Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Се е шпекулации ке видеме на крајо како ке испадне.Ја уште не сам го видел Самсоненко да излезе и да рече одам си од Вардар туку се е пишувано.Сега дојде и Илија така да ќе има многу подобри времиња.НАПРЕД ВАРДАР!!!!

Абе за еден клуб нормално да функционира секако најважна ствар се финансиите. (секако добриот менаџмет, управа, прави луѓе на право место тоа не сакам ни да спомнувам, се подразбира). Сите знаеме колку е минимумот за да можеме да бидеме во можност секоја година да се бориме за влез во некоја од групите на најголемите фудбалски натпреварувања. Да бевме нормална држава до сеа најголемите бизнис корпорации, фирми, и остали моќници ќе најавеа влез у Вардар и немаше ич да ни чуе дали Самс си оди. Па само Алкалоид, Пивара и Зегин да решат да бидат дел од Вардар со определен буџет нема да има зима. Ама во оваа наша "вечна" ништо не е како што треба да биде, па и спортот.

Grad Skopje 500 000 evra, Mukaetov 500 000 evra, Alkaloid 500 000 evra = 1.5 m evra godishen budzet, bashka sho imaat sobrano nekoj 5 miljoni dosega od evropa, i doprva veruvam ke zemame ushte pojke ako fatime dobar koeficient vo evropa za narednive 5 godini, taka da dovolno e da ima 1.5 miljon godishen budzet pa posle se plus da e od premii vo evropa/prodavajne na igrachi.
Со Шилегов на чело на град Скопје, сигурно 500к ќе добиеме ;)

Пренос ќе има на МРТ1 во Четврток.

8I5GvTy_d.jpg

Работава е дали го сака некој Вардар и дали му мисли добро... ако има таков, има луѓе што можат да вложат многу повеќе и од Самс... Ама ја знаеме ние македонската работа како со Трифун што беше, иако реално овој Мукаетов ми стои на стабилен човек.
Од друга страна мислам дека ако го остават Самс и да не му вршат притисок од власта ќе си продолжи човекот да си финансира, се гледа дека од љубов го прави тоа.

Работава е дали го сака некој Вардар и дали му мисли добро... ако има таков, има луѓе што можат да вложат многу повеќе и од Самс... Ама ја знаеме ние македонската работа како со Трифун што беше, иако реално овој Мукаетов ми стои на стабилен човек.
Од друга страна мислам дека ако го остават Самс и да не му вршат притисок од власта ќе си продолжи човекот да си финансира, се гледа дека од љубов го прави тоа.

:pos::pos::pos:

морав, продолжете со дискусија

Кези се ти колку сакаш ама ние сме ту биг то фол. Каприш?

И новиве на власт се свесни дека ако почне да шкрипи овој Вардар на македонски начин тикви ќе дојде пак добар спортиста во Македонија.

Работата со Трифун пропадна пошто се деси крах на светската економија и стариот многу падна пошто зависи од извоз. Едноставно немавме среќа тогаш.
Мукаетов ако работи како што треба со моменталниве луѓе во спортскиот дел во управа може лесно да го надмине досегашниот успех. Со повисок коефициент и повеќе време за Чеде можеме и во ЛШ.

da ne znae kolku se prodadeni dosega vkupno karti za Vardar-Zenit, kolku gledaci ke ima?

Пошто Вардар е многу популарен кај планинците и комплексите, подобро би било Мукаетов да биде спонзор на нивните јојо клупчиња. Греота е, претрпеа огромни психолошки тортури годинава, а истото следува и во наредните години. Живко реагирај, биди хуман!!!
138.jpg 86.jpg

Што се клештиш? Ако не е од љубов зашо би давал толку пари во ракометот кога и самиот е свесен дека неможе ништо да врати?
И ти ли си од тие што мисли дека Мијалков е семоќен и стои зад се што е добро во Македонија?

Оф мори мајко..

Што се клештиш? Ако не е од љубов зашо би давал толку пари во ракометот кога и самиот е свесен дека неможе ништо да врати?
И ти ли си од тие што мисли дека Мијалков е семоќен и стои зад се што е добро во Македонија?

Оф мори мајко..
Zatoa sto ne se negovi parite, toj e samo figura. Ne znam zosto e tesko da se razbere, dovolno e samo da se vidat "sponzorite" na Vardar i jasno e deka se raboti na princip na masina za perenje :)
Ne e samo Mijalkov, 4-5 dusi se vmesani samo ne e toa muabet za na forum iako gore dole site znaat za kogo se raboti. Ti vidi kako prvo na koj princip plata zemaat i vo RK i vo FK, odma stanuva sumlivo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom