Автоматски или рачен менувач?

• Креатор на темата Креатор на темата BeBe11
  • Време на започнување Време на започнување

Автоматик или мењач?

• Автоматска

Гласови: 24 16,9%
  • Мењач

Гласови: 95 66,9%
  • И двете

Гласови: 23 16,2%

• Вкупно гласачи
    142
Volkswagen напиша:
Ех ...то е веќе цена на одржување :)

Имаше едно време Југо автоматик...има/ше во БТ едно црно, на газдата на слаткарницата „Битола” ...албанец...кома беше...
Тоа беше 65-ка. Не беше многу лошо пошо имаше 1300 кубици. Ама Југо автоматик....

Мануелен, дефинитивно. Шо убавото у вожњата, ако десната рака ти дреме на волан цело време? Освен ако не ти е меѓу нозе кај малата (што би рекол Тошо од К-15 :)). И уште да го слушаш како штрака коа мењаш брзини (као у 205ка GTI, на пример), перверзии. Да ти е мерак да возиш.

До сега само мануелен сум возел. Сакам да возам типтроник значи полуавтоматски, а за целосно автоматски... што знам некако ми е Ladies style.
Во Торонто кога бев не видов кола со мануелен менувач (ова не буквално нели) ама за разлика од нас они си го поедноставуваат животот во секоја смисла, влучувајќи и автоматски менувач во колите

Рачен коа станува збор ја да возам, а некогаш мојот личен шофер шо сака нека вози :vozbud:

Абе гледам сите се палат на мануел,додуша и јас преферирам мануел зошто сега такви ми се годините.Но кога ке бидеш постар кога ќе ти биде смачено од возење,ќе сакаш колата сама да вози.

Баш вчера се возев во Mercedes CLК 430 AMG (машина V8). Имаше автоматик со тип-троник. Се зачудив од работата на автоматикот. Има два модови на возење... Нормален (менува брзина на 1500 вртежи и е економичен за низ град), и спортски (знае да исцеде машината до даске) и тоа сам компјутер одредува кој мод да го вклучи спрема начинот на возење и работата на моторот. Многу добра работа така да немам забелешка. Само да го имав Мерцедесот....

Dzish напиша:
Тоа беше 65-ка. Не беше многу лошо пошо имаше 1300 кубици. Ама Југо автоматик....

Yugo 65 ma kakvo saka neka e zastava ovaa godina go testira prvit dizel motor ama ne na 65ka tuku na florida na najgolemoto i naj izdrzlivoto vozilo

stoke_vm напиша:
Menjac se razbira za poveke zabava slajfovanje do smrt saltajne so ti dusa saka
Истото го добиваш и на тип троник опцијата на автоматикот. Само ти треба јака машина да ја ”нагазиш” салам...

А ова со Југото не ти го разбирам шо сакаш да кажиш... Тоа битолското беше автоматик (којзнај од каде го имаа ископано можеби од оние што беа за Амерички пазар) 1300 кубици бензин.

И друг пат имаш една опција измени... Да не ја трупаш темата со постови (од по 1 реченица).

stoke_vm напиша:
Yugo 65 ma kakvo saka neka e zastava ovaa godina go testira prvit dizel motor ama ne na 65ka tuku na florida na najgolemoto i naj izdrzlivoto vozilo

Stoke...дај среди си ја мислата...ако не delete

пролета татко ми ме учеше да возам ама на автоматик...на рачен не ни сакам да помислам...многу сложено ми звучи...и во иднина здравје ке си продолжам со автоматик:wink:

пролета татко ми ме учеше да возам ама на автоматик...на рачен не ни сакам да помислам...многу сложено ми звучи...и во иднина здравје ке си продолжам со автоматик:wink:

Никогаш нема да научиш да возиш со таков став.Прво и основно нема каде да полагаш ос автоматик коли.Не сум запознаен како се авто школиве но мислам дека нема таква опција.Шофер треба да има сенса за кога да се смени брзина м а н у е л н о!Јас би одел на мануелен менувач.Нека ми дадат само некое GTI 5ka!!

Никогаш нема да научиш да возиш со таков став.Прво и основно нема каде да полагаш ос автоматик коли.Не сум запознаен како се авто школиве но мислам дека нема таква опција.Шофер треба да има сенса за кога да се смени брзина м а н у е л н о!Јас би одел на мануелен менувач.Нека ми дадат само некое GTI 5ka!!

свесна сум,да,ама сепак моја желба е то,да продолжам да возам со автоматик ...а за полагање ке полагам како и сите,тоест со рачен иако ми е некако глупо.

Se vozev so Skl 200 automatik i bese feeling sekako ama koa gazis dodeka ne ti se naprai kejf....ama so znam Manual si e manual sea na C klasata ke vozam so 6brzini da go probam...drugo e manual

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom