Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Пак се праиш будала, за шо да пишувам тука? Да глеам како форсирате со сила? Да го глеам Син како пушта статии од пред година дена само ре-објавени сега?

Многу јасно дека било кој од фановите на Милан ќе се однесуваа така за време на летото пошо Милан по пауза од 10293028 години зема и трошеше пари.
Дали овој Милан е совршен? Не.
Дали овој Милан со асален тренер е конкурент за топ4? Да.

Дали овој Интер ќе беше таму кај шо е доколку ви останеше холанЦкиот Пеп? Не.
Дали овој Интер ќе имаше такви резултати доколку останеше доктор Пиоли? Не.

Ќе земеше да игра 3-6-1 пак у дерби утакмици и ќе пцуевте и корневте.

Факт е дека Спалети ви легна многу јако, од Интер направи организиран тим и одлично го искористува Икарди.

Енигма беа Чалханоглу и Силва ама се друго во организиран тим, со тренер што знае шо сака ќе вадеше многу подобри резултати.

И олабавете со Биља ве молам, нит е толку дно ко шо го праите нит е некој си нов Пирло ко шо некои си замислуваа, добар играч, искусен ама моментално игра 0 во Милан и за тоа сум сигурен дека е кривица на Монтела зашо го глеам како игра за Аргентина и е тотална спротивност.

@Клипче
uzivaj deka e reobjaveno ova od ny times, iznesoa niza novi detali za prevarite na kinezite u koi e vmesan i vasiot gazda, baska eve da receme deka ova se znaelo, gore dole poveketo od napisanoto, pa koj kur be e prodaden klubot na vakov coek be, vishe kaznuvan za niza neregularnosti, so tatko i brat u zatvor, kaj gleas logika klub kao milan kaj vakov covek da zavrsi, neli e toa sram za renometo i istorijata na timot ?
Aj malce realno muabet da praime ...

I sto e forsiranje so sila daj te molam kazi, ova se fakti, ne izmislici, nit fors, zamisli posle celo kurcenje letovo, inter u momentov da bea na mestoto na milan, a vie da bevte vtori ... abe samo pretpostavi sto sve ke se deshavashe na temava, vie za skriniar se obesuevte na jajca, hehe nekoj bonuci nekoj skriniar, internetov go preplavivte letovo a tek pa inter da bea poblizu do zona na ispaganje od LS, a vie vtori. Ama ne, sea fors e ova, na sila muabet, sekako ... :)

I na krajot od denot, indirektno sami priznavate deka imavte ocajno leto, pa 200m evra be ne se davaat a pritoa da imas trener sto neznae sto saka, na kraj kraeva ako imale 200m za frlanje, mozele i ovoj u otpad da go frlat, covek sto gi razbira rabotite u fudbalot toa ke go napraese, a ne da frla 200m evra i sto vika materaci, da mu daes ferarito na pust soobrakaec da ti go vozi, baska sto sea vlegoa i u problem so UEFA radi ffp, prvicniot plan ko sto citam im go odbile.

Па не алудирав на тебе бе, си знаат кои се тие што се курчеа. Хк пу дај пај го нема ко кур на ТВ 1000, а во јули и август очи ќе ископаше на пола форум. :icon_lol:

Баш сабајлево ја прегледував темата од почеток до кај 20-та страница негде, не гледам ама ниту еден пост каде фан на Интер се курчи за засилувањата летоска, напротив бевме гневни што не го донесоа Наинголан или некое слично јако име, али на крајот се помиривме со фактот дека Спалети си го доби се она што го побара па да оставиме на него и да видиме што ќе направи. Од друга страна, ете се цитирав и сам можеш тоа да го видиш, јас, Џонтра, Син, Фреди Гуарин, Џони, Тегла и уште неколку ве предупредивме да не се дувате толку во облаци зашо и покрај тоа што потрошивте 200 милиони на 10 играчи сепак не се надоградивте квалитетно како што треба. Можете вие до утре да бладате дека само до Монтела е проблемот, ама другата страна од картата вели дека има проблем и со квалитетот на екипата.

