Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Заборавив да пишам. Го гледав Перишиќ вечерваа против Рома. Нека не се ценка Еди за некој милион ако е во прашање, братов има предобра левица за асистирање. Лукаку би имал преголем бенефит од него.

Заборавив да пишам. Го гледав Перишиќ вечерваа против Рома. Нека не се ценка Еди за некој милион ако е во прашање, братов има предобра левица за асистирање. Лукаку би имал преголем бенефит од него.

А на која позиција игра во Интер?

На добар пат сме засега, само фалат уште некои работи за да биде се одлично.

Колку и да е добар фудбалер Погба мора да го извади она циганското од себе, за да стане врвна класа фудбалер. Не може да правиш што сакаш на терен, да шутираш кога ќе ти текне, да дриблаш, а назад во одбрана да се враќаш со џогирање.

Лукаку со пеналот беше преочигледен, уште кога видов на графиката за последните 5 шутнати пенали знаев дека на таа страна ќе шутира. Голем чекор има, силен и не баш прецизен шут и плус левак, така да според мене не треба да биде прва опција за пенали. Имаше и доста промашени шутеви денес, ама за игра свртен со грб е ЅВЕР, топка не може да му се земе, освен со фаул.

Ни фали десно крило, ОЧАЈНО. Како би ни легнал во овој тим Роналдо од првите сезони кога играше десно крило, лудници. Мата и Мики ептен се губат кога се заедно на терен, често се дуплираат на истата позиција и цело време напаѓаме по левата страна, во многу ситуации Погба доаѓа како десно крило. Јас искрено би продал еден од Мики или Мата, и би донесол некои класично десно крило. А, ако не се направи тоа би пробал со Рашфорд десно, мада не ми изгледа дека ќе биде доста функционално.

Марсиал има доста повеќе самодоверба, контролата на топката му е перверзии, му се лепи за нога. Само нека продолжи вака, мислам ќе искине сезонава. Лингард не е ни за 15 минути на терен, изгубен е во времето и просторот, незнам зошто не го остави Марсиал до крај, поопасни ќе бевме во напад.

Шо уште со овој камбек ако не покаже ништо, дефинитивно треба да се купува лев бек. Марез денес му го изврти 360 степени и назад, мозокот на Блинд. Чудо е како не примивме гол, партали го направи по таа страна. Не знам зошто Дармиан не го играше, барем дефанзивно е подобар.

Горе, долу, тоа е. Има огромен напредок од лани, доста подоминантна е играта. Да има уште малку повеќе дисциплина во играта, класично десно крило и лев бек (или Шо во форма) би биле зрели и за атак на ПЛ и ЛШ.

А на која позиција игра во Интер?
Лево крило. Никад нема да ви биде продаден! :kuracc:

Инаку пред да го пуца Лукаку пеналот покажаа статистика и скоро сите пенали му беа шутирани на таа страна освен еден ако не се лажам. Премногу е очигледен, затоа и му го одбрани пеналот Каспер. Пример за пуцање пенал денеска беше Дибала, таа ни седум голмани не ја бранеа. :D

Лево крило. Никад нема да ви биде продаден! :kuracc:

Инаку пред да го пуца Лукаку пеналот покажаа статистика и скоро сите пенали му беа шутирани на таа страна освен еден ако не се лажам. Премногу е очигледен, затоа и му го одбрани пеналот Каспер. Пример за пуцање пенал денеска беше Дибала, таа ни седум голмани не ја бранеа. :D
Де геа ќе ја одбранеше, зошто де геа не е голман, октопод е :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Три утакмици досега, сите три покажуваат моќ. Лестер ебени 95% од времето не можеше да ја почне акцијата а камоли да ја заврши. Одамна не сум бил олку задоволен од тимот. Баш ми е криво сеа што мора да прекине ова заради ебените репрезентации.

Лестер е еден од најнезгодните тимови , кога играат против фудбалски помоќни екипи како Јунајтед , Сити .... .
Ќе набутат 2-3 шифоњери во последна линија и останатите на 3 метри пред нив , само Варди и повремено Оказаки ја поминуваат половината у нормални ситуации , така да треба да сме задоволни од тоа како пројдовме со нив .
Среќа уште што Марез не го бива како пред 2 години иначе со таков лев бек како Блинд , ќе не одереа , проба Џонс да затвара на 2-3 пати , енаш го направи магаре еднаш самиот Марез се смота ама тоа не е решение , тоа место може е и најхитно за крпење . Остатокот од одбраната одличен , приметив и Матич едно време играше доста повлечено .
Средниот ред почнува од академски шмек кој го даваше Мата да поприма цигански манири , пошто нели сега Погба е главен таму . Искрено не го можам у вакво издание , па зборете што сакате . Мора да се дисциплинира , инаку работата е : пола пие пола шарцу даје !
Мата по мое изигра одлично , за голот тенка беше работата со офсајдот , затоа заработивме кредит на дрвото од поочигледен офсајд му признаа гол .
Марсијал исто одличен , со повеќе утакмици треба да биде уште подобар , треба Раш да се проба на десно крило , мислам дека ќе се убрза играта ама тоа за попосле , кога и самиот Рашфорд ќе стекне навика да соработува со ЛАВ по таа линија .
Мене Мики ми е повеќе за ротација или замена отколку за први единаесет , нема он катактер за прекрши тек на акција а камоли на натпревар ама Мурџо подобро го знае , се си мислам ако го рогне на клупа ќе му го уништи и тоа малку самодоверие што го има .
Сите викаме десно крило , никој не вика кој да се купи , едноставно нема достапни играчи од таков профил освен што кога јас би имал можност да бирам би го купил Санчез и би го ставил десно , пошто умее да го игра тоа . Тогаш би дошло до здраво поместување на позицијата на ЛАВ , кој не е идеално решение само за назад .
Лукаку го дава тоа што повеќето од нас и го очекуваа кога дојде .

