Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да дефинитивно.Цигарите поскапуваат секоја година, но никој не може да ме убеди дека тоа е така поради потикнување на луѓето да се откажат од нив.
Не им се руши, глумат лудило, јас не пушам и сум кул ти си пушач и си канцерот на општеството, ментално ретардиран човек. А 80% од овие ха-це непушачи коа ќе се натрескаат од алкохол тегнат бос меко како да нема утре.Абе ја би ти забранил тебе пристап до компјутер ама јебига.За тоа што погоре се спомна се рушело атмосфера.Инаку кај мене у друштво од 7-8 души,6 души пушиме и се договарме идете вие тројца, за да не седат еден или двајца од пушачиве или пак некогаш доаѓаат и они,не знам како ви се руши атмосфера
Какви дебилни глупости се изначитав...
.
Cisto onaka da prasam, noviot zakon ti go spremas ili direktno od stabot ili od vlada se javuvas ?Законот треба да се модефицира на начин што ке понуди одредена флексибилност. Секако дека забраната за пушење треба да остане строга кога станува збор за болници, автобуси, канцеларии, училишта, бирекџилници, слаткарници.... каде мислам дека сите, и пушачи и непушачи, се согласуваме дека не треба да се пуши и тука нема многу простор за дискусија. Меѓутоа кога станува збор за кафиќи, дискотеки, ресторани, кафани, биртии.... секако дека треба да се имаат во предвид интересите на сите, и на угостителите, и на пушачите и на непушачите, што секако наметнува решението да биде флексибилно. Мислам дека лиценцата е добро решение но само ако истата се добива со исполнување на одредени стандарди а никако со плаќање. Имено за добивање на лиценца ке треба да се исполнат стандарди како на пример одредена големина на објектот во поглед на квадратура, во поглед на висина на плафни а сето тоа во некој сооднос со број на гости, соодветна пропишана вентилација..... Значи лиценца за пушење нема да може да добие некое кафуле од десетина квадрати во кое се збиени десет маси додека некој угостителски објект од стотици квадрати во кој масите се на одалеченост од по неколку метри, со високи плафони и соодветна вентилација не гледам зошто не би добил лиценца за пушење. Сум бил на некои места каде се пуши но поради добрата вентилација тоа навистина не смета на никој кој не пуши. Од друга страна пак местата кои нема да можат да добијат лиценца или кои нема да сакаат таква лиценца ке бидат добро место за сите кои нема да сакаат да одат на места каде пушењето е дозволено. Некои локали кај кои е можна физичка поделба (не со најлон или завеса) да може да функционираат две посебни крила, дел каде ке се пуши и ке има соодветна вентилација и дел каде нема да се пуши. Зборот ми е дека треба да се овозможи избор на луѓето, оние кои сакаат да пушат да има места каде ке може да се пуши и кои ке исполнуваат пропишани стандарди а оние кои не сакаат да одат на места каде се пуши да имаат избор на такво место. Ке има работа и за двете опции. Еве јас сум пушач и секако дека ке изберам место каде пушењето е дозволено, но ако сакам да одам некаде со децата ке изберам место каде не се пуши (иако и на местата каде би било дозволено пушењето тоа би било со одредени стандарди и вентилација кои и на непушач ке му овозможат пријатен престој).
Слушнав дека ке се менува законот за пушење а ниту сум слушнал ниту сум прочитал што и како ке биде предвидено со него. Зошто?Cisto onaka da prasam, noviot zakon ti go spremas ili direktno od stabot ili od vlada se javuvas ?
Pa na nacin kako sto si go napisal postot deluva kako tocno da znaes kako ke bide noviot zakon.Слушнав дека ке се менува законот за пушење а ниту сум слушнал ниту сум прочитал што и како ке биде предвидено со него. Зошто?