Кај нема државава некои познати научници, уметници, добро ни е некои учени луѓе да ги промовираме, а не обични џелати. На крајот на краиштата, тој, ќосето, не одлучувал кого ќе убие, туку му било кажувано, така да, по тој основ самиот мислам дека се побиваш за неговата вредност. Дали верувал во тоа - прашање.
Еве ај кажи ми - чавката праќаше македонски полицајци да гинат во Диво насеље од љубов кон Македонија или Зорче, ќерка му, да си ја лади п****а во Панамера? Ај што мислиш...
Види сега, и Албанците имале учени луѓе низ историјата, али никој од нив не се побуни кога булеварот во Гостивар го крстија Џемо Балистот, класичен крвник кој масакрирал цели села во Западна Македонија. Се бунеше некој од Албанците кога основното училиште "Никола Вапцаров" во Чаир го преименуваа во Имри Елези, борец на ОНА?
И сега кажи ми зошто ние би го осудувале Андон Јанев за тоа што вршел секакви должности во корист ( потенцирам
ВО КОРИСТ ) на организацијата пред сто и кусур години. Кои сме ние бре, група мочковци кои си дозволуваат да го оцрнуваат името на еден човек кој имал 5 пара мадиња и вршел убиства во корист на македонското население кое тогаш било угнетувано од сите страни
Е тоа ме боли мене, што заради дневно политички игри, ради Груевски и Заев и нивните медиуми доаѓаме во ситуација да ги осудуваме нашите дејци, да плукаме по нив, да ги правиме џелати и неписмени ропаци ( а всушност вака кога ќе размислиш, голем дел од луѓето што ги сочинувале четите биле луѓе од села, со многу малце школо во нив ).
Џелат бил, неписмен бил... кур ме заболе што бил, бил член на организацијата? Бил. Вршел должности во корист на организацијата? Да. Го жртвувал својот живот за населението овде? Да. Доволно е тоа за мене да не го плукам човекот, така делувале тогаш пред 100 години, подруго окружување, други начини на владеење, други мерки на делување. А тоа што денес Ќосето се користи како дел од дневнополитичките игри на власта и опозицијата, јас можам слободно да им го напикам у пичка на сите тие дебелогазовци кои земаат по 1200 евра плата месечно, а не му се ни до колена на Андон Јанев, ни по патриотизам, ни по дела.
За Диво Насеље.... Јас сеуште нема да коментирам на таа тема, дека сеуште се свежи мемориите од тој настан, али јас сум да се фатат сите инволвирани во случајот, терористите што пукаа ги фатија, сега останува да видиме дали истите тие дејствувале по некоја наредба. Сакам сите да се казнат, ама буквално СИТЕ, 8 човечки животи загинаа тој ден за проклетава држава и народ, мора да има одговорност.