@Клипче
uzivaj deka e reobjaveno ova od ny times, iznesoa niza novi detali za prevarite na kinezite u koi e vmesan i vasiot gazda, baska eve da receme deka ova se znaelo, gore dole poveketo od napisanoto, pa koj kur be e prodaden klubot na vakov coek be, vishe kaznuvan za niza neregularnosti, so tatko i brat u zatvor, kaj gleas logika klub kao milan kaj vakov covek da zavrsi, neli e toa sram za renometo i istorijata na timot ?
Aj malce realno muabet da praime ...

I sto e forsiranje so sila daj te molam kazi, ova se fakti, ne izmislici, nit fors, zamisli posle celo kurcenje letovo, inter u momentov da bea na mestoto na milan, a vie da bevte vtori ... abe samo pretpostavi sto sve ke se deshavashe na temava, vie za skriniar se obesuevte na jajca, hehe nekoj bonuci nekoj skriniar, internetov go preplavivte letovo a tek pa inter da bea poblizu do zona na ispaganje od LS, a vie vtori. Ama ne, sea fors e ova, na sila muabet, sekako ... :)

I na krajot od denot, indirektno sami priznavate deka imavte ocajno leto, pa 200m evra be ne se davaat a pritoa da imas trener sto neznae sto saka, na kraj kraeva ako imale 200m za frlanje, mozele i ovoj u otpad da go frlat, covek sto gi razbira rabotite u fudbalot toa ke go napraese, a ne da frla 200m evra i sto vika materaci, da mu daes ferarito na pust soobrakaec da ti go vozi, baska sto sea vlegoa i u problem so UEFA radi ffp, prvicniot plan ko sto citam im go odbile.
Ја читав статијата, истата горе доле ја имав прочитано и минатата година, ме мрзи сеа да барам линк ама нема зашо да лажам.

Абе сериозно појма неам дали и како ќе завршат овие двајцава Кинези у Милан, појма неам дали се преваранти и сфе тоа ама шо очекуваше ти? Мислиш дека фирма ко Сунинг ќе успееше да се договори во Берлускони? 3 години се глупираше стариот со купците, сфе нешо не му одговараше, сфе нешо бараше и на крај мораше на некој да го продаде.

Еве и да не ги биде овие клубот ќе биде експресно продаде на некои поасални во тоа сум сигурен, овие нема шанси 3 години да договараат продажба. Може да се деси и истото шо се деси со Интер после тохир.

Очајно лето немавме тоа е сигурно, беа купени пак ќе нагласам - квалитетни играчи но проблемот испадна онаму каде што никој не очекуваше, имаше двоумици, дебати ама сите очекуваа повеќе од Монтела.
Истиот тој Монтела со утепан тим имаше подобра игра минатата сезона и логично ради тоа му ја дадоа довербата летово за на крај истото да се покаже ко огромна грешка.

Уште поголема грешка е што уште се држи на клупа Монтела.

Првичниот план беше одбиен уште во мај, нов и подобрен план треба да презентираат допрва Фасоне и Мирабели, е сеа дали и тој ќе биде одбиен ќе видиме.

ne im odbile nikakov prvicen plan u maj, imaa fora do oktomvri zasto imaa smena na rakovodstvo, zatoa i letovo ne bea pod nikakov pritisok za trosenje i nemaa granica do koja mozat da trosat, i dadoa 200m evra, sto ne bese slucaj na primer so inter, ili roma.
Sajtovive sto bea povrzani so inter bas toa go objasnuvaa, do dusa isto i gds pisuvaa, zasto milan tolku potrosile, a inter ne, iako posle juni imavme pravo za pogolemi investicii i se desi toa sto se desi u kina.

Ејјјј Биља најјакиот играч у Аргентина, што дочекавме да прочитаме, а до вчера не знае дека постои играч со такво име.

Кеси си го игра истото од Аталанта, еден добар потег два лоши, само таму му поминуваа такви работи, во Милан не поминуваат, а најјако е што никој не изгледал повеќе од 2 утакмици од него.
Не туку Кеси изгуби многу кога Гаљардини го продадоја. Гаљардини е/ќе биди играчиште страшно ме потсеќа на Маркизио. Во тој тим на Аталанта криминално беше колку е потценет Гаљардини а тој им беше моторчето во екипата. Поради головите сите се свртеа кон Кеси.

