- Член од
- 22 јануари 2009
- Мислења
- 258
- Поени од реакции
- 200
Јас познавам лично над 100 луѓе кои живеат во Скопје а се со жителство на други градовиСега ете
Јас познавам лично над 100 луѓе кои живеат во Скопје а се со жителство на други градовиСега ете
Добар си брат, да не се расправаме на оваа тема бидејќи дискусијата ќе оди во недоглед, си имате завод за статистика и гласачи што гласале на последните избори на ниво на Скопје и сами увидете кој колку жители има.Јас познавам лично над 100 луѓе кои живеат во Скопје а се со жителство на други градови
Зошто имам чувство дека тролаш , не ми се верува нормален здрав човек стварно да мисли дека Скопје е 290 кДобар си брат, да не се расправаме на оваа тема бидејќи дискусијата ќе оди во недоглед, си имате завод за статистика и гласачи што гласале на последните избори на ниво на Скопје и сами увидете кој колку жители има.
Напишав дека е околу 500.000 сосе студенти, и вработени од дтуги градови што престојуваат.. 270 жители напишав за евентуалните подржувачи на Вардар, барем читајте попрецизно[DOUBLEPOST=1505578723][/DOUBLEPOST]Зошто имам чувство дека тролаш , не ми се верува нормален здрав човек стварно да мисли дека Скопје е 290 к
Ако гледаме по Википедија и Македонија е 2 милиони, ама реалноста е поинакваMоже бил Скопје со 400.000 жители ама на крајот на 80ти години од минатиот век.
https://mk.wikipedia.org/wiki/Скопје
Нека му каже некој на ботов дека ДИК има регистрирано 470000 гласачи лани од скопските општини...Напишав дека е околу 500.000 сосе студенти, и вработени од дтуги градови што престојуваат.. 270 жители напишав за евентуалните подржувачи на Вардар, барем читајте
A каква е реалноста со тоа што на последните избори имаше над 1.700.000 гласачи?Ако гледаме по Википедија и Македонија е 2 милиони, ама реалноста е поинаква
Може он последен пат бил за Скопје баш почеток на 90ти...A каква е реалноста со тоа што на последните избори имаше над 1.700.000 гласачи?
Човек, на почеток на 90ти првпат се сретнав со Географија како предмет и Скопје се водеше како град од приближно 500.000 жители. Која е логиката сега да се намали тој број после 20 и кусур години? Колку што знам ни војна имало во Скопје, ни епидемија.
По пишувањето веројатно е така. Само кај мене у маало за последните 2-3 години има направено згради со над 500-600 нови станови а да не збориме за другите маала и населби.Може он последен пат бил за Скопје баш почеток на 90ти...
Пишувано е на претходните страни зошто не можат да наполнат. Кретените идат на стадион само ако противникот е атрактивен. Да не не знае некој ќе помисли дека секоја година играме со Јунајтед, Реал, Барса, Баерн па сега Зенит е неатрактивен противник и што бараме на стадион. Плус на ова додај дека голема беше веројатноста да се случи потоп каков што се случи. Значи имаш неатрактивен противник со мали шанси за Вардар да изненади= на полупразен стадион.И сега зошто тие 500-600-700 000 жители не можат да наполнат стадион од 34 000 , доста се натегате колку имало .
Јас за натпреварот поминав над 300км во два правци а некој неможе да иде од Аеродром до стадион.Пишувано е на претходните страни зошто не можат да наполнат. Кретените идат на стадион само ако противникот е атрактивен. Да не не знае некој ќе помисли дека секоја година играме со Јунајтед, Реал, Барса, Баерн па сега Зенит е неатрактивен противник и што бараме на стадион. Плус на ова додај дека голема беше веројатноста да се случи потоп каков што се случи. Значи имаш неатрактивен противник со мали шанси за Вардар да изненади= на полупразен стадион.
Едноставно или не ги интересира фудбал или противникот е неатрактивен. Ментален склоп е во прашање.Јас за натпреварот поминав над 300км во два правци а некој неможе да иде од Аеродром до стадион.
Мене не ми смета тоа што ме нарекуваат провинцијалец знам дека кога можам идам на утакмици и во лига и гостувања и никој не може да ми го оспори моето залагање за ВардарVidete vo temata za Vardar kako komiti gi precekuvaat provincijalcite i ke vi stane jasno.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk