Криптовалути - Cryptocurrency Bitcoin Ethereum.....

• Креатор на темата Креатор на темата Igor.sv
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
@Ставрогин ќе те молам без навреди.
Кратко активно го следам форумов на две три теми и забележувам дека меѓу еднаквите овде тој @Ставрогин некако има "поеднаков" третман и си допушта работи кои не се на нивото на културен и образoван човек. Нормално тоа е негов и ваш избор , ама само да спомнам.[DOUBLEPOST=1512657459][/DOUBLEPOST]
Тебе може да ти биде сомнително и дека небото е плаво, но тоа нема ди промени фактите. Кодот на Биткоинот оневозможува бесконечно ископување. Онај момент кога 21 милионитиот биткоин ќе биде ископан, копањето ќе престане.
И?? се очекува после некој да прифаќа ветер пари???Или ќе се случи тоа што предвидува @StefusRefus ???

Кратко активно го следам форумов на две три теми и забележувам дека меѓу еднаквите овде тој @Ставрогин некако има "поеднаков" третман и си допушта работи кои не се на нивото на културен и образoван човек. Нормално тоа е негов и ваш избор , ама само да спомнам.[DOUBLEPOST=1512657459][/DOUBLEPOST]
И?? се очекува после некој да прифаќа ветер пари???Или ќе се случи тоа што предвидува @Stefus Refus???

Копањето се очекува да заврши некаде во 2140 година. Не знам што ќе биде потоа, предолгорочни планови ми се тоа.

Гледаш, од три реченици се гледа дека врска немаш за сето ова, ама тоа не те спречува да делиш памет на темава. После Ставрогин ви е крив.

Па тоа е идејата, да ја колабира и да се премине на користење криптовалути место пари.
Секоја година има по еден меур...за кеш правење не е проблем...далеку од тоа дека биткоин е онес ин а лајф тајм опортунити. А што ќе биде со биткоин незнам...ама јас не би купувал патлиџани со неа...и не очекувам дека Миле од небрегово дека ќе ја прифати како платежно средство...А уште помалку Богов и ујп.[DOUBLEPOST=1512658716][/DOUBLEPOST]
Оти илегални? Ако во мк е илегално во други држави е ок. Така да до државата е.

Нашата чудесна земја Македонија
Според Нбрм и ујп се илегални...а со нив не си играм. Какви се такви се законите јас само ги почитувам. А за носење има други фаци.:toe:

Ова се тешки глупости.

Паметно, тоа ќе ги извлече од кризата.[DOUBLEPOST=1512651551][/DOUBLEPOST]
Не се правиме експерти туку само пренесуваме што прогнозираат експертите. ;)[DOUBLEPOST=1512651994]

За други видови инвестиции Венецуела не е погодно место, но за инвестирање во нивното кипто е идеална.
Ne postoi takvo nesto ko eksperti osim u tehnoloska smisla.

Една работа не ми е јасна, која е поентата на толку многу криптовалути. Ако со некоја од нив не можеш да купиш ништо друго (освен можеби друга криптовалута), тогаш вредноста се сведува само на побарувачка и тргување со истата валута.
Значи само како играње онлајн берза со реални пари. Ова зборам за они едне куп криптовалути кои излегоа периодов.

Секоја година има по еден меур...за кеш правење не е проблем...далеку од тоа дека биткоин е онес ин а лајф тајм опортунити. А што ќе биде со биткоин незнам...ама јас не би купувал патлиџани со неа...и не очекувам дека Миле од небрегово дека ќе ја прифати како платежно средство...А уште помалку Богов и ујп
Mиле од Небрегово, Богов и ујп се апсолутно небитни за крипто индустријата.[DOUBLEPOST=1512660772][/DOUBLEPOST]
Една работа не ми е јасна, која е поентата на толку многу криптовалути. Ако со некоја од нив не можеш да купиш ништо друго (освен можеби друга криптовалута), тогаш вредноста се сведува само на побарувачка и тргување со истата валута.
Значи само како играње онлајн берза со реални пари. Ова зборам за они едне куп криптовалути кои излегоа периодов.
Основната замисла на крипто валутите е да можеш да плаќаш работи со крипто валути наместо со пари.
Криптовалутите тек се на почетокот, некои анмалитичари велат дека се бебе кое учи да оди, во иднина ќе биде помасовно плаќањето со нив.
Со повеќето крипто валути не може да се купуваат сотки и услуги, но во иднина ќе може.
На запад веќе има кафичи, ресторани и разноразни продавници каде може да се плаќа со биткоин, за тоа треба време, не може преку ноќ да се смени расипаниот банкарски ситем. Исто така вреди да се спомне дека веќе постојат банкомати за биткоини.

Последно уредено:

Повеќето од тие криптовалути се стартапи, многу од нив никогаш нема ништо да направат. Јас мислам дека после некоја година ќе се профилираат десетина криптовалути кои ќе станат платежно средство во реалниот свет, и кои ќе бидат секому достапни.