Не туку Кеси изгуби многу кога Гаљардини го продадоја. Гаљардини е/ќе биди играчиште страшно ме потсеќа на Маркизио. Во тој тим на Аталанта криминално беше колку е потценет Гаљардини а тој им беше моторчето во екипата. Поради головите сите се свртеа кон Кеси.
Гаљардини е добар играч само има проблем со пасовите, знае да посере апла добри акции и контри со некој пас во пченки или во нозете на противникот. Мада според мене тоа е проблем што може да се избруси со текот на времето, инаку одличен е во дефанзива и ќе биде топ играч во иднина.

Абе слеп ли си да те ебам, ти пишав НЕ, дека не сум нашол твои мислења кај што тврдиш нешто друго, а иначе не ни барав за тебе зашо горе доле знам кој што збореше. Инаку тоа си е твое мислење, јас не го негирам учеството на тренерот во лошите резултати, тоа е најголемо веројатно, ама верувај имаат врска и играчите односно нивниот квалитет за кој им беше најавено на Миланезите уште летоска ама тогаш не слушаа, затоа сега ги нема на темава, секоја чест на исклучоци. :)

Ејјј абе стварно сум слеп у пм, ама и глуп што имам еден тон работа а дремам на кајгана и не дум водел убаво(n)

Гледаш ова сега ми се свиѓа што си пишал, игра улога се и то је то... разликата е што ти мислиш дека купиле просек играчи и дека подобро ќе поминеле со 3-4 поскапи проверени играчи, а јас пак мислам дека играчите не се толку грди, туку тренерот ја заеба работата а и невоиграноста со имаше свој удел, а и после толку сушни години и купување слободни агенти, неиграњенЛШ, незнам како ќе успееја да примамат ѕвезди кај нив, требаше да ги преплатат повеќе и од овие што ги имат, а притоа требаше да мислат и за ФФП, Кеси, Родригез, Конти, Андре Силва и Чаканоглу се играчи претежно млади и со добра сезона ќе можеа добро да се продадат, доколку заглават со минусот кој го поставува ФФП правилото или минусот создаден од раскодите и приходите.

Рома затоа секогаш мора да има неколку капиталци од кои може да извади 30+ мил секоја година, жално но вистинито, јбг :)
Затоа мислам дека и од Милан предвиделе на ова, па трансферот на Калинич од тиа причини ич не им го оправдувам

@Марли ок е бро, бладаш, на тепка кажуеш некои работи а фактите се поинакви, доволно е да ги провериш пола од информациите што ги кажуваш тука за да видиш колку се точни.
Ние ако сеа сме се праеле мутави со сила, само зашто Милан е поблизу до зона на испаѓање, отколку до 4тото место, тогаш што е со летово, кога истото ви го зборевме дур се летавте у облаци, од изборот на играчи, па се до тренерот. Ако некој се праи мутав со сила, тоа си ти и ставот дека Интер биле оуверачивери годинава ... a и коа више го спомињаш марио, ја може го преценувам, ама ти со сусо вс коутињо .... :eek::eek::eek:

И сеа уште викаш и у букмарк ке не ставаш, за што ? Милан да не ке завршат пред нив, на тоа ли се надеваш ? А и да завршат, прашање е дали ќе играат у Европа наредна година.
Ако некој е за букмарк, веруј ми, ние што сме за интер тука најмалце сме, доволно е некој да ја ишара темава од јуни нагоре и да ве чита и да влече паралели со вашите ставови од тогаш, со моменталнава ситуација на милан, а таа е ваква, Милан моментално е поблизу до серија Б отколку до ЛШ, играчите што ги земавте сеа за сеа дебело флопнуваат а за нив одвоија цели ебани 200м евра, УЕФА го одбива планот на Милан за ФФП и Милан ризикува исфрлање од европските натпреварувања така да дури и да се догурате до 4то место, немате гаранција дека ке играте во Европа, ви се дешава класична калакурница со кинезот што ве купи, ни од дома не го знаат кој е и што е и реномирани медиуми ко NY times и Forbes ви го ругаат реномето.

