Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.513
Која сериозна тема се занимавате баш ме интересира?Кеплер, разбираш,
пун ми е куферот од футуристички оптимизми у стилот „...Само уште малку да причекаме и ќе биде подобро...„, оти и во претходниот систем, у бившата ни таткојна, комуњарите не‘ убедуваа во доаѓањето на „светлата будуќност„ која не само што не се деси, туку се заврши доста крваво, а и се‘ уште не е довршена нејзинана крвавост.
Така, приказните за „убата иднина„ ој кажуј ги у некои детски јасли, а на форумов, поточно на темава, се занимаваме со сериозни теми.
Сега, живо ме занима кој ќе биде твојот најнов, од никого на Светов чуен израз чие значење, убеден сум, самиот не го знаеш...
Ако религијата ја сметаш за сериозна тема, тогаш си отишол 100% дали ќе ја има или ќе ја нема ништо нема да смени, т.е ќе смени, ќе имаат луѓето помалку причини за поделба меѓу себе што значи и помалку причина да војуваат меѓусебно. Еве ти што прави уште религијата, поголем дел од војните ти се со таа тематика, пола од тие бомбашите што рокаат бомби на сред плоштади рокаат во име на Алах и на исламот, геноцидот што го правеле албанците на Косово донел пак босанските срби да ги масакрираат муслиманите во Сребреница, да не одиме во подоцнежна историја, религиите само прават штета во општеството и ти се причина плус за поделби и разлики меѓу луѓето.
Не треба да ги кажувам јас, сами ќе доаѓаат вестите за таа иднина, до пред 2-3 векови луѓето умираа на улица како кучиња од банални болести, денес за таквите примаш вакцини, имаш лекови на секој чекор и нема да се плашиш дека ќе скиниш конци од висока температура, туберколоза, сипаници и тн.
Чиста среќа што поголемиот дел од светот немаше толку сериозни теми за разговор како ти тука, па светот стана подобро место за живеење.
http://www.iflscience.com/health-and-medicine/beating-human-hearts-grown-laboratory-using-stem-cells-made-skin/
https://www.wired.com/2017/01/first-human-pig-chimera-step-toward-custom-organs/
И да не ти набројувам, уште милиони работи кои го олеснија животот за разлика од тој претходно.