Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Со чест на исклучоци, али матичните може да ви кажат и дека од креатин ќе сибите пиперот, јас еднаш се заебав да ја прашам матичната за мислење околу суплементите што ги пиев, па си ја зедов бељата, пола саат ми држеше говор како ќе умрам од монохидратот, па како со преворкаутот ќе ме стегне срцето, како си го упропастувам организмот и тн и тн.
Да се надоврзам иако офтопик, од куртоазија да се изразам ми се случи да прашам го имав истото предавање само далеку пократко и на ехо на абдомен "најдовме" три камчиња на жолчка и одма муабет: ете дечко ти реков..., за да после ми рече: еј не биле камчиња каналите на жолчката :)

8.5g protein na 100g ili.u edno vakvo 17g, mene mi izgledaat ok pokraj sekerite, sto mislite?
a68031c8183e50f23589151923422242.jpg
9b424af2cb7de7a857691c503de6bf10.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Putting things into a table with colors is just plain facts, everyone knows that.

Ама 20-70гр ЈХ дневно лудило е )
Во кој контекст е лудило?
Не може телото да ти преживее со „толку малку“ јх?
Или можеби сметаш дека е голем размакот од 20-70г за кето?

Во кој контекст е лудило?
Не може телото да ти преживее со „толку малку“ јх?
Или можеби сметаш дека е голем размакот од 20-70г за кето?

Телото ќе преживее ама мозокот ќе ти закочува со толку малку :LOL:

Нема да има гајле, до 3 месеци е сосема безбедна кето диетата, грамовите на јаглехидрати ќе си ги пресметате да бидат околу 5% од вкупните калории.
Царска работа на луѓе што имаат проблем со insulin resistance е кето диетата, првата недела е најтешка, после тоа се е навика и немаш мака.

Имаш пробано или?
Целата фрка е првите неколку дена, кога имаш главоболки и слично додека го навикнеш телото без шеќер.
Потоа, всушност, функционираш исто или дури и подобро. Во бројни студии е докажано ова, односно работата на мозокот кога примарно гориво му се кетоните.
Освен за вежбање, може да имаш троа помалку енергија.

Нема да има гајле, до 3 месеци е сосема безбедна кето диетата, грамовите на јаглехидрати ќе си ги пресметате да бидат околу 5% од вкупните калории.
Царска работа на луѓе што имаат проблем со insulin resistance е кето диетата, првата недела е најтешка, после тоа се е навика и немаш мака.

Имаш пробано или?
Целата фрка е првите неколку дена, кога имаш главоболки и слично додека го навикнеш телото без шеќер.
Потоа, всушност, функционираш исто или дури и подобро. Во бројни студии е докажано ова, односно работата на мозокот кога примарно гориво му се кетоните.
Освен за вежбање, може да имаш троа помалку енергија.

Имам пробано 10тина дена и се осеќав ептен слабо со енергија и мотивација за вежбање, немав концентрација, нервозен итн

Не би пробувал пак а немам ни потреба за тоа.

Имам пробано 10тина дена и се осеќав ептен слабо со енергија и мотивација за вежбање, немав концентрација, нервозен итн

Сигурен си дека не си забушавал тие денови со повеќе јаглехидрати од овие вредности?
Моментот е дека за време на кето треба енергијата да ти биде константна, а воедно и да имаш добра енергија, јас лично на тежините во теретана скоро и да не паѓам за време на кето.

Постои шанса да не ти одговара, да, но реално е многу мала.
Ако сите работи ти се средени (исхрана, сон, вода, стрес) не би требало да имаш проблем.
Може и психички да ти е, а може и да ти треба повеќе време за да се навикнеш.

ова се ми звучи како булшит) веган бодибилдинг кето бодибилдери ))) камон)

Незнам дали рачунавте сите ЈХ што ги користеле? во 100 гр зеленчук имаш дури 12-15 гр јх

Мое лично искуство со намалување до околу 100 гр во тек на чистење пролетта:
Првите 2-3 дена ок е дури можеш да направиш 1-2 трена со негде 70-80% (например зимава вежбав бенч 80-85кг, кога се чистев намалив на 60ка)
после негде 4 ден кога отидов во теретана немав ни сила ни желба нешто да правам ) си повежбав онака и си отидов дома
после направив пауза од 2 дена и пак отидов на тренинг (негде 7-8 ден) и беше истото, слаба мотивација слабо се иде, не ми се вежбаше ми се спиеше )
после тоа бев еднаш на кардио и после прекинав со диета и вратив јх на негде 250-300 гр дневно

со тоа + се утепав од пиење кафе и почнав лошо да спијам (веројатно од кафето), а јадов доста многу месо + пиев 2 дозерки протеин дневно

незнам дали правев нешто погрешно, можеби сеа пред лето ке седнам ке прочитам повеке за кето и ке пробам пак со малце повеке разбирање, ама до сега искуство негативно

затоа мислам дека 50 и помалку јх днево е воопшто лудило

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom