Македонска берза

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Izgleda otide vozot za dokupuvanje na STB.Jas posledno kupiv vo petok na 946den.sega gledam prodazni na 973 sto e veke dosta visoko no sepak isplatlivo vo odnos na ocekuvanata cena za prodazba.

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Возот за СТБ пред 10 месеци отиде. :neetaka:
Пред новогодишните празници имаше неколку дена кога можеше да се купи и испод 800ден., кој купил поголема количина тогаш до сега има околу 150ден. добивка по акција плус дивиденда при што се добива убава сума.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
НЛБ Групација со профит повисок за 70% во однос на првата половина од 2016

НЛБ Групацијата во првите шест месеци од оваа година направи профит од 117,9 милиони евра, што е за 48,4 милиони евра или 70% повеќе отколку во истиот период минатата година.
---------------------

Изгледа нема да ја женат нашата НЛБ банка

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
управа, со многу акционерски пари, а малку рационалност, еднаш им се случи на 15000 потоа на 5800 и еве сега трета среќа.

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
НЛБ Групација со профит повисок за 70% во однос на првата половина од 2016

НЛБ Групацијата во првите шест месеци од оваа година направи профит од 117,9 милиони евра, што е за 48,4 милиони евра или 70% повеќе отколку во истиот период минатата година.
---------------------

Изгледа нема да ја женат нашата НЛБ банка
Nasata Nlb im e del od strateshkite pazari, vo dogovorot so EC jasno stoi deka nema da ja prodavaat...[DOUBLEPOST=1504732978][/DOUBLEPOST]
управа, со многу акционерски пари, а малку рационалност, еднаш им се случи на 15000 потоа на 5800 и еве сега трета среќа.
Alk vredi za site pari... bezobrazno visokite plati I bonusi moze da im se prostat na menadzmentot poradi nacinot na koj.ja vodat firmata... jas koga kje resham eden den da se penzioniram od aktivno trguvanje na berza, se kje kupam alk I mirno kje si spijam... toa sto sega imam malku alk e poradi toa sto ima pofini akcii za pokratok rok, znaesh na koi mislam... :)

Последно уредено:
Член од
16 мај 2014
Мислења
462
Поени од реакции
370
Nasata Nlb im e del od strateshkite pazari, vo dogovorot so EC jasno stoi deka nema da ja prodavaat...[DOUBLEPOST=1504732978][/DOUBLEPOST]
Alk vredi za site pari... bezobrazno visokite plati I bonusi moze da im se prostat na menadzmentot poradi nacinot na koj.ja vodat firmata... jas koga kje resham eden den da se penzioniram od aktivno trguvanje na berza, se kje kupam alk I mirno kje si spijam... toa sto sega imam malku alk e poradi toa sto ima pofini akcii za pokratok rok, znaesh na koi mislam... :)
Na STB :)

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Septemvriskiot popust izgleda ovaa godina zavrsi porano, iako ocekuvavme da trae do 20-25.09. ovaa godina poziciite se zazemaat porano barem vo STB., ALK.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Septemvriskiot popust izgleda ovaa godina zavrsi porano, iako ocekuvavme da trae do 20-25.09. ovaa godina poziciite se zazemaat porano barem vo STB., ALK.
Сепак треба да се игра малку претпазливо, промените што му се неопходни на општеството сигурно ќе имаат ефект врз економијата

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Заводот за статистика објави дека по стагнацијата во првиот, економијата во вториот квартал имала значителен пад од 1,8%. Резултатот во најголема мера се должи падот во градежништвото кој достигнува 17,3%.

Според Државниот завод за статистика, во извештајниот период е констатирано намалување на предвидените станови за градење од 70,5% во однос на идентичниот период лани.

Податоците на Државниот завод за статистика покажуваат дека во јули 2017 година биле издадени 205 одобренија за градење, што е за 19,9% помалку во однос на истиот месец од претходната година. Предвидената вредност на објектите изнесува 1.554.923 илјади денари, што е за 55,1% помалку во споредба со идентичниот период лани.

Kajgana Shop

На врв Bottom