Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Твој акаунт ли е овој таксистов бе? :cautious: Ја мислев тој јувенташот е што се закажуваше ферки на плоштад. :D

Го хакнал акаунтот мој, ја ќе пишев, јаде кучешко каре, пошо е богат

Ти како што се сеќавам имаше еден пост каде кажа дека Милан со засилувањата у старт веќе ги претекнал Рома, Лацио и Интер а сте биле на рамниште со Наполи, само Јуве пред вас и нормално било да се борете и за титула, да го барам ли постот? :icon_lol:

Да бе, и сеа истото го зборим.
Најди го постот реков ако се посложат коцките на Милан може дури и да се бори за титула.
А на хартија не беше ништо послаб од Наполи, Рома, Интер, за лацио бе ми се прае муабет.
И плус тој период го планирав Аубемајанг пошто беше "скоро договорен"
Али ете не им се поклопија коцкете, Милан пак ќе де бори за Лш, неможе олку лошо да игра па дури и Мацари да им е трнер, на Интер ќе им се сврти среќата исто ко лани после две теи цигански победе од 1-0 не можеа глава да дигнат 15 кола.

А оној од Рома тренерот исто ми седи ко превара.

Јуве е моментално класа над свите, па дури и без Бонинаторот :icon_lol:

А Наполи е преценета и прехајпната екипа, среќа го имаат Сари кој моментално е трнер број 1 у лига, и играат селски фудбал со контранапади.
Низ европа ги шлапа кој стигне па и Шахтјор.
Али јбг толкав ни е квалитетот у лигава од 2010-11 година наамо па селски екипи ко Лацио и Наполи станаа некој фактор и конкурент за титула

Да бе, и сеа истото го зборим.
Најди го постот реков ако се посложат коцките на Милан може дури и да се бори за титула.
А на хартија не беше ништо послаб од Наполи, Рома, Интер, за лацио бе ми се прае муабет.
И плус тој период го планирав Аубемајанг пошто беше "скоро договорен"
Али ете не им се поклопија коцкете, Милан пак ќе де бори за Лш, неможе олку лошо да игра па дури и Мацари да им е трнер, на Интер ќе им се сврти среќата исто ко лани после две теи цигански победе од 1-0 не можеа глава да дигнат 15 кола.

А оној од Рома тренерот исто ми седи ко превара.

Јуве е моментално класа над свите, па дури и без Бонинаторот :icon_lol:

А Наполи е преценета и прехајпната екипа, среќа го имаат Сари кој моментално е трнер број 1 у лига, и играат селски фудбал со контранапади.
Низ европа ги шлапа кој стигне па и Шахтјор.
Али јбг толкав ни е квалитетот у лигава од 2010-11 година наамо па селски екипи ко Лацио и Наполи станаа некој фактор и конкурент за титула

Посубјективен пост немам прочитано одамна,дури Дарко уфо пишеше пообјективни постови,срамота бе Марли да речиш дека Наполи играл селски фудбал а дечките везат по теренот,па со Шахјтор илјада шанси имаше онај Милик и барем една да погодеше во првото полувреме 1-4 ќе завршеше резултатот и тогаш ќе пишуваше вака?..Наполи моментално заедно со Сити,Ливерпул,Дортмунд и Реал Мадрид играат најорганизиран и најдисциплиниран фудбал во Европа..секој можен напад и шанса му е осмислен и со акција каде нон стоп се движат без топка и комбинираат перфектно, дај барем немој со вакви глупости бидејќи го разбираш фудбалот.

Милан никогаш неможи да се бори за титула и дури да му се посложат коцките бидејќи нема доволно квалитетни играчи во средината и нападот што прават разлика на теренот, подобри сте од минатите години ама за Топ 3 не му сте дораснати на Рома и Наполи каде имаат дефинирана игра бидејќи нивните играчи се повеќе време заедно и немаат турбулентни промени секоја година.

Ниту од Интер немате подобар тим и плус Интер има поголема предност од Милан моментално со тоа што е веќе втора сезона на овој тим со истите играчи(повоиграни се) и плус не играат во Европа што е огромна предност,иако немаат дефинирана игра како Рома и Наполи и според мене сеуште ја немаат таа стабилност во играта како нив.

Милан и со свети Мацари за да се пласира во ЛШ ќе треба да се надева дека ќе му се случи бродолом на Интер што е реално,ама од друга страна тука е Лацио со Имобиле и Савич .

И те молам преиспитајсе со тезата на Наполи, лани завршија први во групата и ги ишлапаа сите противници за во 1/8 финале да испаднат од шампионот, оваа година како брз воз ја поминаа Ница па тоа дека ги шлапале во Европа делува смешно малце.

Милик повторно со повреда на лигаментите, веќе е опериран и ќе паузира 4 до 6 месеци[DOUBLEPOST=1506344127][/DOUBLEPOST]
Јуве е моментално класа над свите, па дури и без Бонинаторот

Јас сеуште чекам да се јави Кумот што му го даде овој надимак на Бонучи...

Милик повторно со повреда на лигаментите, веќе е опериран и ќе паузира 4 до 6 месеци

Нека се повреди на 100 години најубаво е,барем онај ретардосот Сари ќе го игра редовно Мертенс и ќе можиме полесно на кладоња да ги фаќаме т1 2+,а не Милик да го чекаме на лева да се намести.

Јас сеуште чекам да се јави Кумот што му го даде овој надимак на Бонучи...

Негде кај вашите го имам прочитано. :icon_lol:
Џони, за мене контранапади се поим за селски фудбал.
Мене тоа не ми се свиѓа, а за тоа што акциите им се добри е заслуга на Сари и тоа шо истиот тим е горе доле више 3 сезони

Негде кај вашите го имам прочитано. :icon_lol:
Џони, за мене контранапади се поим за селски фудбал.
Мене тоа не ми се свиѓа, а за тоа што акциите им се добри е заслуга на Сари и тоа шо истиот тим е горе доле више 3 сезони
vidi, na kontri ne igra ekipa sto u sekoj duel duplo poveke posed ima od protivnik, ali kontrite im se edno od oruzjata, pokraj 100te drugi, realno igraat najdopadliv fudbal u evropa so sari, odnosno eden od najubavite za oko fudbali. Slicna im e igrata ko na real, koi isto kontrite gi imaat usovrseno do perfekcija, ama toa im e samo eden od mnogute opcii za postignuvanje na golovi i sozdavanje na shansi, baska u italija pola od ekipite na napoli im igraat klasicen bunker, i pak lesno im go probivaat.
Na kontri igraa so macari, sea sistemot im e drasticno smenet, steta napoli se u prasanje, ne kupuvaat jaki igraci, se shlepaat so ist tim, bez jaki alternativi od klupa, narocito za napadot, inace imaat trener i igra za visoki dostreli, uprava ne, ko kapak na se si dozvolija i eden od najdobrite igraci u juve da im zavrsi, klasicni debili.

Наполи не игра на контра напад, Наполи игра офанзивен фудбал а контрата му е можеби најјако оружје. Тим кој играл на контри односно селски фудбал по дефиницијата на Марли е Лестер, сезоната кога освоија.

Наполи не игра на контра напад, Наполи игра офанзивен фудбал а контрата му е можеби најјако оружје. Тим кој играл на контри односно селски фудбал по дефиницијата на Марли е Лестер, сезоната кога освоија.

Е тоа, ја искрено не гледам разлика у играта на Наполи и Лестер преклани, освен малку по стегнат среден ред.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom