Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Имам АТФ уље проверив. Туку и тоа ми е сомнително. Има пред некои 4-5 месеци многу ми течеше АТФ уљето, нон-стоп досипував и ја однесов колата да ја проверат. Рече мајсторов дека имало некоја стега незатегната и само тоа било проблемот, ја затегнал и веќе нема да тече. И во право е, не тече веќе, ама да не има запишено тој нешто па да си стои само во казанчето цело време уљето. Како би можел ова да го проверам?

Не ми е битен квалитетот сакам убаво да изгледа, а за квалитет нека тераат 1-2 години е доволно.

На мое возило ставив навлаки од еуростил и задоволително само што на самад има убав крој дизајн , а еуростил е класичен како сите друго но со подобар материјал

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Dali nekoj ima iskustvo so golf4 4motion 1.9 tdi 74kw 101km 2002 god ima pominato 320000 km realni. Golem servis ima napraveno pred 15000 km. Dali e skapo ako dojde do problem so zadniot pogon i na sto bi trebalo da pazam. Cenata e 2600€.
Nemam iskustvo dosega so vw edinstveno tatko mi ima golf 2 so 870000 km ama toa e druga prikazna

Dali nekoj ima iskustvo so golf4 4motion 1.9 tdi 74kw 101km 2002 god ima pominato 320000 km realni. Golem servis ima napraveno pred 15000 km. Dali e skapo ako dojde do problem so zadniot pogon i na sto bi trebalo da pazam. Cenata e 2600€.
Nemam iskustvo dosega so vw edinstveno tatko mi ima golf 2 so 870000 km ama toa e druga prikazna
ne mu se sekiraj, ako e motorot dobar zemaj top e cenata. tie taka i taka ne se cistokrvni 4x4 tuku imat haldex sklopka.

Baram mislenje za ford fokus kako vozilo kakvi se dobro li si,se drzat,imam losi kritiki za dizelite pa dokolku nekoj znae ima iskutvo neka pisi.....pozdrav

Мислење за Форд Фиеста 1995 година 1.3 мотор бензинец ?! Вреди ли да количево !? Ми нуди еден за 700 евра,па ми треба совет ваш ....Имаат мани овие форд верзии ..

Мислење за Форд Фиеста 1995 година 1.3 мотор бензинец ?! Вреди ли да количево !? Ми нуди еден за 700 евра,па ми треба совет ваш ....Имаат мани овие форд верзии ..
Motorot e so lanče i klackalica...ne trpi visoki obrtai....no e izmislen za penzionersko vozenje
Problem ima samo so korozijata

Baram mislenje za ford fokus kako vozilo kakvi se dobro li si,se drzat,imam losi kritiki za dizelite pa dokolku nekoj znae ima iskutvo neka pisi.....pozdrav
Jas imav Ford fokus c-max 2007 god 1.8 tdci 116 km dizel. Nikakov problem vo 10 god samo potrosen matrial i mana mu bese levoto svetlo sijalicki menuvav sekoj dva meseca. Da napomenam deka bev prv gazda i redovno ja servisirav no imav mala nesrekja pred nekoj den i sega ja prodadov so 198000km pominati bez problem. Ako najdeš redovno servisirana i so poznato minato nema da imaš problemi, a i jas sum cul deka nekoi Fordovi imaat problem so dizelite ama neznam zasto[DOUBLEPOST=1505392399][/DOUBLEPOST]
ne mu se sekiraj, ako e motorot dobar zemaj top e cenata. tie taka i taka ne se cistokrvni 4x4 tuku imat haldex sklopka.[/QUO
Ako go zemam, dali da mu zamenam ulje i filter od zadniot pogon odma ili ne se menuva

Здраво
Да ве прашам за мислење.
Имам Опел Астра H 1.7cdti, и забележав дека потрошувачката е многу зголемена, пример кога давам туража да сменам од втора во трета на борд компјутерот ми дава потрошувачка од 20л/100km, значи многу бргу ја троши а инаку нема проблем зо ефикасноста на моторот
Некој ако има мислење за проблемов ......

Bev včera da go gledam golfot 4 1.9 TDI i edinstveno sto me plaši e malku ulje sto ima pusteno kaj cevkata kaj sto e ERG ventilot i ventilot za razdeluvanje na ulje i vazduh. Dali e toa nekoj seriozen problem ili e voobicaeno za tie aura eve i slika

Attachments

• Screenshot_20170917-110735.png
    Screenshot_20170917-110735.png
    663,4 KB · Прегледи: 33
Некој да препорача добри места каде што влечат каросерија со каролина.
И број од босанците накај волково ако има некој?

Здраво
Да ве прашам за мислење.
Имам Опел Астра H 1.7cdti, и забележав дека потрошувачката е многу зголемена, пример кога давам туража да сменам од втора во трета на борд компјутерот ми дава потрошувачка од 20л/100km, значи многу бргу ја троши а инаку нема проблем зо ефикасноста на моторот
Некој ако има мислење за проблемов ......
Тоа ти е моменталната потрошувачка, тоа е така кај сите, смени го да не ти боде очи ... земи наполни резервоар извози 100км и пак наполни ќе видиш најточно колку троши
моменталната не значи дека 20 ти троши на 100км, смени на бордот да ти покажува просечна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom