Што би направиле со богатството на МПЦ

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Поповите треба да се у служба на народот мики, а не да го дерат за едно сликање.
Велиш?..

Ај истово кажи го во УЈП или во било кое ЈП кое ти праќа месечни сметки, кои мораш да ги платиш, оти во спротивно не ти гинат легалните „утерувачи на дугови„.

Ќе можеш? Не? Оти де?....

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Велиш?..

Ај истово кажи го во УЈП или во било кое ЈП кое ти праќа месечни сметки, кои мораш да ги платиш, оти во спротивно не ти гинат легалните „утерувачи на дугови„.

Оти бе месечни сметки, нека ви направат конаци и може да живеете во кругот на црквата, зошто мора попот да вози џип од 100 000 евра и да има станови, куќи, вили? Нели тој не се интересира за материјалните богатства?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.347
Поени од реакции
43.139
Велиш?..

Ај истово кажи го во УЈП или во било кое ЈП кое ти праќа месечни сметки, кои мораш да ги платиш, оти во псротивно не ти гинат легалните „утерувачи на дугови„.

Абе ја да сум сите сургун би ве пратил ама не сум, па го крадете народот, да е до мене никогаш веќе во црква не би влегол, ама жени, да се жениш, да го крстиш детето, да погребаш близок. Го начекувате народот во тесно и гледате да го одерете само.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Оти бе месечни сметки, нека ви направат конаци и може да живеете во кругот на црквата, зошто мора попот да вози џип од 100 000 евра и да има станови, куќи, вили? Нели тој не се интересира за материјалните богатства?
Кеплер,

ој бе поднаучи троа нешто за верата па врати се на форумов, оти дописиве ти личат на просто „набадање„.[DOUBLEPOST=1508688343][/DOUBLEPOST]
Си чул за терминот среброљубие?
Ц...Сега прв пут од тебе го слушам. :icon_lol:

Што е то‘?[DOUBLEPOST=1508688402][/DOUBLEPOST]
Абе ја да сум сите сургун би ве пратил ама не сум, па го крадете народот, да е до мене никогаш веќе во црква не би влегол, ама жени, да се жениш, да го крстиш детето, да погребаш близок. Го начекувате народот во тесно и гледате да го одерете само.

Уопште не те прашав за црковните, туку за световните сметки.

Ги плаќаш или не?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Кеплер,

ој бе поднаучи троа нешто за верата па врати се на форумов, оти дописиве ти личат на просто „набадање„.[DOUBLEPOST=1508688343][/DOUBLEPOST]

Што е то‘?
Тоа ти го викам одамна, заедно со другарчињата од црквата да седните и да препрочитате што ве учеше Исус, па после да размислите дали треба да правите глупости какви што правите.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ќе им купам на поповите по огледало да видат што е дефиниција за то'
Branchez,

што рече, што е тоа „среброљубие„?

Не можам да го најдам твојот одговор.[DOUBLEPOST=1508688626][/DOUBLEPOST]
Тоа ти го викам одамна, заедно со другарчињата од црквата да седните и да препрочитате што ве учеше Исус, па после да размислите дали треба да правите глупости какви што правите.

Кеплер,

дај просветли не‘ и кажи ни што не‘ учеше Исус.

Ќе можеш? Не!

Јас велам дека абер немаш, а не да не знаеш...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.257
Дали некој јунак овде ја спореди МПЦ со УЈП?:vozbud:

Абе друже, тие можат нас да ни нудат пари да се сликаме, а не обратно.
Не е од татка му на Стефана црквата ебаго...
Која црква е инвестиција на МПЦ?Сите се донација на бизнисмени, фирми, граѓани, им се сонило на прави верници или општина (пак наше од даноци, знајш она шо црквата не го плаќат)....

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.347
Поени од реакции
43.139
Кеплер,

Што е то‘?[DOUBLEPOST=1508688402][/DOUBLEPOST]

Уопште не те прашав за црковните, туку за световните сметки.

Ги плаќаш или не?
Ги плаќам, сите ги плаќаат и треба да се плаќаат, црковните не треба, не зависи никој од црквата, туку црквата те уценува на некој начин да и ги дадеш парите но ништо не добиваш.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ги плаќам, сите ги плаќаат и треба да се плаќаат, црковните не треба, не зависи никој од црквата, туку црквата те уценува на некој начин да и ги дадеш парите но ништо не добиваш.
Како уценува Црквата?

Па ти секој месец плаќаш сметки, плус миљон други месечни трошоци, а плачеш кога Црквата (ти) наплаќа еднократен трошок?

Имаш проблем со математиката?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.347
Поени од реакции
43.139
Како уценува Црквата?

Па ти секој месец плаќаш сметки, плус миљон други месечни трошоци, а плачеш кога Црквата (ти) наплаќа еднократен трошок?

Имаш проблем со математиката?
Би имал ли ти здравствено осугурување ако не плаќаш? Би имал бесплатно школство за децата твои?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Тебе не те замара зошто олигарсите имаат толкави имоти,возат скапи коли,ти се закачи за поповите.Ако не сакам коцкарница да заработи од мене не одам.Ако не сакам да давам пари на поповите не одам.Толку ли е тешко да сватиш.Ти адвокат да не си им на верниците,кој те ангажира тебе.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Би имал ли ти здравствено осугурување ако не плаќаш? Би имал бесплатно школство за децата твои?
Не го врти муабетот на погрешна страна и врати се на она за кое те прашувам...

Kajgana Shop

На врв Bottom