D
Drexel
Гостин
Тие бараат било каков документ што може да докаже дека бар еден взходјашт роднина има допирна точка со бугарија со некој документ потпис и печат, Но за жал ваквите се многу ретки и тешко кој чувал вакво парче хартија 80 години, Жива среќа дедо ми си ја чувал крштеницата па сега мене ми е од корист, Вака е по сите држави кои даваат државјанство по "Jus Sanguinis" право на крв по директна линија, Сите европски држави го имаат ова но до сега не сум сретнал друга држава да има шеми како Бугарија државјанство да се дава само со потврди од клубови ова е уникатно за нив али постои ете, Но до кога е прашањето, Законот тражи взходјашт роднина докажано со папири, потврдата што ја издаваат клубовите само докажуваат територијално место со мнозинство бугари во генерална смисла, не докажуваат дека тој и тој е од бугарски произход, Турчин може да е роден во мнозинско бугарско село па да му се издаде потврда за бугарско потекло, ги гледаш овие препреки? Кога доаѓа до како е напишан законот и кои зборови се употребени е многу важно, бирократска работа...Потврдите се навистина подлежни на колкава политичка волја владата на бугарија има спрема натурализација преку овој начин.Не дека сакам да се правам паметен, но навистина ми делува истово логично.
Работата е што тие бараат директ документи (стари) со кои што истото се докажува, а нели тие по налог на комунистите се ништени, што е официјална позиција на Софија.
И сега Вицепрезидентот си игра курташак.