Ресторани - генерална дискусија

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.182
Поени од реакции
13.460
Луѓе што цена се бургериве во Рустикана ако некој памти од што бил? Не можам да им најдам мени на фб страниве, а сакам да седнам некогаш таму
 
Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.236
Поени од реакции
2.311
Има ресторан во Скопје, или околија на Скопје, кај што служат покрај нормално мени и Веганска храна?
 
Член од
14 јули 2017
Мислења
169
Поени од реакции
134
S

silmarillion

Гостин
Плескавица и пршута!?!?!!?

Јебеш бургер за кој не те прашуваат како го сакаш месото печено, а кога ќе им речеш medium те глеа ко зелка. Којзнае како проѓаат овие rare шо пукаат.
 
Член од
14 јули 2017
Мислења
169
Поени од реакции
134
Плескавица и пршута!?!?!!?

Јебеш бургер за кој не те прашуваат како го сакаш месото печено, а кога ќе им речеш medium те глеа ко зелка. Којзнае како проѓаат овие rare шо пукаат.
У Македонија кој те прашува хаха..не озбилно кај прашуваат за месото како го сакаш?
 

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.187
Поени од реакции
13.822
Од мое досегашно искуство Барбакан, Бруклински и Дистрикт.
Барбакан 2-3 пати што сум била нит ме прашале нит испочитувале тоа што сум побарала. Исклучиво крваво ми имаат послужено. Не црвенкасто...крваво. Кога им спимнав не се ни извинија ништо...
 
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Од мое досегашно искуство Барбакан, Бруклински и Дистрикт.
Бруклински добро им е месото, али не може за тие пари додатоците да се срање, на пример, да служат бајато лепче.
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Добар е бургерот во Бруклински. Баш ме чуди ова со лепчето. Го познавам дечкото што го отвори, па се врати пак во Њујорк да живее. И таму се бави со истава работа. Знам дека инсистираше ентериерот да остане low-tec, ама затоа храната и услугата да бидат квалитетни.
Сеа цените...тоа е кај нас. Со седмици и скара на кило тешко други кафански концепти да пркнат.
 
S

silmarillion

Гостин
Добар е бургерот во Бруклински. Баш ме чуди ова со лепчето. Го познавам дечкото што го отвори, па се врати пак во Њујорк да живее. И таму се бави со истава работа. Знам дека инсистираше ентериерот да остане low-tec, ама затоа храната и услугата да бидат квалитетни.
Сеа цените...тоа е кај нас. Со седмици и скара на кило тешко други кафански концепти да пркнат.
Даниел беше така? Лебчето бајато ми се има десено повеќе пати кај нив, а и кај другиве. Незнам зашто е тоа така. Се знае за бургер е само и само бриош бан иди јутјуб види рецепт и толку. Не брашно од компир не прецел бан и никако од пекариве наши. Толку е едноставно.
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Даниел беше така? Лебчето бајато ми се има десено повеќе пати кај нив, а и кај другиве. Незнам зашто е тоа така. Се знае за бургер е само и само бриош бан иди јутјуб види рецепт и толку. Не брашно од компир не прецел бан и никако од пекариве наши. Толку е едноставно.
Даниел, да. Сега мислам дека Ацо е сам, Буч. Не сум бил одамна, не знам дали е и тој воопшто. Заедно го отворија пред неколку години.
Даниел да е тука, мислам дека нема вакви муабети да праиме пошо ептен пазеше на тоа. Он и во Њујорк многу е ценет, посебно за кетеринг. Ова го знам од луѓе што тотално немаат врска со него, без тој да се фали. Мене дури и за чудење ми е што ги купуваше најскапите пршути, панцети и се' друго за сендвичите и ова со лепчињава не би му се случило.

Фино е местото, мене попријатно ми е од Барбакан. У дистрикт не идам, кој ги е**, фејк ми е у тоа тортата.
 
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Треба у тоа Брабакан и Дистрикт да отидам.
Иначе бев за прв пат на јадење у оноа Лондон и добра е храната, али цените им се високи. Ако сакам со тие цени ќе јадам у Форца или на некое друго место. ОК им е у Лондон храната, али скупичко за тоа што го нудат.
Е сега, факт оф лајф е дека у недела им се 50% цените на храна.
Пијалоците им се уште поскупи. На пример, 0,25 обична вода 70 ден., а 0,7 им е 150.
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
@Skorp каде е ова, се изнамачив да сфатам?
 

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.212
Поени од реакции
2.348
@Skorp каде е ова, се изнамачив да сфатам?

Пишува дека е во Карпош 1 и дека има уште две места останати.

Замислете вака: Неделно попладне, сончева тераса на крајот од месец септември, на врвот на една од зградите на главниот скопски булевар, музика од внатрешноста на станот си везе од стариот грамофон, во кофи полни мраз грч ладно пиво, и неговото височество - бургерот ...
➡
 

Kajgana Shop

На врв Bottom