Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да ми го објасни плаќањето преку Grouper.mk? Потребно е само да ја изберам понудата и да ја внесам мојата сметка од кредитната картичка или треба некаква посебна картица од Grouper да имам?

Ме интересира следново, пред некое време на друга тема пишав
Бадемите се значително поскапи споредени со сончоглед на пример, а од повеќето важни минерали/витамини итн. најчесто повеќе има во семките од сончоглед.
Е сега, дали остануваат во семките од сончогледот (по преработката/пржењето/сушењето или што и да им се прави) сите овие минерали/витамини итн. е клучно прашање.
Премногу е сомнителна целата работа, затоа што сончогледот од продавница за здрава храна се купува за мизерни 100 денари 1 килограм.
А бадеми околу 700 денари 1 килограм.
Шо е финтата?
Дали само ради вкусот плаќаме 6-7 пати повеќе, не само бадеми, индиски ореви, фстаци итн?
Дали сите тие минерали/витамини се наоѓаат во овој лупен сончоглед за 100 денари од „продавнициве за здрава храна“?

Шо е финтата?

Не иде сончоглед со виски како апетисан. ;)
И нема шанса лупен сончоглед да има исто ниво на минерали и витамини како горенаведените.

Дали законски работодавецот може да ве казни 15% ако не одите сабота ?

Некој да ми го објасни плаќањето преку Grouper.mk? Потребно е само да ја изберам понудата и да ја внесам мојата сметка од кредитната картичка или треба некаква посебна картица од Grouper да имам?
prvoto e tocno sto go napisa
znaci ne trebe nikakva karticka da imas od gruper[DOUBLEPOST=1509488880][/DOUBLEPOST]kade moze da najdam kasicka za pari/moneti
odnosno citac za pari/moneti

Последно уредено од модератор:
moze li nekoj da mi kaze sto se nosi na diplomska i dali voopsto treba da se nosi nesto ili da odam i da se opijam samo :)

moze li nekoj da mi kaze sto se nosi na diplomska i dali voopsto treba da se nosi nesto ili da odam i da se opijam samo :)
Кај мене и за дипломирање и за магистрирање благо, апетисани, виски (плус по едно шише виски за проф во комисија и менторот), плус сувомеснато украсувано правено како она што го носат на кетеринг (некои колеги дури и кетеринг имаа порачано) :D пријатели, роднини, бла бла, мене дека отворена ми беше и дипломската и магистерската имав цела публика.
Сум бил кај други пак на други факултети (на економски, правен) и таму носат по едно вино на професорите, една бајадера за таму да се почастат и тоа е тоа, секаде различно.

Znaci da pojasnime nekoi raboti , gledam deka ima zabuni no toa e zosto sum pisal mnogu loso i prasanjeto mi e postaveno loso.

Znaci sum pokanet na diplomska na bratucedka i prasanjeto mi e sto se nosi poklon za diplomska ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom