Ako STB e na BUY ticket togas ovaa na NLB treba da e BUY ONLY !! UNI pokaza duplo od lani pa propadna za 15% OHB tapa pa ne panda tolku? Od berza seljak samo na radio slusnal a I dvizenjeto na cenite e katastrofalno samo zaradi golemite trosoci !!
во 2016 година исплаќаа многу отпремнина за доброволно напуштање, годинава се гледаат резултатите од тоаЗа една година Телеком заштедил 25 проценти на плати
Додека не ги отпуштат сите вработени во техничко одржување, односно додека не ги префрлат сите работни места во други приватни компании на кои им плаќаат за техничките работи, Македонски Телеком ќе остварува добивка без разлика колку корисници ги баталиле.Феноменални резултати од Телеком, очекувавме 25% раст на добивка, добивме двојно повеќе. Ако на тоа се додаде разликата меѓу амортизација и Капекс од некои 600 милиони денари, може реално да очекуваме кеш флоу од 2,4 милијарди денари на крај година. Дали све ќе заврши во дивиденда не се знае, ама дека ќе биде поголема од ланската, и тоа дебело, е повеќе од јасно. Моја препорака: купувајте дур има будали да продаваат на оваа дисконтна цена![]()
Мислам дека тоа и ја прави атрактивна, златната акција на државата која е и гаранција дека дивиденда ќе се лапа во секој случај... јас ја имам преку 5 години а тогаш цените беа други...Никогаш не ми е била во фокусот акцијата на Телеком, дали поради тоа што е прецената или поради тоа што има голем дел припаѓа на државата не знам. Има прекрасен резултат во однос на лани но не знам колку тоа во проценити би било во форма на дивиденда. Можеби 5-10% што и не е така лошо.
Долги години ја мразев ТЕЛ ама сега се свртија работите и се согласувам со тебе.Мислам дека тоа и ја прави атрактивна, златната акција на државата која е и гаранција дека дивиденда ќе се лапа во секој случај... јас ја имам преку 5 години а тогаш цените беа други...
Во секој случај трендот да намалуваат вработени продолжува веќе 3-4г што за 2-3 г може да има подобра маржа па и пораст на акцијата ... но до тогаш моменталното работење одговара на цената на акцијата
По мене 230-250 е buy...
Teshko deka kje bide I od ova neshto...Ова може да биде сериозен удар за банките![]()
65,3 milioni potocno... vi kaza chico...Konsolidiran izveshtaj na tete...
Stavka udel vo dobivkata na pridruzeni drustva 28,5milioni denari... (ttk treba da ima nad 65-66milioni denari dobivka)