Копањето се очекува да заврши некаде во 2140 година. Не знам што ќе биде потоа, предолгорочни планови ми се тоа.

Гледаш, од три реченици се гледа дека врска немаш за сето ова, ама тоа не те спречува да делиш памет на темава. После Ставрогин ви е крив.
Еве капиталистот со штембиљ веќе ти одговорил, не морам затоа јас и никому не делам памет, од кај ти тоа чувство, или ти е вообичаено па така и сега. Зошто секое мислење кое не е како твоето од одма е делење памет. Секој си е со својата памет, мислам дека ќе се сложиш , а кога си излегол на сред село како ти така и другите??.Или е ова затворен кафе клуб за биткоин едномисленици, шпекуланти и продавачи на виртуелни успешни приказни.

Еве капиталистот со штембиљ веќе ти одговорил, не морам затоа јас и никому не делам памет, од кај ти тоа чувство, или ти е вообичаено па така и сега. Зошто секое мислење кое не е како твоето од одма е делење памет. Секој си е со својата памет, мислам дека ќе се сложиш , а кога си излегол на сред село како ти така и другите??.Или е ова затворен кафе клуб за биткоин едномисленици, шпекуланти и продавачи на виртуелни успешни приказни.
Стварно поима немаш што тресеш, не знам со која цел си на темава, да мрчиш?

@Ilumious Izvini sto te tagnav tuka, ama daj te molam niza nebitni faci na temava ili neka se izbrisat, ili uste podobro, neka se trgnat za naredni 30 dena od istava, zasto ima mnogu da se kaze na temava,ima luge so iskustva i e rabota vo koja se vrtat dosta pari kade luge se spremni da investiraat bajagi, moze da se razvie dobra i produktivna diskusija pogotovo za luge koi planiraat i se spremni podlaboko da vlezat vo ovaa tematika a i za lugje koi prv pat se skreavaat so kriptovalutite a sakaat da naucat nesto poveke.
Nema smisla botovive glupi da kvarat diskusija i na vakva tema, ene im politika, neka umaraat tamu i neka se sramat.

p.s. I dajte be so muabetive, poveke info u privatna, ok e, moze sve da spodeluvate tuka ebago, osven privatni raboti ko fejsbuk profili, mejlovi skajpovi i slicno, ne gledam pricina ako imate nesto da kazete vo vrska so kriptovalutive, toa da go pravite na FORUM, ama ne javno, tuku po PP. : )))
Mi nema logika ova, terajte tuka koj qr, slobno ...

Основната замисла на крипто валутите е да можеш да плаќаш работи со крипто валути наместо со пари.
Криптовалутите тек се на почетокот, некои анмалитичари велат дека се бебе кое учи да оди, во иднина ќе биде помасовно плаќањето со нив.
Со повеќето крипто валути не може да се купуваат сотки и услуги, но во иднина ќе може.
На запад веќе има кафичи, ресторани и разноразни продавници каде може да се плаќа со биткоин, за тоа треба време, не може преку ноќ да се смени расипаниот банкарски ситем. Исто така вреди да се спомне дека веќе постојат банкомати за биткоини.

Ок да за биткоинот гледам некоја логика бидејќи почна да се користи за купување на нешта, но сепак верувам дека само одредена бројка на криптовалути ќе ја имаат оваа намена. Како и да е ако се сведе ако тргаовијата со криптовалути почне да зазеам се поголем обем се мислам дека државите ќе направат механизми да ги заштитат реалние валути бидејќи со нив може полесно да ја кројат економијата во земјата а и секако користењето на криптовалути ја намлува способноста да државите да наплаќаат даноци така да можно е да се трудат да го ограничуваат нивното користење.

Следен офтопик = казнени поени
На кој му пречи темата нека не пишува во неа.

Mиле од Небрегово, Богов ....
Што е битно за крипто индустријата...Колку овци ќе ја купат за да направат брзи пари? Инаку сега е биткоинот 15000 до утре ќе биде 18000 :pos:...која е вредоста? Од каде доаѓа? Или само една од илјадниците ефтини шеми за правење пари преку ноќ или иднина на човештвото кога сите дома ќе си печатат биткоинчиња и ќе си богат зошто валутата рипнала 100/100 за 3 дена...
Корекција веќе е 17000.

Последно уредено:
Што е битно за крипто индустријата...Колку овци ќе ја купат за да направат брзи пари? Инаку сега е биткоинот 15000 до утре ќе биде 18000 :pos:...која е вредоста? Од каде доаѓа? Или само една од илјадниците ефтини шеми за правење пари преку ноќ или иднина на човештвото кога сите дома ќе си печатат биткоинчиња и ќе си богат зошто валутата рипнала 100/100 за 3 дена...
Корекција веќе е 17000.
Значи, темава не е за некои такви како тебе да не убедуваат дека крипто валутите не чинат, туку да споделуваме корисни иформации и искуства.
Пошто очигледно си тотално бос за темава, оди едуцирај се па врати се да дебатираме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom