Сакам да знам!

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Да не знае некој колку дена ги чуваат пратките во Мак пошта после истек на рокот на подигање?
Ми го оставиле ливчето кај комшијата наместо во моето сандаче, денес ми го даде. :tapp:

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Да не знае некој колку дена ги чуваат пратките во Мак пошта после истек на рокот на подигање?
Ми го оставиле ливчето кај комшијата наместо во моето сандаче, денес ми го даде. :tapp:
Пишува на самото ливче 5,10,15 дена појди со лична карта можеби уште е во поштата

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Пишува на самото ливче 5,10,15 дена појди со лична карта можеби уште е во поштата
Истекле тие 5 дена што се на ливчето, уште пред 5-6 дена. Мислев дали воопшто да си го трошам времето да одам до пошта, да не имал некој ваков проблем претходно.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Истекле тие 5 дена што се на ливчето, уште пред 5-6 дена. Мислев дали воопшто да си го трошам времето да одам до пошта, да не имал некој ваков проблем претходно.
почекај уште малку, попиши на форум уште неколку дена случајно некој друг да не се најде во слична ситуација и потоа откако ќе истечат сите разумни и неразумни рокови за да остани паќетчето во пошта, оди да го побараш...

оди во пошта!

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Thank you Captain obvious.
Ливчето комшијата ми го даде пред два саати, извини што не успеав да се телепортирам до пошта.
don't be a cry baby. оди утре до пошта... и врати се пиши што направи :D

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.862
Поени од реакции
1.611
Имам две прашања колку се плаќа за лична карта по итна постапка?
Што да правам кога работодавачот несака да ми даде отказ заради заминување во друга фирма , а фино си го информирав пред 15 дена дека ќе заминам ?

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.200
Знае ли некој како се плаќа во ноќен автобус? Без картичка, или ако да, може ли да ја подигнат странски државјани и каде? (читав дека ги немало на залиха)

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
don't be a cry baby. оди утре до пошта... и врати се пиши што направи :D
Ми ја дадоа пратката, добро е што недела и понеделник ги рачунаа за неработни денови, па испадна само 3 дена задоцнување.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Имам две прашања колку се плаќа за лична карта по итна постапка?
Што да правам кога работодавачот несака да ми даде отказ заради заминување во друга фирма , а фино си го информирав пред 15 дена дека ќе заминам ?
Неможе работодавачот да те задржи со сила бидејки тоа не е затвор па да мораш да ја служиш казната,ке си појдеш во Агенцијава за вработување и таму твоето право ќе си го побараш.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.862
Поени од реакции
1.611
Знае ли некој како се плаќа во ноќен автобус? Без картичка, или ако да, може ли да ја подигнат странски државјани и каде? (читав дека ги немало на залиха)
Можеш со мобилен да платиш ноќна линија мислам околу 50 денари беше .

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.862
Поени од реакции
1.611
А на друг начин освен со моб? Оти се работи за странец кој нема наш број.
Нема засега се тие решенијата картичка електронска или со мобилен телефон. Плус мислам дека нема врска дали е странски бројот и онака ти е во роаминг .

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
првиот македонец капитен на фудбалската репрезентација на Југославија беше ?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Сакам да уплатам пари во странство преку банка. Ме интересира како оди преносот на пари кон друга држава во евра и дали се плаќа поголема провизија или некои други дополнителни трошкови?

Kajgana Shop

На врв Bottom