Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Од кај купувате путер од кикирики? Ја земам од веро ама мн шеќери има у пм +и соја нешто таму.
Пред некој ден зедов од Стокомак и не ми изгледа лошо, 49денари мислам дека беше 200грама, има два типови: обичен и со вкус на чоколадо. Јас го зедов обичниот и не ми изгледа дека има додавано шеќер, е сега не сум сигурен дали го има нон стоп, јас и ретко влегувам таму и можеби затоа ретко начекувам (обично тој чоколадниот го имаат), али следен пат планирам да си земам повеќе кутивчиња :)

Последно уредено:
Има некој земено од тие белки во прав на МајПротеин ?

Пред некој ден зедов од Стокомак и не ми изгледа лошо, 49денари мислам дека беше 200грама, има два типови: обичен и со вкус на чоколадо. Јас го зедов обичниот и не ми изгледа дека има додавано шеќер, е сега не сум сигурен дали го има нон стоп, јас и ретко влегувам таму и можеби затоа ретко начекувам (обично тој чоколадниот го имаат), али следен пат планирам да си земам повеќе кутивчиња :)

Кој бренд е тоа толку ефтино?
Иначе му кажав Magic јас редовно го јадам, 100% кикиритки, нема ништо друго додадено.

Photo0135.jpg 60 denari e edno pakovanje i e mnogu vkusen :) vo vero go nacekav slucajno

Кој бренд е тоа толку ефтино?
Иначе му кажав Magic јас редовно го јадам, 100% кикиритки, нема ништо друго додадено.
Ја фрлив паковката, истиот е magic, го произведува дооел панорама охрид, мислам дека само peanut butter пишуваше горе и 100% peanuts, ваљда го пакуваат за стокомак специјално, ако памтам добро и magic беше од дооел панорама?

Јавете се и прашајте дали има било што додадено, обично го мешаат со рафинирано палмово масло, а тоа не го сакате......

Прегледај го приврзокот 180012 60 denari e edno pakovanje i e mnogu vkusen :) vo vero go nacekav slucajno
Истата слика, само црвена позадина на капачето, овој е тој чоколадниот со лешници и е полн шеќер, земај го другиот само кикиритки.[DOUBLEPOST=1510206340][/DOUBLEPOST]
Јавете се и прашајте дали има било што додадено, обично го мешаат со рафинирано палмово масло, а тоа не го сакате......
Хаха, тие таблица не залепиле што мора, не пак да се замараат на телефон, батали, дома во блендер за да нема друго, вака јади и не се мисли.

Јас го "решив" проблемот со протеин со соиното брашно, (мешам со мелено ленено семе, вода, и маслиново масло) путер од кикирики би јадел можеби заради вкус, и практичност ако е за протеин што знам не ми се гледа како добра опција....има еден тон аrachidonic acid - која промовира инфламација и е атерогена.

На 100 грама имаш 50 грама високо квалитен протеин, кој ти го дава тоа?

Го има во стокомак? Најс не сум знаел, јас од веро зедов пробав некако чуден ми е, истиот го има само поскап.

Ја фрлив паковката, истиот е magic, го произведува дооел панорама охрид, мислам дека само peanut butter пишуваше горе и 100% peanuts, ваљда го пакуваат за стокомак специјално, ако памтам добро и magic беше од дооел панорама?

Тој е истиот, во Тинекс е 70 денари 200 грама.

IMG-760caaee79c96c850eb8bffc8d428a17-V.jpg

Единствениот друг бренд што го имам видено по маркетиве е некој грчки Pami, и тој пишува дека е 90% кикирики а другото палмово масло, шеќер и слични срања.
Овој од Magic доста појак вкус има и се разликува по текстурата, некако се лепи на јазик. Мене ми изгледа како да е стварно 100%.
А и на кутијата јасно пишува без вештачки бои, адитиви и слично така да би требало да е legit.

А и на кутијата јасно пишува без вештачки бои, адитиви и слично така да би требало да е legit.

Спинови, сега користат други додатоци што не спаѓаат во вештачки бои, адитиви и слично - под други називи се и се исто лоши па дури и полоши лол :))

Спинови, сега користат други додатоци што не спаѓаат во вештачки бои, адитиви и слично - под други називи се и се исто лоши па дури и полоши лол :))

A дали смеат да не ги наведат во составот? Зашто овде стои само "Состав: 100% кикиритки" и ништо друго.

A дали смеат да не ги наведат во составот? Зашто овде стои само "Состав: 100% кикиритки" и ништо друго.

E тоа ми е вечна дилема, пази што ме двоуми. Ако наведат дека е 100% кикиритки, во продуктот уствари стварно има само кикиритки, т.е. самите кикиритки се тоа што се бележи како 100% нели.

Е сега дали тоа е доказ дека во продуктот нема ништо друго сем кикиритки - или е само спин за да се избегне наведување на додатоците? јас лично сум убеден дека нема шанси да се само кикиритки.....

Последно уредено:
E тоа ми е вечна дилема, пази што ме двоуми. Ако наведат дека е 100% кикиритки, во продуктот уствари стварно има 100% кикиритки, т.е. самите кикиритки се тоа што се бележи како 100% нели.

Е сега дали тоа е доказ дека во продуктот нема ништо друго сем 100% кикиритки - или е само спин за да се избегне наведување на додатоците? јас лично сум убеден дека нема шанси да се само кикиритки.....
Од прва рака знам дека производителите во Македонија си импровизираат со етикетата и состојките.
За ова конкретно би свртил опаковката прво да видам дали пластиката е ПЕТ5 или друго, ако е друго не купувај

E тоа ми е вечна дилема, пази што ме двоуми. Ако наведат дека е 100% кикиритки, во продуктот уствари стварно има 100% кикиритки, т.е. самите кикиритки се тоа што се бележи како 100% нели.

Е сега дали тоа е доказ дека во продуктот нема ништо друго сем 100% кикиритки - или е само спин за да се избегне наведување на додатоците? јас лично сум убеден дека нема шанси да се само кикиритки.....

Kога ќе имам време планирам да испечам кикиритки и сам да направам путер од нив, па баш ќе ги споредам двата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom