Zdravo do site clenovi,jas sum nova na forumot i se zacleniv za da spodelam edno moe iskustvo za da ne mu se sluci na nekogo drug ili dokolku nekoj ima so ista slucka da me kontaktira bidejki veke imam podneseno prijava vo drzaven pazaren inspektorat.Eve za sto se raboti:Kako nevrabotena so malo bebe i ogranicena so rabotno vreme prebaruvav na net za rabota od doma i naidov na oglasi na PAZAR 3 od AGENCIJA ZA VRABOTUVANJE MERKUR I uste edna KOSMOS(no da znaete toa se edni isti)imaa poveke oglasi za rabota so razlicni kontakt tel.a se javuva edna ista licnost i sekoj pat kazuva razlicno ime koga ke prasate dali e taa sto prethodno razgovaravte vi veli "a ne toa e koleskata",inaku imase oglasi za rabota vo Germanija za poveke dejnosti kade treba da uplatis 1700den za aplikacija(ovaj tel.bese za toj oglas 075 704 684); drugite oglasi bea rabota od doma pakovanje na konditorski proizvodi edniot za organska hrana a drugiot za kozmeticki proizvodi(za ovie oglasi bea ovie tel.078 643 713; 071 415 000) i kako naivna barajki rabota mislejki deka site se iskreni i ne postoi izmama se javiv na ovie dva tel.i tolku fini i kulturni mi dadoa podatoci kako se raboti vi gi nosat proizvodite doma pakuvate gi zemaat vi isplakaat na raka bidejki e honorarna rabota,mi kazaa podatoci za plata i deka toa se stranski firmi koi nudat rabota a ovie posreduvaat,jas zaintetesirana mi zapisaa podatoci moi toa trebalo za aplikacija i mi dadao ziro smetka za 1.oglas komercijalna banka 300007080031297 uplata 1.100den,a za 2.oglas eurostandard banka 370000000905523 i za den do dva vi se javuvaat i pocnuvate.Otidov uplativ eh kefoj ke pocnam da rabotam,toa bese vo septemvri 29.09.2017 i eve veke dva meseci ne ni se javi nekoj ne ni dobiv rabota a parite si gi zedoa mozebi ne se mnogu za nekogo 2.100den no vo denesno vreme kako sopruga,majka so malo dete i 20den mi se mnogu.Pocnav da prebaruvam na net tie agencii ne postojat nikade nema podatoci za niv,oglasite ne postojat povleceni,prijavi vo PAZAR3 kako mozi da objavuvaat neprovereni oglasi bidejki so Zakonot za Oglasuvanje na Firmi ne smeat da objavat oglas za firma koja e nepostoecka i ne e registrirana,i neprovereni oglasi ne se objavuvaat,objavuvam po forumi dokolku nekoj mozi da pomogne ili da kaze ako mu se slucilo nesto isto pa da moze da se prevzemat merki i isto taka podnesov prijava do drzaven pazaren inspektorat,bidejki na uplatnicite na koi uplakate ziro smetkite glasat na V.N i I.N.Ne veruvam deka ke vratat pari no mislam so ova barem nekomu ke pomogne da ne mu se sluci isto.Se izvinuvam za mojot predolg komentar no sakav se da objasnam i so podatoci.Vi blagodaram