INDIJANEC123
Женкар, Илуватар
- Член од
- 17 март 2014
- Мислења
- 3.815
- Поени од реакции
- 6.373
Ситна роба - дуќанчињаеве ти тема.
Ситна роба - дуќанчињаеве ти тема.
Одкако ја сјебаа Украина, он ќе ја оправувал„Сакаат да ме киднапираат бидејќи застанав во одбрана на украинскиот народ. Сакаа тоа да го направат тајно, но не им успеа“, изјави Сакашвили пред толпата собрана на улица.
Исто како што ја оправи Грузија.Одкако ја сјебаа Украина, он ќе ја оправувал
Оти си мислат дека им дошол спасителот, слично како кај нас, чекаме друг да ни ја заврши работата.А кој таков има тој да се меша у Украина? Нели беше таму Грузиец ли која пичка матерна? И зашто у сред украина грузиец им толкава поддршка од локално население?
2008г беше, па @Let 3 ни споредуваше колку неуспешна била руската војска бидејки имала поголеми загуби од американската за време на бомбардирањето на Србија.Da toj Saksvili bese pretsedatel na Gruzija koga 2007 ja napadna Ruskata baza vo juzna Osetija i ubi 12 ruski vojnika.
Prakjanje Rusite treta armija so 70.000 vojnika i za 3 dena pepel gi napravija i im zemaa 30 % od teritorija plus sankcii za trgovija, gi utepaa vo poim
Pa da imaa zagubi poso vlegoa pesadiski ne gi bombandiraa 80 dena ne se ligaveja2008г беше, па @Let 3 ни споредуваше колку неуспешна била руската војска бидејки имала поголеми загуби од американската за време на бомбардирањето на Србија.
Ееех, да им кажеа нешто вакво на Бил Клинтон кога ја бомбардираше Србија или на Барак Хусеин Обама кога ја бомбардираше Либија, сигурно и нивната реакција ќе беше иста како реакцијата на Русија и Владимир Путин во 2008 година.Pa da imaa zagubi poso vlegoa pesadiski ne gi bombandiraa 80 dena ne se ligaveja2008г беше, па @Let 3 ни споредуваше колку неуспешна била руската војска бидејки имала поголеми загуби од американската за време на бомбардирањето на Србија.
4 aviona i okolu 100 mrtvi imaa Rusite
Gruzijcite okolo 1000 zagubi i site avioni
Избега во Украина и од 2015 до 2016 беше гувернер на Одеса. Најверојатно е многу популарен таму зашо е као outsider и сака да ги разбие олигарсите. Мислам дека моментално е најпопуларен политичар во Украина, а му го земаа и украинското државјанство пред 2-3 месеци.А кој таков има тој да се меша у Украина? Нели беше таму Грузиец ли која пичка матерна? И зашто у сред украина грузиец им толкава поддршка од локално население?