Матурска облека, шминка и фризура

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Мене ме интересира што Бицијани ќе беше тоа во куќа во Лисиче која е многу забутана?

Ова е Пепи 2? Така ми наликува.

Или Пепи 2 или сета таа гардароба нема благе везе со Бицијани. Колку е само лесно да се сошие и стави етикета. И да се продаваат кошули од 900 до 2100 у куќичка? Јак бизнис.
Па и во Бицијани во Соравија кошулите по кратки се по таа цена :)
Уште некој што паѓа на убаво дотеран дуќан во центарот на градот и на него пишува Made in Italy:smir:

Незнам што е Пепи, али знам што е Битсијани, и да е шиено во Пробиштип можеш само да останеш со отворена уста на квалитетот(една кошула ја носам 4 години, лето, зима, под џемперче, скори и да не се познава дека е толку носена),моделот, големината на изборот...

Иначе многу луѓе купуваат од таму, еднаш го имам видено и Боки13(не дека ми е гајле дека беше он) муабетот ми беше дека спие на пари а да купува чкарт, нон-сенс..

Иначе мислам дека имаат изнајмено дуќан али го реновираат, а нормално има регистрирана фирма така да све си е легално...

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Уште некој што паѓа на убаво дотеран дуќан во центарот на градот и на него пишува Made in Italy:smir:

Незнам што е Пепи, али знам што е Битсијани, и да е шиено во Пробиштип можеш само да останеш со отворена уста на квалитетот(една кошула ја носам 4 години, лето, зима, под џемперче, скори и да не се познава дека е толку носена),моделот, големината на изборот...

Иначе многу луѓе купуваат од таму, еднаш го имам видено и Боки13(не дека ми е гајле дека беше он) муабетот ми беше дека спие на пари а да купува чкарт, нон-сенс..

Иначе мислам дека имаат изнајмено дуќан али го реновираат, а нормално има регистрирана фирма така да све си е легално...
Јебига, да верувам на официјална продавница на еден бренд. А не верувам на забутани продавничиња со "брендовски" парчиња.
И кога има пример официјална продавница на Адидас во Скопје со патики од 4000 денари, нема да одам во некое забутано продавниче во некоја населба за истите да ги купам за 3700 :)

А да Пепи е тетката што шферцуваше брендирана гардароба. И да која коинциденција и Боки 13 и беше нејзин клиент :icon_lol:

Така да кога тебе ти се свиѓа купувај си од таму никој ништо не вели.
Само совет не им верувајте слепо на тие продавничиња. Шверцувана гардароба има насекаде, а ние се залажуваме за 500 денари и веруваме на секоја сошиена етикета.
Не мора ова да значи за таа продавница. Ама има и слични други "брендовски продавници" на забутани места.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Јебига, да верувам на официјална продавница на еден бренд. А не верувам на забутани продавничиња со "брендовски" парчиња.
И кога има пример официјална продавница на Адидас во Скопје со патики од 4000 денари, нема да одам во некое забутано продавниче во некоја населба за истите да ги купам за 3700 :)

А да Пепи е тетката што шферцуваше брендирана гардароба. И да која коинциденција и Боки 13 и беше нејзин клиент :icon_lol:

Така да кога тебе ти се свиѓа купувај си од таму никој ништо не вели.
Само совет не им верувајте слепо на тие продавничиња. Шверцувана гардароба има насекаде, а ние се залажуваме за 500 денари и веруваме на секоја сошиена етикета.
Не мора ова да значи за таа продавница. Ама има и слични други "брендовски продавници" на забутани места.
Па ако е шверцуваната стока на Пепи брендирана како што збориш и јас би купил....
А иначе разликата во цена не е 7,5% туку 50%...

Мој совет е кој сака нека отиде, никој не ми се пожалил до сеа што купил...

Иначе такви "брендирани" продавнички има и во строгиот центар, пример: Grupofiori или како и да се вика точно... Незнам дали е до мене али секогаш има 50% попуст кога и да поминам од таму, гужва внатре мислиш делат чоколади на мали деца, алиштата расфрлани по корпи(ме потсеќа на она маици на кило), па таму робата е полоша од Шутка, иако е од Италија... Али во Италија има производство за различни пазари:smir:

И ај да не идам толку офтопик еве уште една добра продавничка: Springfield во ГТЦ и Рамстор, таму имате добри ствари али се малку скапички...

Член од
8 февруари 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
Мене ме интересира што Бицијани ќе беше тоа во куќа во Лисиче која е многу забутана?

Ова е Пепи 2? Така ми наликува.

Или Пепи 2 или сета таа гардароба нема благе везе со Бицијани. Колку е само лесно да се сошие и стави етикета. И да се продаваат кошули од 900 до 2100 у куќичка? Јак бизнис.
Па и во Бицијани во Соравија кошулите по кратки се по таа цена :)
А извини да прашам јас ако купиш од Бицијани продавнициве да не ти везат позади дека си го купила од продавницата а не од ваков некој дуќан ?!?!?!

