Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Па и ја неможев поубаво да го опишам модерниот ВМРОвец браво!

Него денес ќе се носат пресудите за Грујевски и УБК. Колку можат макс да заглаат?
Кога веќе сме кај пресудите,што бидна со мерцедесот?Го продадоа и ги вратија државните пари или сега шарените говна се возат во него?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Ахахаха година ипол абе беај таму. Знаев дека ќе праат компромис.
Ова е за Тврдина 2, за Тврдина 1 најверојатно ќе добие повеќе зашто делото за кое се товари има поголема тежина.
Максималната казна за Тврдина 2 е 5 години.
Како и да ја вртиме, казната е три пати помала од максималната, што не дава добар правец за останатите обвинети во бомбите. Ако ни е за некоја утеха, добро е што мрднавме од мртва точка.

B

Bafra

Гостин
Ова е за Тврдина 2, за Тврдина 1 најверојатно ќе добие повеќе зашто делото за кое се товари има поголема тежина.
Максималната казна за Тврдина 2 е 5 години.
Како и да ја вртиме, казната е три пати помала од максималната, што не дава добар правец за останатите обвинети во бомбите. Ако ни е за некоја утеха, добро е што мрднавме од мртва точка.
Кога ќе земеш во предвид дека луѓето НЕ се во МКД, т.е. и 100 год да им досудат е џабе, а и ОДЗЕМАЊЕ имот до 5то колено изгледа не е применливо за администрација :kezec:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Види ги бе какви кловнови се, мајко мила...
Пази, биле дефокусирани
Прегледај го приврзокот 179981

-Тоа беше техничка грешка. Имаше доволен број пратеници за гласање, но пратениците од мнозинството, можеби дека беше прва точка, беа дефокусирани па не гласаа. Инаку имаше доволно пратениците да бидат изгласани препораките на омбудсманот – изјави Тунтев.

:pos::pos::pos::pos:
23316280_10154683449742563_904261167316623102_n.jpg

Еве и овде на чисто да сме, да нема после ама јас вака, онака. Данев пичкана не отру цело средно вака било, не било живот ова што се живеело, во други земји се имало онакви привилегии, бенефиции, сега не гласал. И нива со ориз многу е за тебе не па професор или пратеник, без навреда кон земјоделците. За другиве што биле тука и не гласале шлајм од пети изваден.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.117
Поени од реакции
12.698
Види ги бе какви кловнови се, мајко мила...
Пази, биле дефокусирани
Прегледај го приврзокот 179981

-Тоа беше техничка грешка. Имаше доволен број пратеници за гласање, но пратениците од мнозинството, можеби дека беше прва точка, беа дефокусирани па не гласаа. Инаку имаше доволно пратениците да бидат изгласани препораките на омбудсманот – изјави Тунтев.

:pos::pos::pos::pos:
Е па нели дојде живот, од премногу живот може човек да изгуби ориентација.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Е па нели дојде живот, од премногу живот може човек да изгуби ориентација.
Кога ќе слушнам или прочитам некој што ги поддржувал дпмне во сите нивни срања како сеа ми глуми критичар, секундарно почнува лево маде да ми гнои.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.117
Поени од реакции
12.698
Кога ќе слушнам или прочитам некој што ги поддржувал дпмне во сите нивни срања како сеа ми глуми критичар, секундарно почнува лево маде да ми гнои.
Припази си го мадето, а ако тој некој кого го слушаш или го читаш сум јас, добредојден си да ме цитираш кога јас сум ги поддржувал пвеводбениците.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.117
Поени од реакции
12.698
Е па да, за смеење си, како пвеводбенички пулен кој преку ноќ му свртил грб на пастирот бидејќи немаш видено никаков ќар од деноноќјата поминати во УМС, па сега сите неистомисленици ги поистоветуваш со твојот довчерашен ментор.

Не знам како е да се биде во твоја позиција, бидејќи никогаш не сум бил ничиј пулен, но се согласувам дека си за смеење. ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.468
Поени од реакции
84.882
Грешка си, ја сум цело време за ВМРО ДПМНЕ. Никогаш не сум престанал да бидам.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.117
Поени од реакции
12.698
Грешка си, ја сум цело време за ВМРО ДПМНЕ. Никогаш не сум престанал да бидам.
Твој проблем.

Јас сум бил и ќе останам против ВМРО ДПМНЕ и СДСМ и било која друга партија која некогаш била на власт во Македонија, а не придонела на никаков начин за подобрување на животниот стандард на граѓаните и на условите за живеење во Македонија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.468
Поени од реакции
84.882
Твој проблем.