Средниот ред почнува од академски шмек кој го даваше Мата да поприма цигански манири , пошто нели сега Погба е главен таму . Искрено не го можам у вакво издание , па зборете што сакате . Мора да се дисциплинира , инаку работата е : пола пие пола шарцу даје !

Без Погба Манчестер би бил 50% послаб. Погба е срцето на тимот. Најголем број од нападите одат преку него, ја контролира средината, шутира квалитетно, дели топки а во последно време и дефанзивно знае добро да одигра. Не знам што сте запнале со критики кон Погба, баш ме интересира кој клуб во ПЛ има подобар играч на неоговата позиција.

Еден меч да не игра Погба ќе видите колку ќе шкрипи екипата.

Без Погба Манчестер би бил 50% послаб. Погба е срцето на тимот. Најголем број од нападите одат преку него, ја контролира средината, шутира квалитетно, дели топки а во последно време и дефанзивно знае добро да одигра. Не знам што сте запнале со критики кон Погба, баш ме интересира кој клуб во ПЛ има подобар играч на неоговата позиција.

Не реков да се седне на клупа или да се продаде , баго мајката . Реков да се дисциплинира .
У прво потроши еден тон топки , на полувреме му ги истриле ушите , во второ си беше како попче :).

Не реков да се седне на клупа или да се продаде , баго мајката . Реков да се дисциплинира .
У прво потроши еден тон топки , на полувреме му ги истриле ушите , во второ си беше како попче :).

Не знам како ги потроши, шутираше 4 пати на гол, од кои 3 беа сосем оправдани шутеви, едниот беше нерезонски. За да дадеш гол треба да шутнеш, инаку топката тешко влегува. Тој првиот шут беше одличен, да влезеше тоа друга песна ќе се пееше за трошењето топки на Погба.

Не знам како ги потроши, шутираше 4 пати на гол, од кои 3 беа сосем оправдани шутеви, едниот беше нерезонски. За да дадеш гол треба да шутнеш, инаку топката тешко влегува. Тој првиот шут беше одличен, да влезеше тоа друга песна ќе се пееше за трошењето топки на Погба.
И јас не му замерувам воопшто на трошењето топки, конечно некој има што може од 20м гол да даде. Во времето на ЛВГ реткост беше ова и само Ерера го правеше. Него имаше не баш мал период во првото полувреме кога Погба беше незаинтересиран, едноставно си трчкаше. Истово се случуваше и со Матич од ко го дадовме голот.

Блинд едино би го чувал за корнери, другото тапа.

Санчез ако се земе ќе се гушат со Лукаку а можеби и со Марсијал.
Колку што можи Мата и Микитаријан десно крило да изиграат без да не влетаат во својата природна позиција, толку и Санчез ќе игра само десно крило.

Абе Ставро, мења фризури, циган е и ќе го мразиме, тоа е. Како лани, боље сме играле без Погба, се повреди нели го немаше 2-3 утакмици и кога не поминавме половина. Ако не дава гол секоја утакмица, не чини.

Се гледа дека фалат лев бек и десно крило. Ај за лев бек се надеваме на Шо ама што правиме за крило?

Има уште некој ден за да пазарат нешто ама реално и нема многу опции на пазарот.
Незнам што не запнат за Марез, се гледа дека дечкото игра без мотивација но и таков им е најдобар на Лестер. Вчера беше единствен кој пробуваше да направи нешто. 40-50м мислам дека му бараат Лестер што е ситница за денешниот пазар. Апгрејд на Мики/Мата ќе биде секако.

Според мене подобро е што еден од Раш/Марсијал останува на клупа. Кога не му оди на тимот имаш играч кој може да освежи од клупа.

Се гледа дека фалат лев бек и десно крило. Ај за лев бек се надеваме на Шо ама што правиме за крило?

Има уште некој ден за да пазарат нешто ама реално и нема многу опции на пазарот.
Незнам што не запнат за Марез, се гледа дека дечкото игра без мотивација но и таков им е најдобар на Лестер. Вчера беше единствен кој пробуваше да направи нешто. 40-50м мислам дека му бараат Лестер што е ситница за денешниот пазар. Апгрејд на Мики/Мата ќе биде секако.

Според мене подобро е што еден од Раш/Марсијал останува на клупа. Кога не му оди на тимот имаш играч кој може да освежи од клупа.
Јас бев против Марез додека не се премести АФКОН на лето, сега може :D А имаше вчера слика после утакмицата од Марез, Фелаини и Погба во муабет и некој имаше пишано Agent P on a mission again :icon_lol:

Јас бев против Марез додека не се премести АФКОН на лето, сега може :D А имаше вчера слика после утакмицата од Марез, Фелаини и Погба во муабет и некој имаше пишано Agent P on a mission again :icon_lol:

Па ги имаше во кадар со Погба и на полувреме мислам како муабетат нешто и баш со брат ми спомнавме Погба да ни го договори и овој. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom