Силк Роуд е едната, мислам дека има уште две.Има ли некој инфо кои банки се најголеми доверители тука.
Druze bole,Искрено не очекувам дека банкава ќе се продаде над 1050 денари, иако мислам дека работат добро и имаат најдобар биланс од сите банки во МКД . . . . . Но не е време за продажба. Ако продолжат со дивидендна политика, а останат непродадени ќе биде топ.
Затоа распродадов околу 70% од моето портфолио во СТБ.
Последен пат денеска на 970 денари.
Купував претежно на 200 - 300 денари, па сакам да останам скромен .
Парите ќе ги префрлам или во ОХБ или во КМБ чекам корекција 7-8%. . . Мислам дека така повеќе ќе профитирам.
За КМБ имам само лоши зборови, но има добра позиција на пазарот и очекувам далеку подобри резултати во наредните 2 години. Ако даде господ (Хари).... Плус и одговараат политиките на владата и ќе учука голем дел од вишокот кеш во обврзници . . . Следна година 2018 ако КМБ не оствари 20 милиони ЕУР профит и јас распродавам све.
КМБ ја проектирам на 4500 денари во декември 2018.
Некој добро ги наштима резервациите за кварталот кај ТТК па добро се исчисте од количини во периодов.Интересно сите банки отидоа надолу
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Site otidoa nadolu samo TNB. nekoj ja butka nagore so vkupno 6 akcii vo 2 transakcii, kako da ne mozes da si kupis na raat, ama zatoa pa e tuka STB.so pad na cenata.Интересно сите банки отидоа надолу
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Да, веќе цела недела има многу мал промет НЛБ.Site otidoa nadolu samo TNB. nekoj ja butka nagore so vkupno 6 akcii vo 2 transakcii, kako da ne mozes da si kupis na raat, ama zatoa pa e tuka STB.so pad na cenata.
Ne se raboti za natprevar, trka, navlekuvanje ????Druze bole,
Koga prv pat stb prefrli 1.000 prodavashe, jas ti vikav odmori, pred vtorata dividenda pak prodavashe, pak ti vikav odmori, sega vekje kasno e da ti kazam, si prodaval pak...
Ok e deka kmb na dolg rok kje vredi povekje, sega ne bash so ovoj nacin na rabota...
Na tema OHB, znaesh li koi se IFB?
Stb ima ushte 35-40% prostor za rast za mnoooogu brzo, iskreno grev e sega da se prodava
Каква срека имаше бре Бошко на пик да купуваш, да почекаше бар некој ден се надевам не ги истроши сите пари тој ден. За стб несакам да зборам оти сум ја дувал ама ти добро ја знаеш политиката како стар акционер и ме чудиш за сите пари прво што продаваше уште пре 1 дивиденда па после неа пак си продавал незнам што имаше толку зор и што шанса ке ти избегаше ако почекаше да дојде продажбата ниту охр ниту кмб не отидо повеке.Пријавувам. Купив денес КМБ на 2938 денари.
Одлучив да не ми стојат пари на сметка . . . . оние од продажбата на СТБ . . . .
Очекувам 16 милиони еур профит на крај на година и раст 20% за неколку месеци, па ќе видиме . . . .
Инаку моја стратегија за во иднина е 15-20% годишно полна капа. . .
Па стварно ја дуваш СТБ . . . . .Каква срека имаше бре Бошко на пик да купуваш, да почекаше бар некој ден се надевам не ги истроши сите пари тој ден. За стб несакам да зборам оти сум ја дувал ама ти добро ја знаеш политиката како стар акционер и ме чудиш за сите пари прво што продаваше уште пре 1 дивиденда па после неа пак си продавал незнам што имаше толку зор и што шанса ке ти избегаше ако почекаше да дојде продажбата ниту охр ниту кмб не отидо повеке.