Си пробал овој период кога треба да се грееш, да ја пуштиш на одвлажнување?грешка си, барем кај мојата на одвлажнување, лади на 25с. автоматски, и не дава промена на Т
Си пробал овој период кога треба да се грееш, да ја пуштиш на одвлажнување?грешка си, барем кај мојата на одвлажнување, лади на 25с. автоматски, и не дава промена на Т
TAKA E! Strelec da pochni da si naplakja za sovetite i objasnuvanjata shto mu gi dava na site Na eden kup mu ima pomozeno a ovde chitam Strelec ne chini vaka praj taka praj. Eden i edinstven e tuka sho znaj everything about air-conditioningZA tebe objasnuvanjeto e 2000den
Ja pustiv denes na odvlaznuvanje okolu 30 minuti no ladno dufa na odvlaznuvanje i potoa ja pustiv na greenje na 23°C[DOUBLEPOST=1511386530][/DOUBLEPOST]грешка си, барем кај мојата на одвлажнување, лади на 25с. автоматски, и не дава промена на Т[DOUBLEPOST=1511386021][/DOUBLEPOST]
зошто да даваш повеќе од 200 евра кога имаш клима која врши одвлажнување. Пушти ја барем 5-6 часа на ден да работи така, мислам дека нема да ти се росат прозорите
Kaj gi ima tie meraci za vlaznost i kolku pari se ?@Klima ured Убаво ти вика човекот земи си првин еден мерач за влажност, па откако ќе измериш влажност ќе бидеме на чисто.
Баш сега пробав и се смрзнавгрешка си, барем кај мојата на одвлажнување, лади на 25с. автоматски, и не дава промена на Т
не сум пробал ама знам 100% дека ќе ладиСи пробал овој период кога треба да се грееш, да ја пуштиш на одвлажнување?
http://www.anhoch.com/category/340/razno#page/1/ еве имаш неколку модели тука.Kaj gi ima tie meraci za vlaznost i kolku pari se ?
Fala na pomosta pozzhttp://www.anhoch.com/category/340/razno#page/1/ еве имаш неколку модели тука.
чекај да поевтинат, скапи ми се гледатFala na pomosta pozz
И дрвени прозори истото ќе го прават. Секако ако дихтуваат. Ако не дихтуваат како старите што си ги имал тогаш нема да има проблем. Ама па зошто да менуваш прозори ако сакаш да ти фури од надвор и старите ти овозможуваат да ти фури.A be ve citam i nekako ne mi ide u glava. Eden pisa deka od klima mu se susel vozduhot a klime vika so klima vlaga mi se pravi. E kako moze ako susi vozduh vlaga da pravi?
Moite ziveat vo kukja i pred da stavam pvc prozori nemalo nikakva vlaga i nikakva izolacija. Otkoga renovirav se staviv pvc gletuvav vo pod tervol nov patos i slicno vlaga imam nenormalna samo vo spalnata koja ne se gree inaku dnevnata se gree na termo pecka i tuka nema vlaga. Znaci ako nekoj saka da renovira vo nikoj slucaj da ne stava pvc prozori posto toa ti e najgolemo sranje sto e izmisleno, stavete si drveni kvalitetni prozori da nemate maka. Nekoj spomna bile polneti termopanot, kakvo polnenje dve stakla zalepeni so silikon kakov argon kakvi gluposti .
Не е баш така дрвото е природен материјал и има одредена паропропусност, додека пластиката јок.Некаде читав дека има посебен начин за монтирање на пвц столарија за да се обезбеди таа паропропусност, што кај нас за жал никој не го прави( нели како и многу други работи само да се направи нешто).И дрвени прозори истото ќе го прават. Секако ако дихтуваат. Ако не дихтуваат како старите што си ги имал тогаш нема да има проблем. Ама па зошто да менуваш прозори ако сакаш да ти фури од надвор и старите ти овозможуваат да ти фури.
Mislam deka i drvenite ako dihtuvaat nema da kondenziraat bidejki drvoto disi ne e pvc da ne disi taka da neznaci ako dihtuvaat drvenite deka ke kondenziraat samoto drvo si disi.И дрвени прозори истото ќе го прават. Секако ако дихтуваат. Ако не дихтуваат како старите што си ги имал тогаш нема да има проблем. Ама па зошто да менуваш прозори ако сакаш да ти фури од надвор и старите ти овозможуваат да ти фури.