Јас сум бил и ќе останам против ВМРО ДПМНЕ и СДСМ и било која друга партија која некогаш била на власт во Македонија, а не придонела на никаков начин за подобрување на животниот стандард на граѓаните и на условите за живеење во Македонија.
Да особено си против у секој втор пост кај што го бришеш газето на твојот газда, кудејќи ги сите што го споменуваат. Тоа ти е исто како некој после Втора Светска да вика - абе доста со тој Хитлер више, као не е само до него бе луѓе.
Како и да е, прилично незграпно делува, кога тоа го правиш. Би требало да се помириш со фактот дека на сите им е јасно кој беше лично и персонално одговрен за сите (во некои категории - невидени досега) срања у овие десет години и кој е одговорен за сега последиците што ќе ги трпиме.
Никакво плачење од типот -доста го спомињате Груевски, нема тоа да го смени.

S

silmarillion

Гостин
Он ти е типа - ги мрзам и двете партии, али ВМРО онака малце поише ми е наци-раси партија и тука се гаѓаме па така да поише влечам натака : )))

Член од
24 април 2008
Мислења
11.117
Поени од реакции
12.698
Да особено си против у секој втор пост кај што го бришеш газето на твојот газда, кудејќи ги сите што го споменуваат. Тоа ти е исто како некој после Втора Светска да вика - абе доста со тој Хитлер више, као не е само до него бе луѓе.
Како и да е, прилично незграпно делува, кога тоа го правиш. Би требало да се помириш со фактот дека на сите им е јасно кој беше лично и персонално одговрен за сите (во некои категории - невидени досега) срања у овие десет години и кој е одговорен за сега последиците што ќе ги трпиме.
Никакво плачење од типот -доста го спомињате Груевски, нема тоа да го смени.
Јас сум свој газда од 2005 година, уште пред да се врати твојот газда на власт со неговата пвеводба во 2006 година. И сам си го бришам задникот, доволно сум возрасен и здрав за тоа.

Кога сме кај спомнувањето на твојот газда, ти си тој кој го спомнува и го одржува во живот на форумов, не ме гледаш мене да ги спомнувам јарецот претходник на твојот газда или папата претходник на зајко кукурајко, бидејќи припаѓаат во минатото.

На мене лично воопшто не ми пречи тоа што имаш фрустрации од твојот газда, тоа е твој проблем, но мислам дека не е во ред и останатите членови на форумот да бидат изложени на твоите лични фрустрации, бидејќи после тебе ќе дојдат и други со нивните лични фрустрации и форумов ќе ја изгуби својата смисла, бидејќи е место за дискусија, а не психијатриска ординација.

Кога сме кај Адолф Хитлер, тој заслужува да биде спомнат, исто како и било кој друг злосторник кој историски ќе остане запаметен по своите злосторства, додека ти колку и да го спомнуваш твојот газда, за 10 години од сега ретко некој ќе се сеќава кој бил, за разлика од Хитлер и таквите како него, кои имаат богато историско крвопролевачко наследство оставено на човештвото.

Но ако веќе толку сакаш да бидеш дежурниот фрустратор на форумов, земи објави нешто и за папата на плавите жолтици, или и за јарецот на пвеводбениците, бидејќи и тие едно време беа на власт и оставија траги исто како и твојот газда. Можеш да објавиш и нешто за зајко кукурајко, кој е првиот аболициран премиер на Македонија.

Или потруди се да бидеш објективен член кој ќе придонесува со факти, наместо секој пат кога ќе останеш без аргументи да се вадиш со "сендвич армија", "твојот газда" и слични детинести оправданија, или ако веќе си одлучен да бидеш дежурен фрустратор, земи истерај ја твојата фрустрација до крај, не ја ограничувај само на твојот газда, бидејќи имаше и други пред него, а еве ги има други и после него.

Он ти е типа - ги мрзам и двете партии, али ВМРО онака малце поише ми е наци-раси партија и тука се гаѓаме па така да поише влечам натака : )))
Противење и мразење се две различни работи.

Малкумина ги има на мојот список за мразење, а нема ниту една политичка партија или политичар на тој список, биди сигурен, треба многу да истера некој(а) за да го/ја замразам, а дежурните тролови на форумов не се ни блиску до тој список.

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.687
Поени од реакции
88.661
Сериозно 1,5 година за Грујовски...? Толкава помпа за 1 ипол ебана година?
Значи човекон што ја влечеше 2 секунди за коса кокошкана Шекеринска доби 4 години затвор, а за крмаков кој работел и кршел доказни материјали за криминал само 1,5 година?

Смешки, живи смешки... катастрофа од судство. Ај, не е страшна пресудата што е донесена, страшното е што јавната обвинителка (Ленче :( ) е задоволна со оваа пресуда. Чекајте сеа, овие не дупат у здрав мозок?

Ајт нека одат у три си пичке лепе материне, ова е голем минус за Ленче, и вооедно е доказ дека обичниот граѓанин секогаш го јаде повеќе од оној што повисоко котира во општеството.

Срам и арам да ви е. Толку имам да кажам..... И да бог да на Заев атентат да му извршат, да му ебеш патолошкиот лажго да му го наебеш. Ѓубриња

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom