Lycamobile Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
decki so e fintava, koga sum u stranstvo nonstop mi zvonat nekoi cudni broevi od razni eu drzavi, te od germanija, te od bugarija te od rumunija itn. Se razbira ne odgovaram poso kolat vo roaming. Koga sum vo MK ovakvi cudni broevi i povici nema. Na vas istoto li vi se slucuva? Dali e ova nekoja finta na lyca da te strizat dodeka si vo stranstvo? Interesna i podmolna taktika.

decki so e fintava, koga sum u stranstvo nonstop mi zvonat nekoi cudni broevi od razni eu drzavi, te od germanija, te od bugarija te od rumunija itn. Se razbira ne odgovaram poso kolat vo roaming. Koga sum vo MK ovakvi cudni broevi i povici nema. Na vas istoto li vi se slucuva? Dali e ova nekoja finta na lyca da te strizat dodeka si vo stranstvo? Interesna i podmolna taktika.

Во понеделник ке прашам на работа за твојот случај.....Првпат слушам за оваков проблем (n)

Во понеделник ке прашам на работа за твојот случај.....Првпат слушам за оваков проблем (n)
Abe kako nemalo vakov slucaj koga e prijaveno i nisto nese prevzema... na slikata podolu e vo Grcija, broevite se bez vrska inaku e zvoneto od Mk,broevi standard-a gi pokazuva germanski i sekoj pat razlicni, ova se slucuva samo vo drzavi kade sto nema Lycamobile, bidejki kade sto ima lycamobile nema Roaming, /Primer, Avstrija, Germanija , Italija , Ceska,ova e provereno 1000%[DOUBLEPOST=1509840168][/DOUBLEPOST]
Znaat deka e taka ama se pravat na Ludi ** nemaat nikakva odgovornost, i + se im odi preku preku centralata od London-taka da nisto ne mozat da napravat/prevzemat epten se spori... i ja imaat najglupavata Platforma za Mvno= Plintron toa seto zaedno = na 0

Attachments

• 2017-11-05_005607.png
    2017-11-05_005607.png
    45,3 KB · Прегледи: 36
Abe kako nemalo vakov slucaj koga e prijaveno i nisto nese prevzema... na slikata podolu e vo Grcija, broevite se bez vrska inaku e zvoneto od Mk,broevi standard-a gi pokazuva germanski i sekoj pat razlicni, ova se slucuva samo vo drzavi kade sto nema Lycamobile, bidejki kade sto ima lycamobile nema Roaming, /Primer, Avstrija, Germanija , Italija , Ceska,ova e provereno 1000%[DOUBLEPOST=1509840168][/DOUBLEPOST]
Znaat deka e taka ama se pravat na Ludi ** nemaat nikakva odgovornost, i + se im odi preku preku centralata od London-taka da nisto ne mozat da napravat/prevzemat epten se spori... i ja imaat najglupavata Platforma za Mvno= Plintron toa seto zaedno = na 0
Ne veruvam da se mk broevi pa potoa da gi pokazuva gresno, site so gi imam u imenik gi pokazuva normalno, a i drugi mk broevi so ne mi se vo imenik gi pokazuva normalno. Garant e nekoja prevara za da ni cicaat pari od roaming.

100% broevite od slikata sto mi zvonea bea normalni broevi od kaj nas a jas bev vo Gr, na Wind mreza,posle se prikluciv na wi-fi od benziska i na viber na povikot sto e vo 16.52.im vikam zvonete odma i na displej mi pokazuva broj od germanija;ne deka jas vo roaming ke krenev na bilo koj od broevite, no mi bese samo za dojdovni sms a jas koga mozev na viber im pisuvav poraki; a sms porakite si stigaa so orginalniot broj od mk so +389; moze i da e prevara,ali jas ne bi krenal na toj povik osvem vo srbija,bosna i crnagora kade sto cenite za roaming se prifatlivi.

Да бе пред една недела бев во бугарија и само што влегов во бугарија после сат време ми ѕвонеше 2-3 пати странски број. Од полска пишуваше дека е, ама возев и не се јавив....

Да бе пред една недела бев во бугарија и само што влегов во бугарија после сат време ми ѕвонеше 2-3 пати странски број. Од полска пишуваше дека е, ама возев и не се јавив....
druze jas zboruvam/pisuvam so fakti ...ne tuku taka kolku da pisam nesto tuka ...ova se argumentirano... isto i za nemajneto roaming vo eu drzavite kade sto e prisuten lycamobile Pr; dokolku odite za germanija so avtomobil/avtobus .. po pat mreza ke imate Srbija,Hrvatska, iSlovenija zaboraviv samo za slovenija rabotese samo na 1 operator, od avstrija nagore, germanija, svajcarija italija nikade nema roaming....isto provereno nema roaming i Ceska Francija i Spanija, za ostanatite nemam licno probano ...

Ајде мала помош, другарче зема Редми Ноте 4Х и користи 2 Лајка картички, и се обидува да внесе АПН и се појавува access point names settings are not available for this user во менито, пробав да помогнам со некое гуглање но не успеав. Имате ли идеја како да се внесат АПН нагодувањата за лајка.

Ајде мала помош, другарче зема Редми Ноте 4Х и користи 2 Лајка картички, и се обидува да внесе АПН и се појавува access point names settings are not available for this user во менито, пробав да помогнам со некое гуглање но не успеав. Имате ли идеја како да се внесат АПН нагодувањата за лајка.
https://www.youtube.com/watch?v=KOp7UGZyHN4
ako ne saka vaka , reset na telefonot, neka se proba,

A зошто јавува како да сум на роаминг цело време? Плус за да користам интернет мора да ми биде штиклирано и Дата Роаминг, инаку не работи никако интернетот? Ставено е АПН како што треба, многу чудно ми е ова.

A зошто јавува како да сум на роаминг цело време? Плус за да користам интернет мора да ми биде штиклирано и Дата Роаминг, инаку не работи никако интернетот? Ставено е АПН како што треба, многу чудно ми е ова.
Така функционира lyca

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Национален роаминг е, користи туѓа мрежа.

Nemaj gajle stikliraj data roaming vnesigi podatocite za Apn, i vozi ....nema nisto cudno tuka site Virtuelni vo svetot rabotat taka,
na mnogu mal procent na telefoni samo ne go pojavuva toa R i ne treba data roaming, primer jas imam Lg spirit 4g telefon koj e kupen od vip i e zaklucen na vip, a raboti i na lyca nema znak R nema data roaming bidejki si ja gleda kako domasna mreza,vprocem i istata mreza od one.vip ja koristi i Lyca, ali ova e kaj mal % na telefoni

Според овој фајл и телеком може да изнајмува мрежа на виртуелен оператор

Attachments

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom