Зк пелагонија откако остана без Жито Битола која ја продаде на својата керка фирма Жито Полог . Сега го продадава и Жито Полог забрзано се ослободува од акциите по цена од 2000денар си масивни блокови веке 2 недели . Е вака се деинвестира кога сакаш да ги заебеш банките стручно.Ok moja greshka, padnal na 39 K najverojatno poradi dividendite i zgolemeniot dolg...ne e ni bitno, go dadov kako primer. Moze da se zeme i Fers Rzin Zpko...poslednata Kamcev ja kupi po 3K akcija...znaci ne bile dobro proceneti inicijalno, nema drugo. Ne moze firma da raboti so ROE 3-4% so godini, pa decki koj investira vo biznis za povrat od 3%? Moja preporaka, batalete p/b na MSE
PKB е сосема нова компанија после 2012 година, со инвестицијата од над 18 милиони евра на производствено – логистички центар во с. Кадино со површина од 20.000 м2Niskolikvidnite akcii kako Pkb si imaat svoi negativni strani.Kako prvo nema dividenda.Koga bi imalo bikov pazar posledna bi otisla up.Ako pametam dobro 2007 mata ne se iskaci poveke od 20000,znaeme drugite na koi cenovni nivoa bea.Besk 50000,mpt 180000,alk 14000,tplf 18000....Gledam eve nekoj prodava 70 akcii veke podolgo vreme,a interes nikakov.
![]()
PKB е сосема нова компанија после 2012 година, со инвестицијата од над 18 милиони евра на производствено – логистички центар во с. Кадино со површина од 20.000 м2
Метафорички е кажано, секако дека има континуитет на работење со старата компанија, само сакав да го потенцирам дека после 2012, позицијата и можностите на компанијата се сосема променети во однос на претходно.Spot on!! da ne ja pomesa so nekoj druga
Утре МБИ10 паѓа 0,45%
Пу ј’зк, промашив за 40% . . . Утре повеќе среќа . . .За утре типувам -0,65% тешко дека оди над -1% . . .
Но кој знае ако притиснат малку повеќе, ојдовме . . . .
Јас лабаво набљудувам . . . Пари немам многу, но изгледа ќе ги почувам малку. . .
Очекувам пад на КМБ, Гранит, СТБ уште малку . . . . освен ако оптимистите не ја превземат работата во свои раце. . .Со нивна мала помош за некоја недела може и да го смениме трендот . . .
Бошко, не ми личиш на човек кој живее од денес за утре, туку долгорочен инвеститор. Ај кажи колку ќе биде МБИ за 3, 6 или 12 месеци, особено ако се оствари почеток на преговори за ЕУ и прием во НАТО.Утре МБИ10 паѓа 0,45%.
Ја не сум Бошко, ама ќе пишамБошко, не ми личиш на човек кој живее од денес за утре, туку долгорочен инвеститор. Ај кажи колку ќе биде МБИ за 3, 6 или 12 месеци, особено ако се оствари почеток на преговори за ЕУ и прием во НАТО.
И ти си свесен дека овие корекции и негативни дневни флуктуации нема да траат подолг период, можеби до Нова година. После тоа следат завземања на пол позиции за акциите што делат добри дивиденди, а со нив ќе ги повлечат и останатите.