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Aј иди прво до таа куќа па збори , и ја очекував да видам нешто лошо али квалитетна е робата се гледа дека не е шутка. Лошо звучи вака "Забутана куќичка" а внатре си работи најнормално ко дуќан етикети залепени на македонски има фирма , ти дава фискална сметка дури и фирмата му ја пишува на кесите. ( неможе да се наречат кеси.. пошто се големи хартиени и високо квалитетни.. ) едноставно све е профи освен локацијата , така да не мрчете :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
А извини да прашам јас ако купиш од Бицијани продавнициве да не ти везат позади дека си го купила од продавницата а не од ваков некој дуќан ?!?!?!
Официјална продавница на Бицијани е таа во Соравија. Увозник на брендот е Фешн Груп. И на официјалната страна на Бицијани ја пишува таа продавница во Скопје (поточно стои сеуште старата локација гтц 1ви кат).

И ова се факти. Мене многу ми е гајле дали некој дечко носи Бицијални или носи од небрендирана фирма костим.
Али прочитав погоре кошули од 900 до 2100? Па толку се отприлика и цените во Бицијани во Соравија.

А и јас да дознаам дека Манго пример ете има продавница баш таква ќе отидам да разгледам, многу нормално. Ама јасно ќе ми е дека таа продавница која не е официјална, надвор од централното подрачје, која никаде не е запишана како Манго продавница, има некое Х позади неа (фалц, шферц, аутлет...). Ама ако мене ми се свиѓа ќе си купам ич нема да ми е гајле. Како што не ми е гајле дали сум облечена од шутка или од Зара. Битно да си се свиѓам.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Епа и самата кажа дека би купила од Манго иако не е оригинал... што го тупиш(без навреда) тогаш....
А за тоа X може да биде причината: бесплатен простор(гтц дуќан ти е над 2000 евра месечно = 24.000 годишно) тинк абаут ит:smir:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Го тупам кога не разбирате.
Кој ви рече да не купувате?
Само е јасно дека има позадина тој дуќан.
А за да продаваш Бицијани или било кој бренд ти треба лиценца и дозвола. А ако ја имаш таа ќе продаваш во официјална продавница. Е тоа го има Фешн Груп, а го нема таа продавничка.
Значи тие по останати црни пазари увезуваат или фалц гардароба имаат.
Ако ги имаат сите потребни документи ќе имаат официјална продавница, која ќе е запишана и на сајтот. Ама има една работа. Секој бренд дозволено е само едно правно лице да го увезува. А кај нас тоа е Фешн Груп. И само таа има право да продава Бицијани оригинал гардароба. И ако имате замерки како потрошувач смеете да се пожалите.

Никој не ви збори лошо што купувате. Секој би купувал од вакви продавници.
Едноставно ви објаснувам дека продавницата не е Бицијани, не е официјална и недозволено продава Бицијани гардаробa (сеедно дали е фалц ил шверцувана) :)

Ајде фала приетно
Убаво поминете си за матура :)

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Кажете ми на темно љиљаков фустан какви штикли, ташна и накит да носам?
Мислам на боја:)

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Абе и ја тоа прво мислев али глеј црни чевли, црн накит, црна ташна све црно ептен ќе ме затвора. Една другарка ми даде предлог сребрени/сиви ама не знам некако не се пронаоѓам у таа варијанта:salut:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Абе и ја тоа прво мислев али глеј црни чевли, црн накит, црна ташна све црно ептен ќе ме затвора. Една другарка ми даде предлог сребрени/сиви ама не знам некако не се пронаоѓам у таа варијанта:salut:
Лилаво на сиво многу добро стои (гледај некоја побледа сива,не да свети целата)
Мојш и со жолто,ама мене појќе ми се свиѓа варијантата со сиво.
Штикли да купиш црни нема да згрешиш,а накитот можи да е сив. Интересно би изгледало шознам :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Лила иде со сребрено, убаво ти кажа Ves. :)
Не ти препорачувам црно, ептен темна ќе си. Сребрено ќе даде свежина. Плус и убав накит има сребрен, има избор на ташни и чевли.
Јас во секојдневно облекување најмногу сакам сиво (сребрено) и лила да комбинирам.

Еве ти и пример дека се комбинира лила + сребрено

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Фала женски, ми помогнавте да се одлучам:smir:

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Се откажав од идеата за вакво фустанче.Пола школо ќе носи фустанчиња од Sherri Hill :) Ќе смислам нешто друго :)
pametno:) eme ke bides poubava am pounikatna:) imas mn opcii prosetaj vidi si imas vreme:) ako treba pomos nie sme uvek tuka;):pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom