Ти што сакаш мисли си, јас си имам доказ и ќе го (зло)употребувам против тебе додека си жив. Муахахахахахахахахахахааааа...[DOUBLEPOST=1511989271][/DOUBLEPOST]Ај сега малце сериозно.Му го гледав филмчево на
@Anon и се согласувам со сѐ што напишале, и
@grande-juve и
@wot . И за повеќеслојноста, и за податливоста кон различни толкувања, и за found footage and superhero origin амалгамот, и за забавниот момент... ма за сѐ. Значи да не се повторувам со нив, сѐ си беше на место во нивните рецензии, и јас како такво го видов филмчево. Мене едно нешто ми беше annoying и токму заради тоа не доби повисока оценка од таа што ја има - средината на филмов во која се чувствував ко да гледав серија скечеви од America's Funnies Videos кои се повторуваа, и повторуваа, и повторуваа. Или ко рандом епизода од Jackass. Значи тој дел од филмов, откако ги добија моќите и се натпреваруваа кој поголема глупост ќе направи ми беше uber-boring, и да не го извадеше крајот филмов, решен бев да му дадам и пониска оценка од 7/10, која на крај заслужено ја доби. Во секој случај, интересно, оригинално филмче, и навистина изненадувачки добро, не само затоа што е релативно непознато, од млад режисер, сценарист, со млади актери, туку и затоа што знаете кој е режисерот? Кретенот кој успеа да го направи дебаклот од reboot-от на Fantastic Four. За жал му тргнала режисерската кариера во надолна линија, или пак Chronicle му е само one-time-wonder. Инаку, ќе се заколнев дека и малиов DeHaan глумеше и таму, заедно со Мајкл Б. Џордан, кој без сомнение прерасна во добар глумец, ама сум ги измешал ваљда брзините (на гоблинот од некој од Спајдермените се сеќавам, не ми е од таму збунката). 7/10. The End.