И на крај доаѓаме до новиот сидорф, биља, бил ненормално добар у Лацио у задњи две години, ваооииуѕуѕѕѕвввв, какво достигнување, па уште и бил главен играч на Аргентина :pos::pos::pos:, абе ова само ти и Кастиел го имате напишано у целиов интернет ... а да, и меси, наводно рекол дека Биља бил од големо значење, тие сте, ти, кастиел и меси, што имале високо мислење за Биља. Абе кај нив демикелис, рохо и енцо перез беа и се стартери, ужасија од генерација имаат, освен нападот.
Па ако биља бил ѕвер 2 години у лацио, што да кажеме за Хернанес или фелипе андерсон :)))), еве хернанес глеам у интер и јуве како се покажа, eне го сеа у хебеи чајна форчн се крепи, го позајмиле кутрите у бразил, а овој у споредба со биља за Лацио беше Кака и Сидорф у едно.

Не одраа нас ко и вас сеа, дил вит ит, просек од играч е биља, ништо поише, ене глеј кој го покрива у лацио а и пружа феноменални партии на негово место, ебаниот лукас леива, боље него да го земевте него биља, башка и поефтино ќе поминевте.
Биља у јануар 32 пуни колку што има Валеро, а биља беше купен за 17м евра, другиов за 6м евра.:kafence:
17м евра за 31 годишниот биља ејјј ... а пирло на тие години за 0 евра им отиде у Јуве.[DOUBLEPOST=1511425540][/DOUBLEPOST]
Не, али ќе бидат доволно кадарни за да рутински ги добиваат беневенто на пример, или спал, верона. Само не ме изненадуе ова од чоек што од една страна, не изглеал една утакмица на интер годинава, освен таа со милан, а од друга што е убеден дека само монтела е проблемот у овој милан, а не и тие што фрлија 200м евра на просечни фудбалери. И пред пак да почнете да цепидлачите како тоа они биле добри, тренерот е лош .... пак ќе потенцирам, 200м евра, а не 80.

Али Ок е, мисли си дека ова што сега го игра Интер, е најдоброто што можат да го пружат годинава, поготово против големите беневенто, најмртвата екипа у фудбалската историја.
Аииииии Урко и кирилица .... таман помислив дека некад ако искористиш кирилица мош и да ја прочитам изнесената полуекспертиза .... ама заеби, кирилица/латиница никад нема да биде прочитана километарска дисертација.

Аииииии Урко и кирилица .... таман помислив дека некад ако искористиш кирилица мош и да ја прочитам изнесената полуекспертиза .... ама заеби, кирилица/латиница никад нема да биде прочитана километарска дисертација.

Се спрема за свадба братот - па вежба кирилица :ROFLMAO::ROFLMAO:

јас, Џонтра, Син, Фреди Гуарин, Џони, Тегла и уште неколку ве предупредивме да не се дувате толку во облаци
5-things-about-reservoir-dogs-facts-trivia-20th-anniversary.jpg

Бонучи мрежичка од пазар да си купи, така викавме како мали ако ти пројде кроз нозе:icon_lol:ајј која комедија од гол :ROFLMAO:

Последно уредено:
Ама важно Марота летово им го испушил курот на Фасоне и МираЛеби, го оставија посрамотен човекот и со тие 200 милиони што ги потрошија на засилувања го симнаа од тронот најдобриот спортски директор во Италија. Сега оваа титула им припаѓа на ФиМ, главните виновници за трансферите од типот на Борини, Чалкхклгхлкхјклхнаоглу, Ќеси и ултра, мега, гига јакиот Бонучи, најдобриот дефанзивец во сВФетот, која својата класа ја покажа и вечерва.

Еве тој вечерва како капитен го предводи Милан кон нови три бода против сериозниот конкурент од групата во ЛЕ, Австрија Виена. Со оваа победа ќе му го продолжи престојот на Мртвела на клупата на Милан.

Captain, Leader, Legend...

process

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom