му ја дувнат.. ќе ја забрзаат постапката за странство.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom