Пишува на самото ливче 5,10,15 дена појди со лична карта можеби уште е во поштатаДа не знае некој колку дена ги чуваат пратките во Мак пошта после истек на рокот на подигање?
Ми го оставиле ливчето кај комшијата наместо во моето сандаче, денес ми го даде.
Истекле тие 5 дена што се на ливчето, уште пред 5-6 дена. Мислев дали воопшто да си го трошам времето да одам до пошта, да не имал некој ваков проблем претходно.Пишува на самото ливче 5,10,15 дена појди со лична карта можеби уште е во поштата
почекај уште малку, попиши на форум уште неколку дена случајно некој друг да не се најде во слична ситуација и потоа откако ќе истечат сите разумни и неразумни рокови за да остани паќетчето во пошта, оди да го побараш...Истекле тие 5 дена што се на ливчето, уште пред 5-6 дена. Мислев дали воопшто да си го трошам времето да одам до пошта, да не имал некој ваков проблем претходно.
Thank you Captain obvious.оди во пошта!
don't be a cry baby. оди утре до пошта... и врати се пиши што направиThank you Captain obvious.
Ливчето комшијата ми го даде пред два саати, извини што не успеав да се телепортирам до пошта.
Ми ја дадоа пратката, добро е што недела и понеделник ги рачунаа за неработни денови, па испадна само 3 дена задоцнување.don't be a cry baby. оди утре до пошта... и врати се пиши што направи
Неможе работодавачот да те задржи со сила бидејки тоа не е затвор па да мораш да ја служиш казната,ке си појдеш во Агенцијава за вработување и таму твоето право ќе си го побараш.Имам две прашања колку се плаќа за лична карта по итна постапка?
Што да правам кога работодавачот несака да ми даде отказ заради заминување во друга фирма , а фино си го информирав пред 15 дена дека ќе заминам ?
Можеш со мобилен да платиш ноќна линија мислам околу 50 денари беше .Знае ли некој како се плаќа во ноќен автобус? Без картичка, или ако да, може ли да ја подигнат странски државјани и каде? (читав дека ги немало на залиха)
А на друг начин освен со моб? Оти се работи за странец кој нема наш број.Можеш со мобилен да платиш ноќна линија мислам околу 50 денари беше .
Нема засега се тие решенијата картичка електронска или со мобилен телефон. Плус мислам дека нема врска дали е странски бројот и онака ти е во роаминг .А на друг начин освен со моб? Оти се работи за странец кој нема наш број.