Ме интересира некој што се топли со клима,колку им доаѓа сметка за струја...отприлика

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Може ли да ми објасни некој зошто е подобро (поекономично) инвертерот да работи постојано ? Зошто би работел навечер или цели 10 саати преку ден кога не си дома ?Пушти ја да работи 24 часа, првите 12 часа ке прави често дефрост, после поретко. пробај 2-3 дена види дали ке постигне температура и дали ке прави често дефрост, ако не сака тогаш мислам дека е дефектна.
Муабетот е чим не ти е примарна соба да не купуваш нова клима ако со оваа може да завршеш работа.
Ако палиш/гасиш постојано и поскапа да земеш повеќе или помалку е го имаш пак истиот проблем.[DOUBLEPOST=1481821417][/DOUBLEPOST]
За 20м2 може и 2.5kW да брка работа, макар да јас секогаш препорачувам 3.5kW модел бидејќи за 1000-2000ден повеќе имате 40% поголема моќност.
Одприлика буџет ? Ве прашувам да не ви пишам предлози за скапи ако имате помал буџет или пак буџет клими ако можете да си дозволете поскапи модели.
Значи и кај тебе не монтирале вработени од Енергија. Bane Air не знам како работат, мене Енергија ми испрати некој нонејм сервис да ми ја монтира климата, со голобрад тинејџер монтер. Имам пишувано поназад тоа негативно искуство.Фала, убаво да се враќа. Bane Air ја местеа. Професионално и без некои посебни замерки.
Замисли дека си Сизиф, и тркалаш камен на угорница. Дали е поефикасно да го пуштиш каменот да се стркала надолу и пак да го качуваш назад, или е подобро да продолжиш да го качуваш надолу?Може ли да ми објасни некој зошто е подобро (поекономично) инвертерот да работи постојано ? Зошто би работел навечер или цели 10 саати преку ден кога не си дома ?

Значи и кај тебе не монтирале вработени од Енергија. Bane Air не знам како работат, мене Енергија ми испрати некој нонејм сервис да ми ја монтира климата, со голобрад тинејџер монтер. Имам пишувано поназад тоа негативно искуство.
Инаку со Енергија специфично беше договорено дека нивни вработени монтери ќе вршат монтажа. Затоа и се одлучив да купувам клима од продавница која се бави исклучиво со фриготехника, за да добијам монтажа од стручни сервисери. Всушност со вакви продавници „специјализирани“ за фриготехника, исто се фаќа и да се купува од супермаркет продавници како Нептун и Техномаркет. Секако климата ти ја монтира некој рандом сервис со лотарија квалитет.
Замисли дека си Сизиф, и тркалаш камен на угорница. Дали е поефикасно да го пуштиш каменот да се стркала надолу и пак да го качуваш назад, или е подобро да продолжиш да го качуваш надолу?
Климата загрева просторија која истовремено и се лади. Поефикасно е да се догрева, отколку да се дозволи големо ладење, па потоа од толку изладено пак да се загрева (плус така повеќе се оптеретуваат компонентите). Едноставно така е.
@Кларк Кент скраја да е да ни затреба да се увериме. Но еден хинт: не застанаа позади својот збор, и позади својата обврска, дека тие ќе ја монтираат климата.стојат позади своите уреди.
Слично размислуваме, за 1500-2000 поскапо и јас одбрав да купувам клима од продавница која се бави исклучиво со фриготехника. Ама очекував монтажа од нив, како што бев уверуван.
@Кларк Кент скраја да е да ни затреба да се увериме. Но еден хинт: не застанаа позади својот збор, и позади својата обврска, дека тие ќе ја монтираат климата.
Што ако и за други потреби испратат сервис од трета страна?
Нејсе, тоа е тоа. :-/
Што уред зема од кај нив?Слично размислуваме, за 1500-2000 поскапо и јас одбрав да купувам клима од продавница која се бави исклучиво со фриготехника. Ама очекував монтажа од нив, како што бев уверуван.
@Кларк Кент скраја да е да ни затреба да се увериме. Но еден хинт: не застанаа позади својот збор, и позади својата обврска, дека тие ќе ја монтираат климата.
Што ако и за други потреби испратат сервис од трета страна?
Нејсе, тоа е тоа. :-/
Месечно 500 е.?500 evra 120m2 kuka bez izolacija so termo prozori, za poslednata sezona od 15.10.2016 do 15.04.2017,samo zagrevannje so 2 klimi temp. 23-24 C stepeni[DOUBLEPOST=1507309915][/DOUBLEPOST]Denje-noke non stop
Vidi ovde, ima dosta sliki od montazata[DOUBLEPOST=1507324365][/DOUBLEPOST]Што уред зема од кај нив?
Golem stap ako se vo uniforma....eve edni vo uniforma sto imaat izmontirano, ke mozat i alista da pruzaat na cevkive vrzani na gelender od skaliMislam deka site firmi kaj nas si pustaat za montaza nekoi takvi "sorabotnici" monteri i kako sto rece lotarija kvalitet. Valjda im se isplati poveke. Neznam neka kaze nekoj dali mu dosle oficijalni so uniforma so logo na firmata da mu montiraat po standard sve?!

Za cela grejna sezona ti kazuva. Rascitaj ja temata ke naucis interesni raboti koi definitivno ke ti se isplatat zasto ke ti zastedat pari vo idnina. Ima dosta trolanje i prepucavanje ama mozes i nekoj search da napravis na temava pocni so upisuvanje "smetka" za pocetok na primer:Месечно 500 е.?
Ovie so ja montirale Daikinkava i kapcinja so logo na firmata imaleVidi ovde, ima dosta sliki od montazata[DOUBLEPOST=1507324365][/DOUBLEPOST]
Golem stap ako se vo uniforma....eve edni vo uniforma sto imaat izmontirano, ke mozat i alista da pruzaat na cevkive vrzani na gelender od skali
Прегледај го приврзокот 178522
[DOUBLEPOST=1507324996][/DOUBLEPOST]Btw ova e famozniot majstor Zoki sto se spomnuva na temava? I kaj tebe @Strelec istiov ja montirase Amberkata?