Што би направиле со богатството на МПЦ

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Поповите треба да се у служба на народот мики, а не да го дерат за едно сликање.

Велиш?..

Ај истово кажи го во УЈП или во било кое ЈП кое ти праќа месечни сметки, кои мораш да ги платиш, оти во спротивно не ти гинат легалните „утерувачи на дугови„.

Ќе можеш? Не? Оти де?....

Велиш?..

Ај истово кажи го во УЈП или во било кое ЈП кое ти праќа месечни сметки, кои мораш да ги платиш, оти во спротивно не ти гинат легалните „утерувачи на дугови„.

Оти бе месечни сметки, нека ви направат конаци и може да живеете во кругот на црквата, зошто мора попот да вози џип од 100 000 евра и да има станови, куќи, вили? Нели тој не се интересира за материјалните богатства?

Велиш?..

Ај истово кажи го во УЈП или во било кое ЈП кое ти праќа месечни сметки, кои мораш да ги платиш, оти во псротивно не ти гинат легалните „утерувачи на дугови„.

Абе ја да сум сите сургун би ве пратил ама не сум, па го крадете народот, да е до мене никогаш веќе во црква не би влегол, ама жени, да се жениш, да го крстиш детето, да погребаш близок. Го начекувате народот во тесно и гледате да го одерете само.

Оти бе месечни сметки, нека ви направат конаци и може да живеете во кругот на црквата, зошто мора попот да вози џип од 100 000 евра и да има станови, куќи, вили? Нели тој не се интересира за материјалните богатства?

Кеплер,

ој бе поднаучи троа нешто за верата па врати се на форумов, оти дописиве ти личат на просто „набадање„.[DOUBLEPOST=1508688343][/DOUBLEPOST]
Си чул за терминот среброљубие?

Ц...Сега прв пут од тебе го слушам. :icon_lol:

Што е то‘?[DOUBLEPOST=1508688402][/DOUBLEPOST]
Абе ја да сум сите сургун би ве пратил ама не сум, па го крадете народот, да е до мене никогаш веќе во црква не би влегол, ама жени, да се жениш, да го крстиш детето, да погребаш близок. Го начекувате народот во тесно и гледате да го одерете само.

Уопште не те прашав за црковните, туку за световните сметки.

Ги плаќаш или не?

Кеплер,

ој бе поднаучи троа нешто за верата па врати се на форумов, оти дописиве ти личат на просто „набадање„.[DOUBLEPOST=1508688343][/DOUBLEPOST]

Што е то‘?
Тоа ти го викам одамна, заедно со другарчињата од црквата да седните и да препрочитате што ве учеше Исус, па после да размислите дали треба да правите глупости какви што правите.

Ќе им купам на поповите по огледало да видат што е дефиниција за то'

Branchez,

што рече, што е тоа „среброљубие„?

Не можам да го најдам твојот одговор.[DOUBLEPOST=1508688626][/DOUBLEPOST]
Тоа ти го викам одамна, заедно со другарчињата од црквата да седните и да препрочитате што ве учеше Исус, па после да размислите дали треба да правите глупости какви што правите.

Кеплер,

дај просветли не‘ и кажи ни што не‘ учеше Исус.

Ќе можеш? Не!

Јас велам дека абер немаш, а не да не знаеш...

Дали некој јунак овде ја спореди МПЦ со УЈП?:vozbud:

Абе друже, тие можат нас да ни нудат пари да се сликаме, а не обратно.
Не е од татка му на Стефана црквата ебаго...
Која црква е инвестиција на МПЦ?Сите се донација на бизнисмени, фирми, граѓани, им се сонило на прави верници или општина (пак наше од даноци, знајш она шо црквата не го плаќат)....

Кеплер,

Што е то‘?[DOUBLEPOST=1508688402][/DOUBLEPOST]

Уопште не те прашав за црковните, туку за световните сметки.

Ги плаќаш или не?

Ги плаќам, сите ги плаќаат и треба да се плаќаат, црковните не треба, не зависи никој од црквата, туку црквата те уценува на некој начин да и ги дадеш парите но ништо не добиваш.

Ги плаќам, сите ги плаќаат и треба да се плаќаат, црковните не треба, не зависи никој од црквата, туку црквата те уценува на некој начин да и ги дадеш парите но ништо не добиваш.

Како уценува Црквата?

Па ти секој месец плаќаш сметки, плус миљон други месечни трошоци, а плачеш кога Црквата (ти) наплаќа еднократен трошок?

Имаш проблем со математиката?

Како уценува Црквата?

Па ти секој месец плаќаш сметки, плус миљон други месечни трошоци, а плачеш кога Црквата (ти) наплаќа еднократен трошок?

Имаш проблем со математиката?

Би имал ли ти здравствено осугурување ако не плаќаш? Би имал бесплатно школство за децата твои?

Тебе не те замара зошто олигарсите имаат толкави имоти,возат скапи коли,ти се закачи за поповите.Ако не сакам коцкарница да заработи од мене не одам.Ако не сакам да давам пари на поповите не одам.Толку ли е тешко да сватиш.Ти адвокат да не си им на верниците,кој те ангажира тебе.

Би имал ли ти здравствено осугурување ако не плаќаш? Би имал бесплатно школство за децата твои?

Не го врти муабетот на погрешна страна и врати се на она за кое те прашувам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom