- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 1.397
- Поени од реакции
- 1.886
Дури и познатите монтери кои знаат да заштрафат 5 штрафа, и да избушат во ѕид, како и да наместат неколку штрафа и да извакумираат најчесто немаат апсолутно никакви познавања за пресметка на загуби на тopлина во простор, голема е веројатноста да не слушнале за еуровент, не верувам да им е познато за сезонска ефикасност, не верувам да ги интересира за било што освен монтирањето на климата.Samo od poznat monter prijazel koj go znaes podolgo vreme mozes da baras sovet za klima inaku ako ne go poznavas nemozes da mu veruvas moze se i sesto da ti kaze da te ubedi deka kupuvas kvaliteten klima ured a ustvali ti prodava djubre od klima.
Taka da ako imate poznat monter prijatel barajte sovet za klima vo sprotuvno moze mnogu lesno da se zafrknete pri izborot na klima
Баш од тие причини како и нивната работа треба со огромно внимание да се следи нивното монтирање на клима. Зошто и во тоа не се доволно стручни и им треба супервизија од инжењер најчесто.
Никако не смее да се слуша монтер. Тоа се најчесто луѓе кои не се стручни и не ја познаваат термиката и пресметките, туку се наменети за физичка работа на спроведување на она што го смислиле инжењерите. Секако дека и тие се потребни за да го изведат монтирањето, но не во делот на пресметки на загуби, ефикасност, движење на флуидите и дизајн, туку во делот на подигнување на тежок товар, качување по скали и бушење низ ѕидови.
за споделеново искуство.

, spalnata mi bese zatvorena grc ladno bese znaci nadvor bese - 2. Po moja pretpostavka od koga ja pustiv pa do sabajle ima napraveno okolu 10 kratki defrosti , od sabajle do sega raboti ko saat bez defrosti cel den na zadena 25 u vtora brzina i ponekogas auto ,vnatre e prijatna temperatura vo dnevna 22, 23 ama sea otvorena spalna i kupatilo se na se okolu 70 i jace kvadrati vo spalna e poladno sto e i normalno, se raboti za nova uste ne dopravena kukja so 25 zidovi samo so malter mackana i solidni pvc prozori ,gorniot sprat e karabina zatvorena so pvc bez nikakva izolacija i kosulka. Sea realno za ovaa kukja da bide zgreana bi trebalo minimum uste edna u spalna samo sto duvanjeto me nervira.