Тука сум јас . . . Никаде и не бегам . . . Убаво ми е во МКД . . .
Баш би сакал да тужиш и да докажеш криминал . . . .
Ако ги добиеш јас частам вечера...
Само незнам што е тука криминал . . .
Еве ги адвокатите на Бетон (погледни фото во линкот), па види дали ќе ги добиеш . . . . Јак тим има Минчо . . .
https://www.mkd.mk/makedonija/ekonomija/50-godini-chelichna-industrija-vo-makedonija-20-godini-makstil
Премногу се бавите со малограѓански работи, а ја промашувате суштината . . .
Неможеш да ми најдеш една реченица во која тврдам дека ВМРО се чесни . . . . Но тврдам дека имаат поспособни министри од СДСМ и тоа го потпишувам . . . . Времето ќе покаже . . .
И не зборувам за политика туку за економија, математика, бројки, менаџмент, способност . . .
Следи следната година . . . .
1. Колку ќе расте економијата? Се под 3,5% е катастрофа бидејќи оваа година ќе бидеме околу нула.
2. Билансите на банките и кредитниот раст ??? Оваа година има слаб кредитен раст, а ако следната година е под 7% и тоа е лошо . . . .
3. Ако не се отворат
2 нови странски фабрики со вкупно 2-3000 вработени следната година економијата ќе стагнира. Домашните менаџери се неспособни за да генерираат иднина . . . .
Ова се моите три критериуми за успешна 2018 година. Ако еден од овие три критериуми не е исполнет годината ја сметам за џабе потрошена.
Незнам што е целта на форумов... Политичко навивање или економија, раст на фирмите кој ќе донесе до раст на акциите т.е. НАШ ПРОФИТ. Јас сметам дека бројките во економијата се најбитните. Моите фирми во 2017 стагнираат и јас не сум среќен со тоа.
Ставот јавно го споделувам да можете за некоја година да ме исмејувате дека сум дунстер за економија и берза. Можеби некого ќе потикнам да си бара своја логика за идните инвестиции.
Инаку Јас 20% од моето портфолио веќе распродадов и чекам нови сигнали да видам во кој правец ќе се движам. Од 2007 до 2017 секогаш само сум купувал, за прв пат продавам и чувам кеш. Сигурноста ми е побитна од профитот.
За прв пат сум песимист за движењето на македонската економија и берза. Очекувам стагнација.
Продавав СТБ, Бетон, малку КМБ иако претходно купував 100 денари поскапо . . .
п.с.
И покрај сите подароци, поткупи, мито и корупција, Бетон има 3 пати поголем профит отколку во 2006 . . . Незнам како ќе поминеш на суд
. Јас излегов од таму и не мислам да ти се придружам. Си имам јас мака со Хари Ебачот, па Минчо ми е ван опсег
.
Извини што ми се бендисува Грујо и што јавно го потенцирам . . . Извини што не сум фан на БОМБИ и кур ме боли кој какви завеси имал и кој што ебел . . . Си го гледам мојот интерес и одвај чекам да станам фан на ЗАЕВ. Но по Грујо нема да плукам зошто го ценам она што го изработи во неговите 10 години.
Отвори 30 фабрики а во негово време банките ги триплираа билансите и депозитите, вработи 150.000 луѓе, а даноците ги смали колку се можеше. Ако не беше Скопје2014 моето портфолио (Бетон, Гранит, банки) немаше да биде ни пола од ова што ми е денес. Бетон никогаш немаше да подели дивиденда. Тој ми донесе профит и јас тоа го ценам. Ако некој изработи подобро од него секоја чест . . . .
И батали политика и те молам не ме чепкај за тоа.