- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Bas me interesira sto ke ti odgoborat od gree koga imas vivax kako sto kaza prepakuvan gree i ne vleguva vo defrost a orginalov gree vleguva na ( ovie smesni 0°C ) toga znaci pred 10godini vivax ( gree ) pravel pokvalitetni klimi od denesniteJaс предвидов дека ќе има недоразбирање и пробав да се дистанцирам од другите грее корисници, затоа што секогаш инсистирам на точност.
Инаку баш ме интересира размислување од @Gree info
-дали е нормално на овие температури -4 до 2 степени Hansol12 -20 да прави дефрости.
-доколку дојдете да ја проверите надворешната единица, какви тестови би направиле да утврдите дека работи идеално? Имате ли правилник од Грее како да се проверува клима дали работи со фабрички параметри, мерите ли температури, време за која ја постигнува...?
Moжеби ме следите, веќе 40тина дена користам нова Gree Hansol GWH12TB-S3DNA2D, a 10 години наназад користам Gree 18ka (спакувана од Vivaks, види потпис). Хансолов прави дефрости, виваксот не. Hansolot одржува температура, Виваксот работи по неколку саати (3-10) и ја постигнува температурата секој ден, некогаш собата од Виваксот не се грее со денови, Виваксот неправилно е монтиран има само 1метар цевки, Хансолот уредно е монтиран со 3+1 метар цевки. Секој од уредите работи во соба од куќа од ~16м2.
-дополнително, може да ни кажете дали Hansol -20, 12ka i 18ka имаат ист изменувач?
https://klimi.mk/sporedba.php?id1=264&id2=265
Za razlika vivax iako sega e so midea eve aezi-vo ni defrost ni nisto sto znaci vivax bil kvaliteten vo vremeto koga bil so gree no ostanal verodostoen na kvalitetot i sega koga e so midea povtorno pravi kvalitetni klimi sporedba cena vs kvalitet
Iako strelec i drugi clenovi se ismejuvaa na mojot aezi kako jas so 660m3 ( izduv ) na aezi-to vozduh gream 55m2 aezi od vivax si raboti bez problem i pak ke kazam 5.5kw ili 18btu so Toshiba kompresor e odlicna za 31.500 den ( tolku bese cenata pred 2 godini )