Ne, vonbilansno se vodat, zaedno so neiskoristenite limiti na karticki I precekoruvanja...
Nekako laicki mi zvuci od pricina sto vaka ispaga deka site stedime vo potencijalni zagubari ??? Narodna banka ima regulativa za ovie produkti taka da siguren sum deka ova e dupkata vo zakonot koja sto ja koristat bankive
[DOUBLEPOST=1502991229][/DOUBLEPOST]
Ne, vonbilansno se vodat, zaedno so neiskoristenite limiti na karticki I precekoruvanja...
Nekako laicki mi zvuci od pricina sto vaka ispaga deka site stedime vo potencijalni zagubari ??? Narodna banka ima regulativa za ovie produkti taka da siguren sum deka ova e dupkata vo zakonot koja sto ja koristat bankive

[DOUBLEPOST=1502994460][/DOUBLEPOST]Потенцијалните обврски на Банката се состојат од обврски по основ на гаранции, акредитиви,
[DOUBLEPOST=1503041677][/DOUBLEPOST]Tete kje ja prodava medicinska plastika, da ne e nekoj zainteresiran I da nema sto da im pravi na 10-15mil eur, pa pametno da si gi vlozi?
[DOUBLEPOST=1503041959][/DOUBLEPOST]Se ocekuva denes ili ponedelnik Stopanska banka(Sergej Bubka) da preskokne rekord za pola godina od 22milioni evra dobivka...